مذهبی

آیا تمام آرزوها در شب آرزوها (لیله الرغائب) برآورده می شود ؟

مجله اینترنتی کولاک : امشب پنجشبنه ۱۶ اسفند ماه لیله الرغائب یا همان شب آرزوها ست . شب آرزوها  شبی است که هرکس ، در گوشه ای از دنیا با خدای خودش خلوت می کند و درمیان نجواهای عاشقانه اش با معبود خود  ، آرزوهایش را به زبان می آورد . شب آرزوها به شب بخشش بسیار معروف است ، شبی که خالق گوش می سپارد به حرف های بندگانش تا دعاهای کوچک و بزرگشان را اجابت کند .  

  در آموزه های اسلامی آمده است که در این شب مبارک فرشتگان بال های خود را می گشایند و به زمین می آیند تا دعاهای بندگان را به سوی آسمان برند .

لیله الرغائب به چه معناست ؟

نام اصلی شب آرزو ها لیله الرغائب است ، «رغائب» جمع «رغیبه»  به معنای چیزی که مورد رغبت و میل است و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان می‌باشند. درکل این واژه به معنای شبی است ک هبندگان علاقه و رغبت زیادی دارند ، سوی پروردگارشان بروند و خواسته های خود را با او در میان بگزارند  ، در این شب مهربانی و عطای پروردگار بی کران است و آنان که درک می کنند این شب را آن طور که شایسته است قدر می دانند  .  

در شب آرزو ها چگونه دعا کنیم ؟

از پیامبر اسلام نقل شده شده است که روز پنج شنبه اول ماه رجب ،در صورت امکان و بلا مانع بودن ،روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشا دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می‌شود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود. چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الاْمِّیِّ وَعَلی آلِهِ» گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَهِ وَالرُّوحِ» گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر «رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ اِنَّکَ اَنْتَ الْعَلِیُّ الاَعْظَمُ» گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر «سُبُّوحٌ قُدّوُسٌ رَبُّ الْمَلائِکَهِ وَالرُّوحِ» گفته شود. در اینجا می‌توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. پیامبر اسلام در رابطه با فضیلت این نماز فرموده است : کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش می‌فرستد. پس او به آن فرد می‌گوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی. میّت می‌پرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیده‌ام و کلامی شیرین تر از کلام تو نشنیده‌ام و بویی، بهتر از بوی تو نبوئیده‌ام. آن زیباروی پاسخ می‌دهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمده‌ام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا