سبک زندگی

طرز تهیه کوفته کاشان؛ رقیب لذیذ کوفته تبریزی!

مجله اینترنتی کولاک  :  در زیر طرز تهیه کوفته کاشان از نظرتان می گذرد.

مواد لازم  کوفته کاشان

برنج یک دوم پیمانه
گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) ۳۰۰ گرم
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) به مقدار لازم
ادویه کاری (پودرشده) یک دوم قاشق چای‌خوری
پیاز (رنده و آب‌گرفته‌شده) ۱ عدد
آرد نخودچی ۵۰ گرم
تخم‌مرغ ۱ عدد
سبزیجات معطر (پاک و خردشده) ۱۲۰ گرم
زردچوبه (پودرشده) ۱ قاشق سوپخوری
روغن مایع به مقدار لازم
آرد گندم ۲ قاشق سوپخوری
پیازداغ ۲۵ گرم
استاک گوشت گوساله ۸ پیمانه (۲ لیتر)
زعفران ۲ قاشق سوپخوری
سرکه سفید ۵۵ میلیلیتر
شکر ۲ قاشق سوپخوری
نعناع داغ مقداری برای تزیین

طرز تهیه

۱٫ آب روی برنج خیسانده شده را خالی کنید، آن را داخل قابلمه ای حاوی آبِ جوش بریزید و به مدت ۸ تا ۱۴ دقیقه، روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آبکش کنید؛
۲٫ در ظـرفی، گـوشت و نمک را بریزید و ورز دهید سپس ادویه کاری را به آن بیافزایید و کاملاً ورز دهید. پس از آن، پیـاز، برنج، آرد نخودچی، تخم مرغ، نیمی از سبزی، نیمی از زردچوبه و فلفل را بریزید و ورز دهید تا مخلوط کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند؛
۳٫ در قابلمه ای حاوی مقداری روغن داغ، روی حرارت ملایم، آرد گندم را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود سپس پیازداغ و بقیه زردچوبه را به آن بیافزایید و هم بزنید. استاک گوشت را به همراه زعفران، بقیه سبزی، مقداری نمک و فلفل اضافه و مخلوط کنید سپس حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید؛
۴٫ کفِ دست خود را با روغن مایع، کمی چرب کنید. از مایه آماده شده به اندازه نارنگی بردارید و در کفِ دست به شکل گرد فُرم دهید؛
۵٫ کوفته ها را یکی یکی به قابلمه حاوی استاکِ در حال جوش اضافه و پس از ۱۰ دقیقه، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا کاملاً پخته شوند (هنگام پخت، استاک باید روی کوفته ها را کاملاً بپوشاند تا مغزپخت شوند)؛
۶٫ در ظرفی، سرکه و شکر را بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید سپس آن را به قابلمه حاوی کوفته بیافزایید. پس از پخت، کوفته ها را در ظرف مورد نظربریزید و با مقداری نعناع داغ تزیین و سرو کنید.

چند نکته مهم

  • ادویه کاری شامل زردچوبه، دارچین، هل، زیره و تخم گشنیز است که به‌صورت آسیاب‌شده با پودر سیر مخلوط شده‌اند.
  • قسمت سر و ریشه پیاز را با چاقو جدا کنید؛ چاقو را زیر لایه اول پوست پیاز قرار دهید و پوست پیاز را تا قسمت پایین پیاز بُرش دهید و جدا کنید. سپس پیاز را رنده کنید و با تنظیف آب اضافی آن را بگیرید.
  • سبزیجات معطر شامل ریحان، پیازچه و تره، از هر کدام به یک اندازه است.
  • در صورت عدم دسترسی به استاک گوشت، می توانید از همان مقدار آب به‌همراه ۲ عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.
  • ورز دادن گوشت چرخ‌کرده با نمک، باعث می‌شود کوفته وا نرود و گوشت، حالت چسبندگی پیدا کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا