گوناگون

آیا دعانویسان، فالگیران و رمّالان، شیاد و کلاهبردارند؟

مجله اینترنتی کولاک، توفیق علائی : اگر دعانویسان، فالگیران و رمّالان، شیَاد و کلاهبردار نبودند، بی شک یه فکری به حال زار خود می کردند و با دعاها، اوراد و طِلِسماتی که در اختیار دارند به آسانی به زراندوزی و مال اندوزی می پرداختند و دیگر نیازی به زحمت کشیدن و راه انداختن کانال تلگرامی، سایت و… نداشتند تا با تحویل دادن یه مشت دروغ و صغری، کبری چیدن برای مشتریانشان کسب درآمد نامشروع کنند یعنی همانطور که در مثال معروف و شیرین زبان فارسی آمده “اگر بیل زن بودند، باغچه خود را بیل می زدند”.

 

باز کردن سرکتاب، فالگیری در انواع مختلف، گشایش رزق و روزی، مهر و محبت را در دل جنس مخالف یا دیگری انداختن، بخت گشایی و ده ها واژه دیگر که امروزه متاسفانه به دلیل بحران های بد اقتصادی و اجتماعی در جامعه به وفور یافت می شود و تبدیل به کلید واژه هایی شده که برای باز شدن قفل مشکلات افراد مبتلا به و درمانده از سوی برخی افراد سودجو، شیّاد و کلاهبردار پیشنهاد می شود، به طوری که برخی از این افراد بی خبر از همه جا، با تصوّر این که تنها با روش های غیرمعمول می توانند گره از کارشان بگشایند، به خوشبختی در آینده امیدوار می شوند و به جای متوسّل شدن به سرچشمه دست به دامان یک عده روباه صفت مکّار می شوند.
آری، در طبیعت عوامل غیر ملموس و غیر فیزیکی وجود دارد که البته با منطق و استدلال های فیزیکی آنها را نمی توان پذیرفت. بلکه عوامل متا فیزیکی می باشند و متاسفانه حقیقت هم دارند و در بسیاری از موارد موجب ضرر و زیان نیز می شوند.

از تمامی معصومین علیهم السلام و بویژه حضرت علی ابن موسی الرضا (علیه السلام) در این مورد سؤال شده که آیا سحر و جادو حقیقت دارد یا خیر؟ و ایشان در پاسخ فرموده اند: آری، حقیقت دارد ولی بسیار هم زیان می رساند و همچنین از بسیاری از آیات قرآن کریم نیز می توان چنین استنباط کرد، مثلاً در آیه ۴ سوره فلق آمده است: خداوندا از شر جادوگرانی که گره ها می دهند به تو پناه می برم و همچنین در آیات ۱۰۲ و ۱۰۳ سوره بقره نیز این گونه اشاره شده است:
و (یهود) از آنچه شیاطین در عصر سلیمان بر مردم می‌خواندند پیروی کردند. سلیمان هرگز (دست به سحر نیالود و) کافر نشد ولی شیاطین کفر ورزیدند و به مردم سحر آموختند؛ و (نیز یهود) از آنچه بر دو فرشته بابل «هاروت» و «ماروت»، نازل شد پیروی کردند. (آن دو، راه سحر کردن را، برای آشنایی با طرز ابطال آن، به مردم یاد می‌دادند. و) به هیچ کس چیزی یاد نمی‌دادند، مگر اینکه از پیش به او می‌گفتند: «ما وسیله آزمایشیم کافر نشو! (و از این تعلیمات، سوء استفاده نکن!)» ولی آن‌ها از آن دو فرشته، مطالبی را می‌آموختند که بتوانند به وسیله آن، میان مرد و همسرش جدایی بیفکنند ولی هیچ گاه نمی‌توانند بدون اجازه خداوند، به انسانی زیان برسانند. آن‌ها قسمت‌هایی را فرا می‌گرفتند که به آنان زیان می‌رسانید و نفعی نمی‌داد؛ و مسلماً می‌دانستند هر کسی خریدار این گونه متاع باشد، در آخرت بهره‌ای نخواهد داشت؛ و چه زشت و ناپسند بود آنچه خود را به آن فروختند، اگر می‌دانستند!) (سوره بقره آیه ۱۰۲) اما اگر به جای افسون و جادوگری به خداوند قادر و آگاه ایمان می آوردند و حرمت فرمان های خدا را نگاه می داشتند برایشان از هر چیز دیگری با برکت تر بود اگر می دانستند (سوره بقره آیه ۱۰۳).

یکی از معانی سحر و جادو در لغت نامه ها، تصرّف در طبیعت از طریق اوراد و افسون ها و طلسم های شیطانی می باشد که مورد بحث ما می باشد.
از آن جا که قرآن با صراحت از سحر و ساحر سخن به میان آورده و بر واقعیّت و حقیقت آن صحّه گذاشته است و هم چنین در داستان ها و فیلم ها و رمان ها سخن از سحر و جادوگری بسیار به میان آمده خود دلیلی روشن بر وجود سحر است چرا که در دنیای امروزی هم هر از گاهی شنیده می شود که فلان عمل جادوئی از شخصی سر زده است و هر چند با ورق زدن کتاب ها نمی توان تاریخچه ی معیّنی برای اولین جادوگر و اطلاعات جادوئی را به دست آورد ولی این نکته قابل توجه است که می توان بنیان گذار و واضع این علم را به ابلیس نسبت دهیم، چرا که تمامی بدی ها و گمراهی ها سرانجام به او منتهی می شود و اما گفته اند که شوم ترین منابع فساد در دست شوم ترین ملل بلاد منظور علم جادو و قوم یهود است چرا که هنوز هم قوم بی تعهّد بنی اسرائیل با تحریف آسمانی تورات، روش های جادوگری و رمّالی و شعبده بازی را در آن وارد ساخته اند و ساحت پاک و مقدس پیامبرانی هم چون حضرت ابراهیم خلیل (علیه السلام) و حضرت سلیمان (علیه السلام) را متهم به ساحری و جادوگری می کنند و فرشتگان الهی هم چون هاروت و ماروت را مورد غضب خداوند و جادوگرانی منفی معرفی می نمایند.

حالا با این توضیحات و کلام واضح و روشن وحی جای هیچ شکی نمی ماند که این امر، امری است شیطانی و بی شک مورد آسیب رساندن به خود و دیگران می باشد و مردود است.

ما در آیینمان راه های صحیح رسیدن به تعالی و همچنین حلّال مشکلات اعم از مالی، معنوی و… کم نداریم، کتاب هایی گرانقدر و پرمایه همچون مفاتیح الجنان، صحیفه سجّادیه، نهج البلاغه و از همه مهمتر قرآن کریم، همه به نوعی راه های صحیح و درست حل مشکلات را به ما آموزش می دهند و عاری از هیچگونه گزندی به استفاده کننده می باشند و همچنین نیازی به پرداخت هیچ هزینه ای نیست.

به صراحت عرض کنم هر شخصی که ادعایی در زمینه فالگیری، رمالی، دعانویسی و… دارد بی شک طبق گفته های قرآن کریم و ائمه معصومین علیهم السلام جا پای شیطان گذاشته و از او پیروی می کند پس مراجعه کننده به این اشخاص با اطلاع به اینکه این امر شیطانی است گناهش کمتر از او نمی باشد، بیایید در این زمینه کمی تامل کنیم و مراقب رفتارمان باشیم تا خدای ناکرده جا پای شیطان نگذاریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا