اخبار داغ

آیا کمیاب شدن ماهی در جنوب به خاطر صید چینی ها حقیقت دارد؟

در این پست از مجله اینترنتی کولاک مطلبی در مورد

آیا کمیاب شدن ماهی در جنوب به خاطر صید چینی ها حقیقت دارد؟

ارائه شده است ، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است، می توانید برای مشاهده مطالب بیشتر در این موضوع به دسته بندی

اجتماعی

مجله اینترنتی کولاک مراجعه کنید .

چندی پیش و بعد انتشار فیلمی از صید ماهی و آبزیان توسط صیادان چینی در خلیج فارس و دریای عمان، برای خیلی ها این سوال پیش آمد که چینی ها در این منطقه چه می کنند؟!

برخی می‌گفتند که این تصاویر مربوط به اجاره خلیج فارس و دریای عمان به چینی‌ها برای برداشت‌ از منابع آبزیان است ولی عده‌ای دیگر طبق روال، سعی در لاپوشانی آن داشتند و موضوع را از اساس تکذیب کردند ولی این فاجعه حقیقت داشت. فرماندارجاسک نیز برای اطلاع از این وضعیت به همراه خبرنگاران به دریا رفتند و بعد از چهار مایل دریایی، کارگران این کشتی با قایق فرار می‌کنند و انواع ماهی‌ها را در کشتی یافت کردند که مجوز نیز نداشتند.

فرماندار مدعی بود که با هر مسئولی تماس گرفته اعلام کرده است که از طریق سیستم، این کشتی‌های چینی را کنترل می‌کنند ولی به نظر این ادعا صحت نداشت و چینی‌ها به غارت دارایی‌های مردم بومی مشغول بودند. صیادان منطقه‌های جنوب کشور می‌گویند نسل برخی از ماهی‌ها نابود و مشکلات فراوانی در بازار ماهی جنوب ایجاد شده است.

مردم بومی می‌گویند ماهی برای خوردن نیز وجود ندارد و بیشتر این ماهی‌ها را چینی‌ها می‌بلعند. گفته می‌شود مجوز این کشتی‌ها برای یک نوع ماهی به نام فانوس‌ماهی که در سطح دریا زندگی می‌کنند، صادر شده است ولی این روزها کشتی‌های چینی همه نوع ماهی را صید می‌کنند و خبری از این نوع ماهی نیست. متاسفانه چینی‌ها ماهی‌هایی که از لحاظ اقتصادی ارزش چندانی ندارند و جان داده‌اند را نیز به دریا می‌ریزند.

آسیب به بومی‌ها

این رویه سبب می‌شود صیادان بومی و مردم ایران که سالیان سال است از طریق صید ماهی گذران عمر می‌کنند با مشکل روبه رو شوند و حتی برای صید مناسب به سمت کشورهای دیگر بروند و به همین دلیل شاهد ایجاد معضلاتی برای این قشر زحمتکش هستیم.

در همین راستا همواره اخباری به گوش می رسد که صیادان ایرانی توسط گاردهای ساحلی عربستان، کویت، قطر و … دستگیر شدند و حتی گاهی اوقات در آب‌های آزاد نیز این افراد با مشکلاتی مواجه می شوند که جان‌شان به خطر می‌افتد. به گفته رسانه‌ها هیچ مقامی نیز پاسخگوی این وضعیت نیست و تا کنون پاسخ روشنی در این زمینه داده‌نشده است.

سریال سودجویی

در همین راستا به سراغ حسین هاشمی تختی‌نژاد، نماینده هرمزگان رفتیم و این فرد در گفت‌وگو با «قانون» در رابطه با جزییات غارت منابع ملی ایران توسط چینی‌ها توضیحاتی را ارائه کرد. نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در این‌باره گفت:« متاسفانه دریای خلیج فارس توسط عده ای از شهروندان ایرانی مورد سوء استفاده قرار گرفته است.

واقعیت این است که چند نفر از شهروندان ایرانی برای صید تنها یک نوع ماهی از شیلات، مجوز گرفته اند که با سوء استفاده از این مجوز، آن را تحت اختیار چینی‌ها قرار داده‌اند». وی افزود:« در حال حاضر نیز چینی ها مانند جارویی به شکار ماهی‌ها و آبزیان خلیج فارس پرداخته اند و این ماهی‌ها را به کشورهای خود صادر می‌کنند. بنابراین باید گفت که کلیپی که در فضای مجازی تحت عنوان غارت ماهی‌ها به سبک چینی‌ها است، صحت دارد».

این نماینده مجلس شورای اسلامی تشریح کرد:«این موضوع با دوربینی که به دریای خلیج فارس فرستاده شده بود برای ما ثابت شد و ما در جریان این موضوع هستیم که چینی‌ها در حال حاضر حتی از عمیق ترین بخش‌های این دریا نیز سوء استفاده می کنند و به شکار آبزیان این دریا مشغول هستند».

شکار بی‌مجوز چینی

حسین هاشمی تختی نژاد گفت:«در اصل چینی ها مجوز شکار از این دریا را ندارند اما به دلیل اینکه چند نفر از شهروندان ایرانی این مجوز را از شیلات گرفته اند و آن را به چینی ها فروخته اند، حالا شاهد این تخلف هستیم. در این زمینه شیلات مقصر اصلی است و با این دلیل که نظارت کافی نداشته است، باید پاسخگو باشد.

ما در حال رسیدگی به این موضوع و پیگیر رسیدگی به کوتاهی انجام شده توسط شیلات هستیم تا با آن برخورد شود زیرا چینی ها در حال حاضر با تصمیمی که گرفته اند، برای از بین بردن آبزیان این دریای بزرگ کمر همت بسته‌اند که با صادرات این ماهی ها به کشورهای خود بی‌شک باید در روزهای آینده شاهد افزایش قیمت آبزیان در کشور باشیم».

بی‌توجهی مسئولان

نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت:«این قراردادی است که از طرف عده‌ای از شهروندان ایرانی با چینی‌ها بسته شده است و شیلات به دلیل کوتاهی در نظارت باید پاسخگو باشد زیرا شیلات اگر نظارت جدی بر این موضوع داشت، بی‌شک شاهد این اتفاق نبودیم. باید با عوامل این موضوع در شیلات برخورد شود».

وی افزود:«در واقع با پیگیری‌های انجام شده و ارسال دوربین‌های فیلمبرداری به محل صید ماهی‌ها به این نتیجه رسیدیم که چینی ها با کشتی های ترال خود تا اعماق بسیار زیادی در حال صید آبزیان کشور هستند و آبزیان ما را جارو می کنند».

پیشینه یک خودخواهی

تختی نژاد تشریح کرد:« این موضوع در گذشته به ندرت اتفاق افتاده بود و باید گفت که تا به حال چنین موضوعی گزارش نشده است. اما در مجموع موضوع اجاره دریا صحت ندارد و تنها موضوع باعث تاسف این است که این دریا توسط عده ای مورد سوء استفاده قرار گرفته که به نظر من شیلات مقصر اصلی این اتفاق است.

زیرا این کار خلاف در حال انجام است و کشتی های چینی به علت نبود نظارت توسط شیلات، ماهی‌ها را از بین می برند. این یعنی شیلات به وظیفه خود عمل نکرده است و باید با آن برخورد کرد».

هشدار یک بحران

این روزها در کشور ما همه ناراضی هستند و خود را بی‌خبر از مسائل معرفی می‌کنند ولی به نظر باید هرکس که مسئولیتی را در هر بخشی از این کشور برعهده می‌گیرد به وظیفه خود به نوعی عمل کند که شاهد این‌گونه رویدادها نباشیم. اینکه هرکدام از بخش‌های مربوط تقصیر را برگردن دیگران بیندازند و اعلام کنند که از موضوع خبر ندارند و کسی نیز پاسخگوی آن‌ها نیست، بهانه خوبی برای گریز از بحران‌های این روزهای ایران محسوب نمی‌شود.

مردمی که ولی‌نعمت مسئولان محسوب می‌شوند از مسئولان انتظار دارند دست‌کم مقدمات یک‌زندگی ساده را مهیا کرده تا با بهره‌گیری از توان خود به یک بهره‌ای جزئی از زندگی دست پیدا کنند.

صیادانی که سال‌هاست از طریق دریا رزق و روزی خود و خانواده را فراهم می‌کنند، این روزها گرفتار یک سودجویی شده‌اند که اگر به زودی جلو آن گرفته نشود در آینده ای نزدیک باید شاهد مسائلی مانند کولبری، چتربازی یا … باشیم که تمام دستگاها را درگیر خود کرده و هزینه‌ای چندین برابری برای کشور به جا خواهد گذاشت.

/قانون

این پست توسط بخش اجتماعی مجله کولاک گردآوری شده است , امیدواریم از مطالعه مطلب

آیا کمیاب شدن ماهی در جنوب به خاطر صید چینی ها حقیقت دارد؟

استفاده کافی برده باشید، از شما دعوت می شود از مطالب مرتبط با این پست دیدن فرمایید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا