اخبار داغ

ماجرای انتقال موش‌های زنده به تهران چه بود؟!

در این پست از مجله اینترنتی کولاک مطلبی در مورد

ماجرای انتقال موش‌های زنده به تهران چه بود؟!

ارائه شده است ، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است، می توانید برای مشاهده مطالب بیشتر در این موضوع به دسته بندی

اجتماعی

مجله اینترنتی کولاک مراجعه کنید .

واردات و انتقال موش های زنده به شهر تهران توسط شرکت های پیمانکاری، از آن خبرهایی بود که باعث تعجب بسیاری شد. اما اصل این ماجرا چیست؟ آیا ماجرای انتقال این موش ها واقعیت دارد؟

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با بیان این که شرکت‌های پیمانکاری در حوزه مقابله با حیوانات موذی تنها برای “فعالیت، میزان تجهیزات و منافذی که در حوزه مقابله با موش‌ها مسدود می‌کنند” از این شرکت پول دریافت می‌کنند، گفت: ورود موش های زنده از سایر نقاط دیگر به شهر تهران برای دریافت پول از اساس شایعه‌ای بیش نیست.

فرهاد افشار در نشست خبری امروز (یکشنبه) در تشریح عملکرد شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران به ویژه‌ در حوزه انتقال صنایع مزاحم، گفت‌: فلسفه ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران بر اساس بند ” ۲۰” ماده “۵۵” قانون  شهرداری ها که وظایف و تکالیف این سازمان را تعیین می‌کند، شکل گرفته است. بر این اساس برخی از وظایف شهرداری تهران نیابتا به این شرکت سپرده شده است تا از احداث و دایر شدن مشاغل مزاحم که بهداشت عامه را به خطر می اندازند جلوگیری کنند.

وی با اشاره به این که امروزه در شهرها دنیای مطالعات گسترده‌ای در خصوص مدیریت صنایع و مشاغل به ویژه‌ در کشورهای پیش رو صورت گرفته است، خاطر نشان کرد: ما نیز با بررسی شرایط موجود و استفاده از این تجارب بهترین رویکرد را مدنظر قرار دهیم. امروز برای ساماندهی صنایع و مشاغل در دنیا رویکرد توسعه پایدار مدنظر قرار گرفته است. رویکرد توسعه پایدار که سه رکن مسائل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را مدنظر قرار می‌دهد.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال جاری دستورالعمل های لازم جهت الزاماتی که رسته های شغلی باید آن را رعایت کنند برای ۸۰ رسته تدوین و عملیاتی شود.  فضای جغرافیایی و تطبیق مشاغل با رسته‌های اطراف آنها نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی در خصوص جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در شهر تهران، گفت‌: یکی از ماموریت‌های جانبی که به این شرکت تکلیف شده است، همین موضوع است که برای انجام صحیح آن واحدهایی در مناطق مختلف تعریف  کردیم و این واحدها زیر نظر مناطق این فعالیت را انجام می‌دهند و شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران نظارت عالیه را بر عهده دارند. ما این موضوع را به صورت پکیجی تعریف کرده‌ایم تا با کمترین هزینه ممکن قابل انجام باشد. به طور متوسط روزانه ۳۰ تا ۵۰ قلاده سگ در سطح مناطق ۲۲ گانه تهران زنده گیری می‌شوند که هر قلاده حدود ۴۰۰ هزار تومان هزینه در بر دارد.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران، بیان‌ کرد: با توجه به ورود سگ‌های ولگرد در شهر از شهرهای اقماری تهران برای کاهش هزینه‌ها مقرر شده است دعوتی از مدیران شهری و دهیاری‌های اطراف تهران صورت گیرد تا همزمان با زنده گیری سگ‌ها در مناطق ۲۲ گانه تهران شهرها و روستاهای اطراف نیز این کار را انجام دهند و نسبت به عقیم سازی این سگ‌ها اقدام کنند تا به ‌این‌ ترتیب جمعیت این حیوانات کنترل شوند.

وی در ادامه‌ درباره مبارزه این شرکت با جانواران موذی همچون موش در سطح تهران نیز، گفت‌: این موضوع نیز یکی دیگر از مأموریت‌های ناخواسته این شرکت است که بر اساس تکلیفی که بر عهده ما گذاشته شده است از سنوات گذشته فعالیت‌های زیادی توسط این شرکت انجام شده است. متاسفانه ذهنیت منفی در این حوزه در خصوص جمعیت بالای این حیوانات که باید اعلام کنیم مطرح شده بود که هیچ آمار ‌دقیقی نسبت به حضور این حیوانات در تهران وجود ندارد.

به تازگی مرکز مطالعات شهرداری تهران با یکی از شرکت ها در این حوزه قراردادی منعقد کرده است که بتواند ظرف یک سال و نیم آینده با مبنای علمی برآوردی از جمعیت موش‌ها در سطح شهر تهران به دست بیاورند. لذا اعلام آمارها در گذشته هیچ یک مبنای علمی نداشته است. شرکت ما نیز برای شناخت تنوع زیستی این حیوان در سطح شهر قراردادی با انستیتو پاستور ایران منعقد کرده است که تنوع زیستی جمعیت موش ها شناسایی شود.

افشار در بخش دیگری از صحبت‌های خود، اظهار کرد: برای مبارزه با این حیوانات در سطح شهر تهران از اساتید جانورشناس نیز دعوت به عمل آوردیم و با تشکیل تیمی در این خصوص به دنبال نیازهای اکولوژیک این حیوان هستیم. قطعا با وجود دو موضوع پناهگاه، آب و غذا به واسطه حضور شهروندان برای این جانوران باید به دنبال کنترل و کاهش جمعیت این حیوانات باشیم. بی تردید حذف کامل این موجودات پیش فرضی منسوخ است و به فرض تحقق آن نیز تبعات محیط زیستی آن مورد مطالعه قرار نگرفته است.

وی ادامه‌ داد: موش‌ها از هوش بسیاری برخوردار هستند و در کمترین زمان ممکن خود را با محیط شهری تطبیق می‌دهند. به شکلی که اگر ماده سمی باعث مرگ یکی از اعضای این جمعیت شود، بقیه موش ها از آن مواد استفاده نخواهند کرد. لذا کنترل جمعیت آنها و کاهش خطراتشان برای شهروندان بهترین رویکرد موجود در مقابله با این حیوانات است.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درباره شیوه کار پیمانکاران در حوزه مقابله با حیوانات موذی نیز، خاطر نشان کرد: به هیچ عنوان پیمانکاران ما در مقابل لاشه جمع‌آوری شده موش‌ها از ما پولی دریافت نمی‌کنند ،‌ بلکه بر اساس فعالیت، تجهیزات به کار گرفته شده و نهایتا تعداد منافذی که از بین می برند از شرکت ساماندهی  صنایع و مشاغل شهر تهران پول دریافت می‌کنند. لذا شایعاتی از قبیل وارد کردن موش‌های زنده از نقاطی خارج از تهران به شهر تهران برای درآمدزایی شرکت های پیمانکاری شایعه ای بیش نیست.

این پست توسط بخش اجتماعی مجله کولاک گردآوری شده است , امیدواریم از مطالعه مطلب

ماجرای انتقال موش‌های زنده به تهران چه بود؟!

استفاده کافی برده باشید، از شما دعوت می شود از مطالب مرتبط با این پست دیدن فرمایید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا