معرفی ماندگارترین فیلمهای ریتیک روشن، ستاره جذاب بالیوود
مجله اینترنتی کولاک ، ترجمه: سمیرا فیض آبادی: چهره جذاب، توانایی بی نظیر در اجرای حرکات موزون و دیگر فاکتورهای گیرایی از ریتیک روشن یک ستارهی تمام عیار ساخته است. این بازیگر محبوب هندی که به او لقب «خدای یونان» را دادهاند به تازگی ۴۶ ساله شده است اما باید گفت هرچه سن او بالاتر میشود بر جذابیت و محبوبیت او هم اضافه میشود. شهرت ریتیک روشن فقط به خاطر خوش تیپ و جذاب بودن او نیست بلکه مهارت بازیگری او مثال زدنی است و در طول ۲۰ سال فعالیت حرفهایاش در سینمای هند فیلمهای به یاد ماندنی و خاطره انگیزی در سینمای هند خلق کرده است.
البته تلاشهای و توانمندی های او نیز نادیده گرفته نشده است و او تاکنون ۶ بار از جشنواره مطرح فیلم فیر جایزه دریافت کرده است. ریتیک روشن پسر، راکش روشن فیلمساز مطرح بالیوود است او اولین بار وفتی کودک بود در سال ۱۹۸۶ در فیلم «باگوان دادا» با بازی پدرش جلوی دوربین رفت. در سال ۲۰۰۰ ریتیک روشن با فیلم عاشقانه «کاهونا پیار هه» به کارگردانی پدرش به سینما معرفی شد فیلمی که یک شبه از او یک ستاره ساخت. هیچ بازیگری قبل از ریتیک روشن چیزی که یک شبه ستاره شدن نامیده میشود را تجربه نکرده بود. این فیلم پرفروشترین فیلم در سال ۲۰۰۰ لقب گرفت و همچنین یکی از پرفروشترین و موفقترین فیلمهای تاریخ سینمای هند میباشد. درواقع در نقطه شروع هزاره جدید، یک ستاره نوظهور وارد عرصه شد. به مناسب تولد این سوپراستار مطرح جهان ماندگارترین نقشهای او را به شم معرفی میکنیم…
۱- کاهونا… پیار هه ( بگو که عاشقم هستی)
این فیلم بیش از آنکه مفهومی را بخواهد منتقل کند یک سبک ایجاد کرد و ریتیک روشن در این فیلم نشان داد که در بروز احساسات بی نظیر است. همچنین به جهان نشان داد که میتواند تمام بار یک فیلم را به تنهایی به دوش بکشد. با این فیلم ریتیک روشن پا به قلمرویی گذاشت که بیش از این در انحصار سه خان (عامر، شاخرخ و سلمان) بود و به یک رقیب سرسخت برای آنها تبدیل شد. آمیشا پاتل نقش مقابل وی را در این فیلم ایفا کرد. ریتیک روشن به خاطر بازی در این فیلم جایزه بهترین بازیگر تازه وارد و در عین حال بهترین بازیگر مرد سال را از فیلم فیر دریافت کرد.
۲- میشن کشمیر (ماموریت کشمیر)
زمانی که غالب بازیگران صنعت به دنبال ایفای نقش معمول و رایج یک قهرمان در فیلمهای تجاری بودند، ریتیک روشن در فیلم «ماموریت کشمیر) نقش یک تروریست را بازی کرد. پریتی زینتا نقش مقابل او را در این فیلم ایفا کرد. معمولا یک بازیگر در بدو ورود خود به سینما از بازی در نقشهای منفی اجتناب میکند تا ذهنیت مخاطب درمورد او درست شکل بگیرد اما ریتیک روشن تصمیم جسورانهای گرفت و در دو فیلم «ماموریت کشمیر» و «فیزا» دو بار نقش خاکستری رنگ بازی کرد. اگرچه فیلمهای ریتیک در گیشه عملکرد خوبی نداشتند اما بازی او مورد تحسین قرار گرفت.
۳- گاهی خوشی گاهی غم
در این فیلم آمیتاب بچن نقش پدری متبکر را بازی کرد درحالیکه شاهرخ خان نقش پسری وفادار را ایفا کرد و ریتیک روشن نقش پسر کوچک خانواده را ایفا میکرد که سعی داشت صمیمیت و صلح را در خانوادهاش از نو بسازد و جایا بچن هم زنی غصه دار بود که به خاطر غرور همسرش خانوادهاش از هم گسسته بود. وقتی ریتیک روشن قرارداد بازی در این فیلم را امضا کرد هنوز فیلم اول او «کاهونا پیار هه» اکران نشده بود و تا زمان اکران آنها کار فیلمبرداری فیلم «گاهی خوشی گاهی غم» را شروع کرده بودند و ریتیک روشن از قبل هم ی ستاره بود چراکه این فیلم یک کار پرفروش و پرمخاطب شده بود. کرینا کاپور نقش مقابل ریتیک را در این فیلم ایفا کرده است.
۴- کوئی میل گیا (کسی را پیدا کردم)
داستان این فیلم درمورد یک موجود فضایی است که به زمین میآید و دوستی خوب و صمیمی به نام روهان مهرا (ریتیک روشن) پیدا میکند. ریتیک روشن در این فیلم نقش پسر جوانی را بازی کرده دچار عقب افتادگی ذهنی است و عقل او به اندازه یک پسر ۱۱ ساله عمل میکند. اجرای چنین نقشی کار بسیار دشواری بود ریتیک با بازی زیبای خود همه را تحت تاثیر قرار داد و نقش روهان مهرا یکی از ماندگارترین و پررنگترین نقشهای وی شد. پریتی زینتا و رکا دیگر بازیگران اصلی این فیلم هستند.
۵- لاکشیا (هدف)
در این فیلم درام جنگی، روشن نقش پسری جوان را بازی کرده که هیچ هدفی در زندگی نداشت اما به یکباره بعد از ملحق شدن به ارتش به یک افصر نظامی جسور، شجاع و منظم تبدیل میشود. او در این نقش بسیر متقاعد کننده به نظر میرسید. منتقدین و همچنین مخاطبین بازی او در این فیلم را بسیار دوست داشتند. او همچنین یک بار دیگر پدیده بودن خود در اجرای حرکت موزون را در این فیلم با آهنگ «مه اسا کیو هو» در معرض نمایش قرار داد.
۶- کریش
از آنجایی که مخاطبین سینمای هند عادلت به دیدن سوپرقهرمانهای هالیوود مانند سوپرمن، اسپایدرمن، مرد آهنی و… دارند برایشان دشوار بود که یک سوپرقهرمان هندی را بپذیرند. اما ریتیک روشن ای چالش را پذیرفت و با فیلم کریش وارد این وادی شد. در این فیلم که سری دوم فیلم موفق «کوئی میل گیا» بود ریتیک روشن نقش پسر روهان مهرا را بازی کرد که با قدرتهای منحصر به فردی به دنیا آمده و از این قدرت برای انتقام گرفتن مرگ پدرش استفاده میکند. پریانکا چوپرا نقش مقابل او را در این فیلم ایفا کرده بود.
۷-دووم ۲
بعد از اجرای بی نظیر در نقش یک سوپرهیرو در فیلم «کریش» ریتیک روشن در فیلم «دووم» نقش یک سوپر ویلن (نقش منقی) را بازی کرد. اگرچه او در این فیلم هیج قدرت ماورایی نداشت اما نقش یک دزد زرنگ و باهوش را بازی کرده بود که به کمک گجتهای خود قادر بود دست به سرقتهای باورنکردنی بزند. آنچه که این فیلم را مهیجتر کرده بود تغییر قیافه او به شکلهای مختلف از جمله در قالب یک مجسمه، یک پیرمرد، یک ملکه و حتی یک کوتوله بود. نکته دیگری که به جذابیت این فیلم افزوده بود تقابل جذاب ریتیک روشن و آیشواریا رای بچن بود که این فیلم را به اثری ماندگار و پرفروش تبدیل کرد
۸- جودا اکبر
این فیلم تاریخی، عشق و علاقه میان امپراطور مغول، اکبر با بازی ریتیک روشن و ملکه راجپوت، جودا که همسر او میشود با بازی آیشواریا رای بچن را به نمایش می گذارد. آشوتوش گواریگر، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان این فیلم بود. محتوای این فیلم با انتقادات و مباحثات بسیاری مواجه شد و حتی اعتراضاتی علیه نیز انجام شد. ریتیک روشن به خوبی از عهده بازی د نقش یک امپراطور رویال مغول برآمده بود.
۹- گزارش (درخواست)
روشن در این فیلم نقش یک جادوگر مشهور را بازی کرده که در یکی از برنامههای خود دچار یک سانحه شده و متاسفانه زمینگیر میشود و نمیتواند حرکتی کند و برای همیشه دچار همین وضعیت میشود به همین خاطر او بعد از مدتی از این وضعیت به شدت خسته شده و به دادگاه درخواست میدهد تا حکم مرگ آسان را برای او تائید کند و از این زندگی رهایی پیدا کند. ریتیک روشن برای اینکه در پوست این نقش بتواند بهتر فرو رود سراغ بیماران پارپلژیک رفت تا با مشکلات و رفتارهای آنها آشنا شود و همانها را در کاراکتر خود به کار بگیرد و این نشان میدهد که ریتیک برای درست از کار درآوردن نقشهایش چقدر تلاش میکند.
۱۰- زندگی نامیلگی دوبارا (زندگی دیگر به دست نمی آید)
ریتیک در این فیلم نقش یک فرد معتاد به کار را بازی کرده که تمام زندگیاش کار شده است اما وقتی با دو نفر از بهترین دوستانش با اتومبیل خودشان به اسپانیا سفر میکند نگاه او به زندگی تغییر میکند . این سفر نه تنها انتظار او از زندگی را تغییر میدهد بلکه دیگر طوری میشود که از زندگی لذت میبرد و در پایان فیلم با دختری به نام لیلا (کاترینا کایف) که در این سفر با او آشنا شده ازدواج میکند. فرهان اختر، آبهی دئول و کلکلی کوچلین دیگر بازیگران این فیلم هستند.
۱۱- آگتی پت
جای پای بازیگر بزرگی چون امیتاب بچن گذاشتن را با میتوان یک شجاعت بی نظیر دانست. این فیلم بازسازی فیلمی موفق با همین عنوان است که در نسخه اصلی آن آمیتاب بچن ایفای نقش کرده بود. او بازی گیرایی در این فیلم ماندگار تاریخ سینمای هند ارائه داد و بار دیگر محبوب قلب میلیونها نفر شد. پریانکا چوپرا نقش مقابل او را در این فیلم ایفا کرده است.
۱۲- قابل
داستان این فیلم در مورد مردی نابینا به نام روهان با بازی ریتیک است که از طریق یک دوست مشترک با دختری نابینا به نام سوپریا با بازی یامی گوتم آشنا میشود. آن دو از همان دیدار اول جذب یکدیگر میشوند و با هم ازدواج میکنند. اما آنها نمیتوانند خیلی خوشبخت کنار هم زندگی کنند چون مردی شرور به نام آمیت (رونیت روی) از نابینایی سوپریا سوءاستفاده میکند و زمانی که روهان خانه نیست به سوپریا تجاوز میکند و سوپریا که از این اتفاق ترسیده و افسرده شده دست به خودشی میزند و روهان که در رادوی دوبلور است به کمک توانمندیهای خود دست به انتقام می زند.
۱۳- سوپر ۳۰
این فیلم برگرفته از داستانی واقعی است که درمورد ریاضیدانی هندی به نام آناند کومار و ۳۰ دانشآموز او میباشد. ریتیک روشن برای بازی در نقش آناند کومار تغییرات بسیاری درخودش ایجاد کرد این تغییر فقط در فیزیک و ظاهر او نبود بلکه لهجه، رفتار و و زبان بدن او نیز باید تغییر میکرد. او برای ایافی نقش خیلی خوب در پوست کاراکتر خود فرو رفت و یکی از بی نظیرترین و خاصترین نقشهایش را ارائه داد تا جایی که خیلیها اجرای او در این فیلم را بهترین بازی او دانستند.
۱۴- وار (جنگ)
هدف از ساخت این فیلم ارائه کاری اکشن، مفرح، سرگرم کننده در سطح بالا بود. این فیلم با بازی ریتیک روشن، تایگر شروف و وانی کاپور صحنههای اکشن منحصر به فرد، دیالوگهای مجذوب کننده و آیتم آهنگهای زیبایی دارد و همین فاکتورها باعث شد این فیلم تبدیل به پرفروشترین فیلم سل ۲۰۱۹ بالیوود شود.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |