سبک زندگی

ایده های راه اندازی کسب و کارهای پولساز برای جوانان روستایی

مجله اینترنتی کولاک ، محمد سیمری: آیا شما هم مدتی است که به راه اندازی کسب و کار شخصی‌ خود فکر می‌ کنید؟ توجه کنید مسیر راه اندازی کسب و کار و تبدیل شدن به یک کارآفرین دقیقا شبیه به رانندگی در شب است! باید در مسیرمان به نشانه‌ ها توجه داشته باشیم. همان‌ طور که راه را ادامه می‌ دهیم، آنچه که در طول راه یاد می‌ گیریم و تجربه‌ هایی که به‌ دست می‌ آوریم را برای خود منسجم و یکپارچه کنیم.

این روزها تجارت، تنها به شهرهای بزرگ محدود نمی‌ شود! بلکه در شهرهای کوچک و روستاها کسب و کار و تجارت‌ های موفق رونق گرفته است. بد نیست بدانید راه اندازی یک کسب و کار در روستا شاید راحت‌ تر از از شهر هم باشد. اگر شما در روستا ساکن هستید، نیازی نیست برای اجرای ایده‌ های خلاقانه‌ ی خود مسافتی طولانی را طی کرده و از محل زندگی خود دور شوید و همه چیز را از صفر در شهر آغاز کنید!

ممکن است خیلی از این افراد همچنان در شغل خود باقی مانده باشند و یا ممکن است برخی شکست خورده و مسیر دیگری را آغاز کرده باشند. احتمالا خیلی از آن ها تا به امروز مشتریان زیادی را به دست آورده اند و به احتمال زیاد مشتریان زیادی را هم از دست داده اند. اگر تصمیم‌ دارید کارآفرین شوید و کمر همت برای راه اندازی کسب و کار خودتان را بستید،‌ ابتدا باید با مفاهیم اولیه کسب و کار و کارآفرینی آشنا شوید. به زبان ساده کسب و کار عبارت است از:  تولید یا خرید کالاها و خدمات با هدف فروش آن‌ ها و کسب سود! کارآفرین هم کسی است که راه اندازی کسب و کاری جدید و مدیریت توام با ریسک آن را می‌ پذیرد. دقت داشته باشید امروزه در کنار مفهوم کسب و کار عناوینی نظیر «استارتاپ» و «کسب و کارهای نوپا» را زیاد می‌ شنویم.

شما می‌ توانید با هزینه‌ ی کمتر، ایده‌ های خود را در روستا اجرا کنید و به درآمد برسید و همچنین با انجام  این کار به اقتصاد، توسعه و پیشرفت روستای خود کمک بسیاری خواهید کرد. تایوانی‌ها یک شعار اقتصادی جالب دارند: «هر خانه یک کارخانه و هر کارخانه یک خانه!» این شعار اولین‌بار با هدف توسعه کسب‌ و کارهای کوچک خانگی طراحی شد. آنها گام اول کسب‌وکارهای کوچک‌شان را با فرآوری ساده محصولات برداشتند! کارهایی مثل تولید مربا یا تهیه غذاهای خانگی و… این مدل ساده و کاربردی می‌ تواند برای خیلی از ما به‌ عنوان یک کسب‌ و کار خانگی یا حتی شغل دوم درآمدزا باشد.

حتما می دانید این روزها توجه به گیاهان دارویی دو چندان شده است و خواهان بسیاری را دارد. محیط طبیعی بهترین بستر برای تولید، تکثیر و پرورش انواع گیاهان دارویی است. شما می توانید با کسب اطلاعات لازم در این خصوص یکی از تولید کنندگان گیاهان دارویی در سطح استان و یا حتی در سطح کشور باشید. علاوه بر این، با شناسایی محیط اطراف اقدام به جمع‌ آوری  گیاهان دارویی نادر کرده و  با فروش آنها ضمن تامین نیاز بازار به درآمد برسید!

برای نمونه شما می‌ توانید در روستای خود فروشگاه موبایل و لوازم جانبی تأسیس کنید! زیرا این روزها تلفن‌ های همراه در همه جا پیدا می‌‌ شود و کمتر کسی است که با موبایل و لوازم جانبی آن بیگانه باشد. با این کار در هزینه رفت و آمد روستاییان نیز تأثیر مثبت بگذارید! شما می‌ توانید تعمیرات تخصصی موبایل نیز انجام داده، و همچنین می‌ توانید با تبلیغات به سایر روستاها خدمات ارائه دهید، چه در زمینه خرید و فروش و چه در زمینه تعمیرات موبایل! این‌ گونه به توسعه ارتباطات روستا نیز کمک خواهید کرد. توجه داشته باشید وقتی سرمایه لازم را برای این کسب و کار فراهم گردید به سود بسیار بالایی خواهید رسید.

یا حتی می توانید در روستای خود، کلاس‌های توسعه مهارت برگزار نمایید! این کلاس‌ ها در شهرهای کوچک و بزرگ وجود دارد. اما در روستاها بسیار اندک هستند. دختران و پسران روستایی و یا حتی مادران و پدران، هم از روی علاقه و هم برای افزایش مهارت و یادگیری حرفه‌ ای تازه،به کلاس‌ های مهارتی نیاز دارند. این کلاس‌ ها شامل صنایع دستی، شیرینی پزی، ترشیجات، مکانیک، آرایشگری و هزاران ایده‌ ی دیگر است! هر روستا نیاز خاص خودش را دارد. باید تحقیق کنید که روستای شما بیشتر در چه زمینه‌ ای نیازمند برگزاری کلاس است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا