سلامت

برای درمان تبخال از خواص ژل موضعی ملیسان غافل نشوید+اطلاعات دارویی

مجله اینترنتی کولاک: آیا از مواجهه با زخم و درد موجود حین زدن تبخال رنج می‌برید؟ روش‌های متعددی برای درمان خانگی تبخال وجود دارند، اما در این میان ژل موضعی ملیسان نیز می‌تواند به عنوان یک مبارز قوی با ویروس‌ها عملکرد خوبی از خود نشان دهد. در ادامه نگاه نزدیک‌تری به این داروی طبیعی می‌اندازیم.

 

 

 

ویروس هرپس سمپلکس عامل بروز تبخال است. اگر فردی از ظرف غذا، تیغ یا حوله افراد دیگر استفاده مشترک داشته باشد، احتمال انتقال و سرایت این ویروس بیشتر خواهد بود. این ویروس می‌تواند به سایر نقاط بدن به خصوص لب و سطوح داخلی دهان نفوذ کند.
البته باید بدانید که این ویروس می‌تواند در سلول‌های عصبی موجود در لایه‌های پوست پنهان شود. عوامل زیر به راحتی می‌توانند باعث بیداری و فعالیت مجدد ویروس هرپس سمپلکس شوند:

تب شدید
استرس شدید
گرما
قاعدگی در زنان

ژل ملیسان و درمان تبخال

این ژل محصول شرکت گل داروی ایران (اصفهان) است. این داروی موضعی، از وجود عصاره خشک شده بادرنجبویه بهره می‌گیرد. در گذشته دور، ابو علی سینا از این داروی گیاهی و روغن آن برای درمان جای نیش حشرت و کاهش گرفتگی‌های عصبی استفاده می‌کرده است. خواص بادرنجبویه بسیار متعدد است، اما شاید کاربردی‌ترین خاصیت آن درمان تبخال در ترکیب ژل ملیسان باشد.

نام‌های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام‌های دیگر Mellisan

 

موارد مصرف

درمان تبخال (ویروسی)
درمان زونا (ویروسی)
درمان آکنه (عفونت باکتریایی)

عوارض

امکان بروز حساسیت یا آلرژی وجود دارد.
مراقب تماس این دارو با چشم باشید و فقط آن را بر پوست بمالید. مصرف این داور و سطح عملکرد آن هنوز در دوران بارداری و شیردهی اثبات نشده است.

تداخل دارویی این دارو را به تنهایی برای درمان استفاده کنید. مصرف هم زمان آن با میرتوپلکس و آسیکلوویر موضعی (دارو‌های ضد ویروسی که در درمان تبخال به کار می‌روند) احتمال تداخل و تشدید اثر وجود دارد.

برای درمان تبخال، کدام بهتر است؛ ملیسان یا آسیکلووپر؟

این دو دارو در کاهش تورم و برآمدکی تبخال تفاوت چندانی ندارند و به خوبی عمل می‌کنند. این بدین معناست که پس از مصرف دارو التهاب تبخال سریعا کاهش می‌یابد. اما اگر صحبت از درد و سرعت بهبودی زخم به میان بیاید، ملیسان عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد.

چرا بادرنجبویه در ملیسان به کار رفته است؟

تحقیقات نشان می‌دهد که عصاره بادرنجبویه مستقیما بر غیر فعالسازی ویروس‌ها تاثیرگذار است.
تانن‌ موجود در این ماده گیاهی یک مبارز قوی در برابر ویروس‌هاست.
وجود ترکیبات ضد ویروسی مانند رزمارینیک و کافئین باعث شده تا مصرف موضعی این دارو بیشتر از قبل به افراد دارای تبخال توصیه شود./ مجله ستاره

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا