درس شینزو آبه برای مسئولین عاشق صندلی!
فرهنگ ژاپن به دلیل ابعاد گسترده ای که در اخلاقیات، کار و تلاش و توجه به درونیات انسان دارد، یکی از فرهنگ های مورد ستایش است. طی سال های اخیر برخی از مسئولین در کشور ما در تلاشند تا الگوی «ژاپن اسلامی» را برای آینده ایران ترسیم کنند. هر چند به دلیل روحیات گریز از تلاش و صداقتی که طی این سالها برخی از مسئولین داشتند، چنین امیری محقق نشده است.
در چارچوب همین فرهنگ مورد تقدیر ژاپن، شینزو آبه نخست وزیر این کشور به دلیل عدم کارآیی ناشی از بیماری که مدتی با آن دست به گریبان بود، قدرت را رها کرده تا به فردی لایق تر بسپارد.
آبه از سال ۲۰۰۶ تاکنون نخستوزیری ژاپن را به عهده دارد و به این ترتیب یکی از قدیمیترین رهبران سیاسی جهان است. دوران نخستوزیری او مصادف بود با بحران اقتصادی ژاپن. آبه تلاش کرد اصلاحات اقتصادی مورد نظر اقتصاددانان را انجام دهد. ژاپن سال های گذشته را با رکود تورمی بالایی سپری کرد.
علاوه بر این تجدید نظر در سیاستهای دفاعی ژاپن و رویکرد به نظامیگری برای مقابله با تهدید چین در آبهای دریای ژاپن یکی دیگر از رئوس سیاستهای آبه بود.
شینزو آبه با دونالد ترامپ هم این اواخر روابط خوبی برقرار کرده بود. او در تلاش بود با تکیه بر این روابط از سطح تنش در خاورمیانه که با خروج ایالات متحده از برجام بالا گرفته بود بکاهد. او ۲۳ خرداد سال گذشته به تهران سفر کرد و با علی خامنهای، رهبر و حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
۸۰ درصد از نفت مورد نیاز ژاپن از تنگه هرمز عبور میکند. تحت فشار آمریکا آبه ناگزیر شد در ائتلاف دریایی مورد نظر آمریکا در تنگه هرمز شرکت کند. مقابله با پیامدهای انفجار هستهای نیروگاه فوکوشیما نیز یکی از چالشهای دوران نخستوزیری آبه بود. آبه امید داشت که با برگزاری بازیهای المپیک ۲۰۲۰ در ژاپن به اقتصاد خود رونق دهد اما با همهگیری ویروس کرونا در جهان بازیهای المپیک لغو شدند.
استعفای این نخست وزیر بازتاب های فراوانی در رسانه های دنیا داشته است. در ایران نیز آنچه که از عکس العمل کاربران شبکه های اجتماعی می توان رصد کرد، نگاه مثبت به عملکرد وی است. بسیاری در شبکه های اجتماعی کنش جسورانه شینزو آبه را با نحوه رفتار برخی از مسئولین داخلی مقایسه کرده و آن را ناشی از صداقت در فرهنگ ژاپنی بر شمرده اند.
✍🏼 حبیب خلیفه
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |