چرا بعد از زایمان رابطه جنسی کاهش می یابد؟+راهکار درمانی
مجله اینترنتی کولاک: کاهش رابطه جنسی بعد از زایمان مشکلی بسیار رایج است، به ویژه پس از تولد اولین کودک. زندگی و بدن مادری که تازه زایمان کرده دچار تغییرات زیادی شده و این تغییرات بر روی میل جنسی او نیز اثر میگذارد. مطالعات نشان داده حدود ۲۰ درصد زنان تا سه ماه پس از زایمان تمایل خود به داشتن رابطه جنسی را از دست داده یا این میل درشان کاهش یافته است. اما چه عواملی در این زمینه دخیل بوده و چه راهکارهایی برای آن وجود دارد؟
علت کاهش میل جنسی بعد از زایمان
عواملی وجود دارد که به کاهش میل جنسی و کاهش رابطه جنسی بعد از زایمان کمک میکند. از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
خستگی و مراقبت از نوزاد
شما به عنوان مادری که تازه زایمان کرده است با خستگی شدید و مداوم به خاطر مراقبت از نوزاد مواجه هستید که این امر فرصتی برای ایجاد میل جنسی در شما باقی نمیگذارد. نوزاد تازه متولد شده نیازمند توجه ۲۴ ساعته و مقدار زیادی تماس فیزیکی است. این موضوع باعث میشود مادر هم از لحاظ جسمانی و هم از لحاظ هیجانی تخلیه شده و به دنبال فرصتی باشد که از دلبستگی شدید جسمی رها شود. در نتیجه کاهش رابطه جنسی برای او یک اولویت است.
تغییرات هورمونی و تصویر بدنی نامطلوب
بدن شما به تازگی مراحل سخت بارداری و زایمان را پشت سر گذاشته است و تغییرات عمده هورمونی در حال انجام است که میتواند تعادل احساسی شما را برهم بزند. شما همچنین ممکن است در مورد دردناک بودن مقاربت پس از زایمان نگران باشید که البته برای بسیاری از زنان، اولین رابطه جنسی پس از زایمان ناراحت کننده است. همچنین بدن شما تازه از اثرات زایمان بهبودی یافته و این باعث میشود شما احساس کنید به اندازه قبل جذاب نیستید؛ این احساسات میتواند روی تصویر شما از بدنتان تاثیر منفی گذاشته و باعث شود گرایشتان به رابطه جنسی کم شود.
بیشتر بخوانید:ثواب رابطه جنسی بین زن و شوهر از دیدگاه اسلام و ائمه (ع)
ترس از حاملگی
شما ممکن است آگاهانه یا به طور ناخودآگاه از دوباره باردار شدن بترسید. این یک موضوع کاملا طبیعی است که اصل تکامل به توضیح آن کمک میکند. در طبیعت، حیوانات مادر نیز تا وقتی فرزندان جوانی دارند، به ندرت جفتگیری میکنند. در واقع بدن آنها تحمل بار اضافی و یک بارداری دیگر را ندارد. همین امر ممکن است برای زنان نیز صادق باشد.
شیردهی به نوزاد
تغذیه با شیر مادر هم در کاهش رابطه جنسی بعد از زایمان اثرگذار است. هورمون مهم استروژن با شیردهی کاهش یافته و این میتواند بر بافتهای واژن تاثیر بگذارد و موجب خشکی و درد در طی رابطه جنسی شود. قابل درک است که این موضوع بر خلق و خوی شما نیز تاثیر منفی بگذارد. هنگامی که میخواهید رابطه جنسی خود را دوباره شروع کنید، بهتر است برای محافظت از بافتها و کاهش ناراحتی خشکی واژن از روان کنندهها استفاده کنید.
راهکارهای مقابله با کاهش رابطه جنسی بعد از زایمان
قطعا مسائلی مانند اضطراب و خستگی میتواند موجب کاهش میل جنسی بعد از بارداری شود، اما در ادامه راهکارهایی ارائه شده است که به شما در این رابطه کمک میکند.
بیشتر بخوانید:با علائم اولیه بارداری آشنا شوید
۱- از خود مراقبت کنید.
دوش داغ و خواب؛ گاهی اوقات لازم است تا کمی به احساس آسودگی پیش از بچه دارشدن خود بازگردید. فکر کنید چه کارهایی است که میتوانید به تنهایی انجام دهید که باعث شود احساس خوبی داشته باشید. آن را انجام دهید.
۲- ممکن است تکنیکهای اغوای شما از طرف همسرتان نیاز به تغییر داشته باشد.
شاید قبلا یک شام رمانتیک دونفره در یک رستوران در مرکز شهر میتوانست شما را اغوا کند اما در حال حاضر ممکن است بهترین پیشنهاد برای شما، فرصتی برای داشتن یک حمام طولانی و با آرامش خیال باشد، تا خستگی این روزها را از تنتان به در کنید. چیزی که واقعا به آن نیاز دارید.
۳- با همسرتان اوقاتی صمیمانه و عاشقانه را بدون رابطه جنسی بگذرانید.
یک درآغوش کشیدن معمولی و عشقبازی در جلوی تلویزیون یا در اتاق خواب، در رختخواب به شما کمک میکند تا احساس راحتی بیشتری پیدا کنید. اگر نگرانید که رفتارهای ساده صمیمانه شما ممکن است به رابطه جنسی منجر شود و شما هنوز تمایلی به آن ندارید، آن را صادقانه با همسرتان در میان بگذارید.
۴- در صورت تمایل نوع رابطه جنسی خود را تغییر دهید.
بدن شما در حال حاضر تغییر کرده است. رابین میلهاوسن محقق جنسی و استاد دانشگاه گلف، میگوید: “فکر کنید چه نوع رابطهای میتواند به شما برای داشتن رابطه جنسی انگیزه بدهد”. اگر این خواسته شما با رابطه جنسی واقعی که همیشه داشتهاید، متفاوت است، پس در مورد نیازها و آنچه که دوست دارید یا ندارید با همسرتان صحبت کنید.
۵- اگر اقدام کنید احساسات منفی و اضطراب شما از بین خواهد رفت.
به یاد داشته باشید که تا حد زیادی احساسات و اضطراب شما در مورد اولین رابطه جنسی پس از زایمان بی اساس هستند و فقط با انجام رابطه جنسی کاهش مییابند. میلهاوسن میگوید: “یک تجربه جنسی خوب میتواند بسیار جسورانه باشد.” اما باز هم ممکن است به وقت و فضای بیشتری نیاز داشته باشید.” پس سعی کنید در این میان حد تعادل را پیدا کنید. یعنی خود را مجبور به کاری نکنید و در عین حال اجازه ندهید اسیر ترس و اضطرابتان شوید.
۶- بررسی کنید که آیا خوابیدن کودکتان در اتاق شما بر زندگی جنسی شما تأثیر میگذارد؟
ماما، الکس بیکن می گوید: “بعضی از مردم نمیتوانند داشتن یک رابطه جنسی در همان اتاقی که نوزدشان خوابیده را حتی تصور کنند.” می توانید روابط خود را در فضایی غیر از اتاق خوابتان پیش ببرید. می توانید یک شب کودکتان را نزد یک شخص قابل اعتماد مانند مادرتان بگذارید تا فارغ از استرس و نگرانی والدینی با همسرتان تنها بوده و رابطه جنسی بدون تنش و لذت بخشی را تجربه کنید.
سخن آخر
از لحاظ پزشکی میتوان پس از توقف خونریزی بعد از زایمان طبیعی و یا سزارین رابطه جنسی داشت و بهترین زمان گذشت حداقل شش هفته از زایمان است، اما عجله نکنید و در عوض، از دیگر اشکال نزدیکی و لذت جسمی مانند ماساژ و یا دوش آب گرم لذت ببرید. به یاد داشته باشید کاهش رابطه جنسی بعد از زایمان نباید زن و شوهر را نسبت به هم سرد کند و در عوض باید بیشتر به یکدیگر عشق ورزیده تا تمایلات جنسیشان نیز سریعتر بازگردد. آنچه که در این میان بسیار اهمیت دارد این است که شوهر، همسر خود را درک کند و استرس و نگرانیهای مادری که تازه دارای فرزند شده نادیده گرفته نشود.
خبر خوب این است که اکثر زنان گزارش میدهند که این کاهش میل جنسی و به تبع آن کاهش رابطه جنسی بعد از زایمان موقت است و با گذشت زمان و صبر، شما و شریک زندگیتان میتوانید دوباره یک رابطه جنسی رضایت بخش را تجربه کنید. اگر با گذشت چندین ماه هیچ بهبودی ایجاد نشد و پیشرفتی در رابطه خود نداشتید، با پزشک متخصص خود صحبت کنید. او میتواند دیگر علل بالقوه کاهش میل جنسی مثل افسردگی پس از زایمان را در شما تشخیص دهد./ مجله ستاره
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |