اخبار داغاقتصادی

چرا وام ودیعه مسکن مستاجران مشکل فقهی دارد؟ پاسخ آیت الله صافی گلپایگانی

چرا وام ودیعه مسکن مستاجران مشکل فقهی دارد؟ پاسخ آیت الله صافی گلپایگانی به سوالی درباره وام هایی که قرار است تحت عنوان ودیعه مسکن به مستاجران داده شود. آیت‌الله صافی‌گلپایگانی: چون غالباً بانک اینگونه وام‌ها را در قالب قرارداد جعاله به وام‌گیرنده می‌دهد و به نظر ما این نوع قرارداد در اینگونه وام‌ها، دارای اشکال فقهی است،

وام ودیعه مسکن مستاجران
وام ودیعه مسکن مستاجران

با توجه به اعلام دولت برای پرداخت وام اجاره مسکن به مستأجرین، سؤالات و شبهاتی پیرامون این وام مطرح شده که آیت‌الله صافی‌گلپایگانی و آیت‌الله علوی‌گرگانی مراجع معظم تقلید نظر خود را در قالب استفتاء بیان کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله صافی‌گلپایگانی مرجع تقلید شیعیان در پاسخ به این سوال که «اخیراً دولت به دنبال افزایش اجاره‌بها در سطح کشور، «وام اجاره مسکن» را برای مستأجران مدنظر قرار داده و مقرر شده که مستأجر به صورت ماهانه، ۱۳ درصد سود این وام را به دولت پرداخت نموده و در پایان مدت اجاره نیز اصل وام را به دولت برگرداند. با توجه به اینکه این پول صرف رهن منزل شده و کسب و کاری با آن انجام نمی‌شود، آیا دریافت این سود از سوی دولت، ربا نیست؟»، گفته است:

قرض به شرطِ بهره، ربا و حرام است و فرقی نمی‌کند چنین قرضی صرف کسب شود یا نشود.

چون غالباً بانک اینگونه وام‌ها را در قالب قرارداد جعاله به وام‌گیرنده می‌دهد و به نظر ما این نوع قرارداد در اینگونه وام‌ها، دارای اشکال فقهی است، لذا دریافت این وام خالی از اشکال نیست، لکن اگر مستأجری برای اجاره خانه دچار اضطرار باشد، دریافت آن از باب اضطرار برای گیرنده اشکال شرعی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا