مطالب جذاب از سراسر وب :

دانلود سریال ممنوعه

برای تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر از آش ماشاب قم غافل نشوید+طرز تهیه

مجله اینترنتی کولاک:  آش ماشاب قم حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، کولین، فسفر، فیبر، روی(زینک)، گوگرد، سولفور، سلنیوم، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان و غیره است.

برای بررسی خواص آش ماشاب قم و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

 

مهم ترین خواص آش ماشاب قم

حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی، درباره مهم‌ترین خواص آش ماشاب قم گفت: این غذا به علت دارا بودن ویتامین B12، آهن و اسیدفولیک، تاثیری چشمگیر در افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم خونی دارد، از این رو برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است‌.

وی افزود: وجود ویتامین D، سلنیوم، فسفر و منیزیم در آش ماشاب قم، موجب استحکام استخوان‌ و دندان شده و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می‌کند.

عظمایی بیان کرد: این غذا حاوی انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی است، لذا باعث تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: یکی از خواص بی نظیر این غذا بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر است.

وی گفت: آش ماشاب قم با پروتئین‌های حیوانی و گیاهی موجود در آن به تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن کمک می‌کند؛ لذا برای افرادی که کارهای فیزیکی سخت انجام می‌دهند، مانند ورزشکاران،کارگران ساختمانی و به‌خصوص بدن‌سازان بسیار مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این آش به دلیل دارا بودن پروتئین بالا برای کودکان در حال رشد و سالمندان بسیار مفید است.

عظمایی افزود: بهبود عملکرد دستگاه گوارش، هضم غذا و رفع یبوست، دفع سمومات بدن، تقویت سیستم قلبی عروقی و تقویت بینایی از دیگر خواصی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: آش ماشاب قم حاوی اسیدآمینه تریپتوفان است که باعث ساخت سراتونین می‌شود؛ در نتیجه نشاط آور بوده و موجب رفع استرس، اضطراب و افسردگی می‌شود.

احتیاط در مصرف آش ماشاب قم

عظمایی بیان کرد: افراد مبتلا به غلظت خون، نقرس و اسیداوریک بالا نباید در مصرف آش ماشاب قم زیاده‌روی کنند.

مواد لازم آش ماشاب قم (۵ تا ۶ نفر)

– لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه
-برنج نصف پیمانه
-گندم نصف پیمانه
-ماش نصف پیمانه
-عدس یک پیمانه
– سیب زمینی خرد شده یک تا ۲ عدد
-کدوحلوایی خرد شده یک پیمانه
-گوشت ران گوسفند با قلم یا گوشت گردن ۲۰۰ گرم
-پیاز متوسط ۳ عدد
-زردچوبه، نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-کشک برای تزئین به مقدار لازم
-پیاز داغ برای تزئین به مقدار لازم
-نعناع داغ برای تزئین به مقدار لازم

طرز تهیه آش ماشاب قم

-برای تهیه این آش ابتدا ماش، عدس و لوبیا را که قبلا در آب خیس کرده‌ایم، به همراه گندم و برنج داخل قابلمه ریخته و مقداری آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بپزد.
-پیازها را خرد کرده و درون روغن دنبه یا کنجد تفت می‌دهیم.
-سپس گوشت را اضافه کرده و تفت می‌دهیم.
-به مواد زردچوبه اضافه کرده و اجازه می‌دهیم با مقداری آب پخته شود.
-هنگامی که گوشت پخته شد آن را ریش ریش می‌کنیم.
-سپس کدوحلوایی خرد شده، سیب زمینی خرد شده، نمک، فلفل و آب گوشت را به حبوبات اضافه می‌کنیم.
-صبر می‌کنیم تا غذا بپزد و جابیفتد.
-هنگام سرو این غذا مقداری از گوشت پخته شده را به همراه آش درون ظرف مورد نظر ریخته و با کشک، نعناع داغ و پیاز داغ تزئین می‌کنیم.
-آش ماشاب قم آماده میل کردن است./ باشگاه خبرنگاران

ا

مطالب مرتبط

 

 

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت
طراحی سایتسئوسرویس و تعمیر کولر گازیاجاره ویلا - فروش ویلا - ویلا شمال