آموزش تعمیرات موبایل با شرایط ویژه برای علاقه مندان
علل خرابی مادربردها و راه هایی برای تعمیر آنها
حتما تا به حال با کامپیوتر کار کردید؛ وسیله ای قدرتمند و جذاب اما در عین حال آسیب پذیر و شکننده! مادربرد یا همون صفحه برد کامپیوتر که تقریبا تمام قطعات از cpu تا رم همه و همه بر روی مادربرد سوار میشوند، به عبارتی مادربرد حساس ترین قطعه کامپیوتر هست پس سعی کنید از آن به درستی استفاده کنید تا دچار مشکل نشود زیرا ممکن است خرابی مادربرد هزینه های سرسام آوری را برای شما به ارمغان بیاورد؛ علت آن هم معلوم است تمام قطعات ریز و درشت کامپیوتر به مادربرد اتصالی دارند و خرابی مادربرد روی تمام قطعات کامپیوتر شما تائثیر میگذارد پس لطفا مراقب باشید
چگونه از خرابی مادربرد پیشگیری کنیم؟
مادربرد قطعه حساسی هست؛ ممکن است سالها بدون هیچ خرابی کار کند، ممکن هم هست زودتر از این ها به مشکلاتی دچار شود، یکی از مشکلاتی که خود بنده هم باهاش برخورد داشته ام اتصالی برق بوده، و حتما از درست بودن پاور کامپیوتر خود مطمئن شوید! پاور خراب میتواند به مادربرد ضربه سنگین وارد کند که شاید به نابودی کامپیوتر منجر شود و شما مجبور به پراخت هزینه های گزافی شوید.
بهترین راه این هست که هر ۳ ماه یک بار یا ۶ ماه یک بار به انتخاب خودتون سیستم رو پیش تعمیرکاری ماهر ببرید تا یک نگاهی به سیستم شما بکند؛ البته اگر کاربر حرفه ای کامپیوتر باشید خودتان میتوانید بفهمید مادربرد شما مشکلی دارد یا خیر.
خازن مادربرد
خازن ها در مادربرد همان قطعاتی هستند که به نوسانات برق حساس هستند و شما میبایستی مراقب برق ورودی به سیستم خودتان باشید؛ میتوانید با خرید یک عدد محافظ برق خیلی خوب برای کامپیوتر یا لپ تاپ تان از خطر خرابی مادربرد و پاور جلوگیری کنید؛ ترکیدن یا تغییر حالت خازن ها نشان از خرابی آنها دارد؛ هر گاه حالتی عجیب در خازن مشاهده کردید سریعا کامپیوتر خود را به تعمیرگاهی ببرید و حتما هم آن را به تعمیرکاری ماهر بسپارید.
سوختن قطعات
یکی از علت های که زیادی برای کامپیوتر ممکن است پیش بیاد خرابی و یا سوختگی قطعات کامپیوتر هست، بر روی مادربرد قطعات زیادی سوار هست و این قطعات زیادی اگر حتی کوچکترینش از کار بیوفته و دچاراختلال بشه کل سیستم کامپیوتر دچار مشکل میشه و باید به تعمیرگاه برود تا عیب یابی بشود و اگر قطعه مورد نظر درست نشد باید به فکر تعویض قطعه باشیم که هزینه زیادی رو باید متقبل بشیم؛ البته ناگفته نماند که بستگی دارد به قطعه ای که خراب شده، به عنوان مثال کارت گرافیک اگر از نوع آن برد نباشید و کارت گرافیک مستقل از مادربرد باشد و بسوزد و تعمیر نشود تعویض آن گران تمام خواهد شد؛ یا حتی رم و cpu که نقش مهمی در سیستم دارند؛ مراقب اتصالات هم باشید گاهی اوقات کابل های غیر استانداردی تهیه میکنیم که موجب ضربه زدن به درگاه و سپس مادربرد و قطعات مختلف آن میکنند.
یکی از علل خراب شدن مادربرد هم نوسان برق و پاور هست؛ حتما پاوری تهیه بکنید که از سالم بودن آن اطمینان حاصل بکنید و حتما هم مطمئن شوید که پاور برق کامپیوتر از پس تامئین برق مادربرد شما بر می آید زیرا هر پاوری مناسب هر مادربردی نیست و باید حتما از پاوری مطمئن استفاده شود.
بررسی علت های خرابی مادربرد
اگر سیستم رو روشن کردید و فقط فن و چراغای کیس روشن شدن ولی روی مانیتور هیچ تصویری بالا نیامد بدانید مادربرد به مشکل خورده و باید سریعا به تعمیرگاه مراجعه کنید؛ توجه داشته باشید که مادربرد و قطعاتی که در کیس هست باید زیر نظر یک متخصص تعمیر بشه و هیچ موقعه خودتان تصمیم به تعمیر نگیرید زیرا وضعیت را فقط خراب تر میکنید، تعمیر چنین قطعاتی سخت هست و حتما باید نزد فردی که اموزش های لازم را دیده برده شود.
پریدگی قطعات مادربرد
این مورد به اتصال ناموفق یا نداشتن دقت کافی در لحضه اسمبل کردن یک کامپیوتر میگویند؛ باید خیلی مراقب باشید این مورد میتواند بشدت به قطعات آسیب بزند خصوصا موقعی که سیستم را روشن میکنید و اتصال برخی قطعات موفق نبوده است.
پایان مقاله و نتیجه گیری
مادربرد کامپیوتر برد اصلی حساب میشه و پل ارتباطی بین تمام درگاه های کامپیوتر محسوب می شود؛ سوختن یک قطعه یا درگاه میتواند باعث خرابی مادربرد نیز شود، پس هر ۳ یا ۶ ماه یک بار کامپیوتر خود را چک کنید یا به نزدیک ترین تعمیرگاه تخصصی کامپیوتر ببرید تا فرد متخصص سیستم شما را چک کند و در صورت بروز مشکلی به شما اطلاع دهد تا قبل از خرابی احتمالی به درست کردن قطعات بپردازد زیرا تعویض قطعات برای شما گران تر از تعمیر آن قطعه یا قطعات می شود.
علت های زیاد دیگری هم هستند که موجب خرابی مادربرد می شوند اما ما در این مقاله به بررسی چند مورد خیلی معروف پرداختیم؛ در هر صورت هر وقتی هر گونه علائمی از خرابی در کامپیوتر مشاهده کردید فورا آن را به محل تعمیرگاه ببرید تا بررسی بیشتری روی آن انجام شود و هرگز اگر خودتان تعمیرکار نیستید و آشنا به مادربرد و قطعات کامپیوتر نیستید هرگز خودتان دست به تعمیر نزنید.
https://123parse.com/doreha/آموزش-تعمیرات-موبایل-آموزشگاه-تعمیر-تبلت-اپل-آیپد-پارسه/
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |