سبک زندگی

باکو شهری محاصره شده در بین زیبایی ها

مجله اینترنتی کولاک ،  ترجمه: احسان فرشتیان         

باکو پایتخت جمهوری آذربایجان است. شهری قدیمی اما مدرن که بسیار جذاب و دیدنی است. این شهر توسط زیبایی های تاریخی محاصره شده است. از دید باستان شناسان، معماری های زیبا از نشانه های غریزی باکو است.

شهر باکو کجاست؟

“باکو” پایتخت کشور آذربایجان است که در همسایگی ایران قرار دارد. این شهر زیبا و تاریخی به دلیل زیبایی های فراوان، سالیانه قدرت بالایی در جذب توریست دارد. زبان های ترکی آذری و روسی جزء زبان های رایج و اصلی در آذربایجان هستند. البته کمی سخت است یکی از دو زبان را به عنوان زبان اول این کشور فرض کنیم اما می توان روسی را زبان رسمی و آذری را زبان عامیانه در بین مردم فرض کرد. به دلیل اینکه روزگاری آذربایجان و دیگر کشورهای اطرافش جزء شوروی بوده اند و زبان روسی، زبان رسمی کشور شوروی بوده است. علاوه بر این هر منطقه، مثل آذربایجان، زبان محلی خود را نیز داشته اند اما پس از تبدیل شدن هر یک از مناطق به یک کشور مستقل، برخی از این کشورها دارای دو زبان اصلی شده اند.

باکو شهر قدیمی اما مدرن

شاید خیلی از مردم شهر باکو را شهر قدیمی و ساده می پندارند اما با وجود سازه های بسیار قدیمی و بنا های تاریخی، شهر باکو امروزه جزو شهر های مدرن و شیک توریستی به شمار می آید. بنا های قدیمی مانند “مسجد حیدر”، “کاخ شیروان شاهی” و “قلعه دختر”، که اصالت قدیمی شهر باکو را نشان می دهند و از سمت دیگر، برج های بسیار بلند و با شکوه “شعله” ، نمادی از مدرن بودن این شهر تاریخی هستند. البته تمامی کشورهایی که جزو شوروی سابق بودند، مانند آذربایجان، ارمنستان، تاجکستان، قزاقستان و کشور های دیگر، به نوعی صاحب بنا های قدیمی و تاریخی، و از طرف دیگر دارای سازه های مدرن هستند. این ترکیب باعث ظاهر متفاوت و جذاب در این کشور ها شده است. لازم به ذکر است که باکو از نظر فرش در رده های بالایی در دنیا قرار دارد و اولین موزه فرش در جهان در این شهر برگزار شد.

زیبایی های تاریخی در “باکو”

ایچری:

ایچری منطقه ای بسیار قدیمی در شهر باکو است که خود نیز شهر بوده است. این منطقه با بافت های کهن و تاریخی، جزو مناطق توریستی و دیدنی این شهر به شمار می آید. در این منطقه اثر های بسیاری از زرتشتیان، ساسانیان، اعراب، عثمانیان، روس ها و شیروانی به چشم می خورد. ایچری جزو ثبت شده های تاریخی در یونسکو است. تاریخ شناسان معتقدند که این منطقه در حدود قرن یازده، به عنوان شهر ساخته شده است.

قلعه دختر:

یکی از زیبا ترین و قدیمی ترین سازه های این شهر است که عکس آن بر روی اسکناس های کشور آذربایجان دیده می شود. قلعه دختر در سال ۲۰۱۲ میلادی ساخته شده است. این آثار در بخش اثر های تاریخی در یونسکو نیز به ثبت رسیده است.

ساحل بلوار ملی:

یکی از سواحل بسیار زیبا در باکو است. جالب اینجاست که در زبان عامیانه خیلی ها این مکان را “ساحل خزر” می نامند. چرا که این ساحل در مرز بین جنوب شهر باکو و دریای خزر ساخته شده است.

کاخ شیروان شاهی:

کاخ شیروان شاهی در سال ۱۴۱۱، توسط “شاه شیخ ابراهیم اول” ساخته شده است. این کاخ هم اکنون به عنوان موزه مرکزی باکو است که دارای مسجد و مقبره چند تن از بزرگان زمان خود است.

پارک مفاخر باکو:

پارک مفاخر در شهر باکو، به عنوان خانه ابدی بسیاری از هنرمندان، شاعران و حتی سیاستمداران قدیمی یاد می شود. یکی از زیبایی های اصلی این پارک، مجستمه های شخصیت هایی است که در آنجا به خاک سپرده شده اند. تعداد این مجستمه ها حدود ۲۵۰ عدد است که در کنار مقبره های مردگان نام دار، از جمله “حیدر علیوف”  قرار گرفته است. در این پارک یکی از قوانین مهمی که توریست ها باید بدانند این است که نباید بر روی پله ها بنشینند. چرا که از نظر آنها، این کار نوعی بی احترامی به مردگان محسوب می شود.

مرکز فرهنگی حیدر علیوف:

مرکز فرهنگی حیدر علیوف (رهبر ملی آذربایجان)، مکانی است که تمامی برنامه های بزرگ و اصلی فرهنگی در باکو، در این مکان برگذار می شود. این مکان علاوه بر بزرگ بودن، شامل زیبایی های گوناگون است که نظر بسیاری از توریست ها را به خود جلب می کند.

خیابان تارگوی:

اگر روزی به شهر زیبای باکو سفر کردید، دیدن خیابان “تارگوی” که به خیابان نظامی باکو مشهور است را جزو برنامه های اصلی خود قرار دهید. چرا که این خیابان علاوه بر زیبایی های فراوان و بافت های قدیمی اش، دارای فروشگاه های مختلف، رستوران ها و فست فود های متنوع است که حتما از حضور در آنها لذت می برید. خیابان تارگوی، از یک طرف به شهر قدیمی “ایچری” واز طرف دیگر به “بلوار ساحل ملی” متصل شده است.

 

منابع: tripadvisor  /   advantour / telegraph

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا