آیا دگزامتازون در درمان کرونا موثر است؟ + معرفی داروی دگزامتازون و موراد مصرف و عوارض
آیا دگزامتازون در درمان کرونا موثر است؟ به همراه معرفی داروی دگزامتازون و موراد مصرف و عوارض این دارو همچنین اطلاعاتی درباره نحوه عملکرد دگزا مقابل کرونا. متخصصان بریتانیایی میگویند یک داروی ارزان و در دسترس میتواند جان بسیاری از مبتلایان عفونت کرونا را از مرگ نجات دهد.
این پژوهشگران تجویز مقدار (دُز) کم دگزامتازون را یک تحول بزرگ در درمان موارد وخیم کرونا نامیدهاند چرا که در کسانی که با دستگاه تنفس مصنوعی نفس میکشیدند، موارد مرگ را یک سوم و در کسانی که با اکسیژن کمکی نفس میکشیدند یک پنجم کاهش داده است.
این دارو یکی از داروهای موجود است که در تلاش برای یافتن درمان کرونا، در کارآزمایی وسیع در سراسر دنیا امتحان میشوند تا روشن شود آیا میتوانند بر کرونا موثر باشند یا نه.
ارزانی و فراوانی این دارو بخصوص برای کشورهای فقیر که با کرونا دست و پنجه نرم میکنند امتیاز بزرگی است.
از هر بیست نفری که به کرونا مبتلا می شوند ۱۹ نفر خوب میشوند و یک نفر کارش به بیمارستان میکشد. از آنها که بستری میشوند بیشترشان بهبود مییابند اما برخی به اکسیژن کمکی یا دستگاه تنفس مصنوعی نیاز پیدا میکنند.
به نظر میرسد دگزامتازون به این بیماران که بیش از همه در خطر مرگ قرار دارند کمک میکند.
مکانیسم اثر
در غلظتهای بالای موضعیکورتیکواستروئیدها اثر مستقیم بر رویغشاء دارند. کورتیکواستروئیدها اگزودای سلولی و فیبرینی و انفیلتراسیونبافتی را کاهش میدهند. ممانعت از تشکیل کلاژن و بافت همبند، تأخیر درتولید مجدد سلولهای اپیتلیال، کاهشتشکیل عروق جدید پس از التهاب و کاهش نفوذپذیری مویرگهای متورم از دیگراثرات این دارو میباشد.
این دارو میتواند سبب کاهش پرولاکتین سرم و هورمون آزادکننده تیروتروپین شود. این مشکل بیشتر زمانی پیش میآید که آمپول گزامتازون به مفصل تزریق شده باشد.
موارد مصرف
درمانحالتهای التهابی و آلرژیک، بیماریهای خود ایمنی
مصرف برای بیماران ام اس و ای ال اس
به عنوان داروی انرژیزا
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |