به گزارش پایگاه خبری کولاک نیوز، انتخابات ۱۴۰۰ریاست جمهوری ایران در تاریخ ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۰ همزمان با انتخابات ششمین دورهٔ شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار خواهد شد. در این انتخابات که برای سیزدهمین مرتبه برگزار میشود، هشتمین رئیسجمهور ایران با آرا انتخاب خواهد شد. طبق قانون اساسی ایران، حسن روحانی با توجه به دو دوره ریاستجمهوری پیاپی، در این انتخابات حق نامزد شدن ندارد.
انتظار میرود مشارکت مردمی در این انتخابات کاهش شدیدی داشته باشد که در این امر عواملی چون ناامیدی کامل معترضان از پیگیری مطالباتشان در چارچوب امکانات جمهوری اسلامی، فساد گسترده مالی و اداری، اعتراض سراسری دی ۱۳۹۶ و آبان ۱۳۹۸، تحریمهای آمریکا و در پی آن بحران اقتصادی، عدم مقبولیت و مشروعیت گفتار حکومت، تداوم محدودیتهای شدید سیاسی اجتماعی و مذهبی، ناامیدی و بیاعتمادی مردم به هر دو جناح حاکمیت دخیل است.
عواملی چون ناامیدی کامل جامعه از پیگیری مطالباتشان در چارچوب امکانات جمهوری اسلامی، فساد گسترده مالی و اداری، اعتراض سراسری دی ۱۳۹۶ و آبان ۱۳۹۸، تحریمهای آمریکا و در پی آن بحران اقتصادی، عدم مقبولیت و مشروعیت گفتار حکومت، تداوم محدودیتهای شدید سیاسی اجتماعی و مذهبی، ناامیدی و بیاعتمادی مردم به هر دو جناح حاکمیت باعث شده انتظار رود مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ با کاهش شدیدی مواجه شود.
نارضایتیها از عملکرد نظام جمهوری اسلامی و جناحهای آن به اندازهای وسیع است که به گفته رادیو فردا تأثیر آن بر میزان مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ مقامات نظام را نگران کردهاست؛ به گونهای که مطابق گفته رادیو زمانه برخی از مسئولان جمهوری اسلامی مشارکت ۲۰ درصدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را هم کافی دانستهاند.عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، با اشاره به مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یازدهم گفت: «یکی از دغدغههای ما میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری است.»
محمد خاتمی، پدر معنوی اصلاحطلبان، اعتراف کرد که «اگر «تکرار» هم کنم، دیگر مردم رأی نمیدهند» که بیبیسی فارسی آن را نشانه جدایی آنان از سطح اجتماع میداند. ناتوانی اصلاحطلبان در همراه با اعتراضات دی ۱۳۹۶ نقطهعطفی در ریزش پایگاه اجتماعی آنان بود، به گونهای که در این اعتراضات شعار اصلاح طلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا سر داده شد و معترضان همه جناحهای حاکمیت را به یک اندازه نامشروع قلمداد کردند. اعتراضات آبان ۹۸ نیز چون تیر خلاصی بر اعتبار باقیمانده آنان عمل کرد.
ناتوانی کامل دولت روحانی در تحقق وعدههای اقتصادی و اجتماعی او در زمان انتخابات از دیگر دلایل ریزش مشارکت مردمی است.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |