حکم شرعی زنی که از نزدیکی و برقراری رابطه جنسی با همسر خود امتناع می کند چیست؟
مجله اینترنتی کولاک: اگر زنی مایل به نزدیکی کردن با شوهر خود نباشد و سالها باشد که این کار خود را ادامه می دهدحکمش برای زن چیست در حالی که از مرد نفقه می گیرد و در خانه او زندگی می کند.این آن قدر بی میلی به همسرش نشان داده که آن مرد منزوی شده است تا آنجایی که هر گاه مرد به سمت او م رود تا با او حرف بزند مورد فحاشی واقع می شود.در حالی که این زن انسان مومنی است و نماز و زوزه های خود را به جا می آورد.از شما خواهش می کنم با راهنمایی های خود این خانوم را به راه راست هدایت نمایید(با استناد به آیات و روایات).
سلام وقت شما بخیر
امید است که بتوانیم با مطالب ذکر شده قدمی جهت برطرف شدن مشل مذکور برداریم. البته به یاد داشته باشید که مراجعه به یک متخصص درمان اختلالات جنسی موثر است. چون ممکن است ناشی از بروز یک مشکل عاطفی و روانشناختی مثلاض وجود یک مشکل با شما به عنوان شوهر می تواند او را از زابطه جنسی با شما متنفر سازد که باید شواهد برای متخصصین مسجل گردد.
این موضوع را از دوجهت میتوان مورد بررسی قرار داد یکی از جهت حقوقی و فقهی و دیگر از جهت روانشناختی. ما در این پاسخ با نگاهی روانشناختی سعی می کنیم با ذکر توصیه هایی نسبت به رفع این مشکل کمک کنیم: ۱- توصیه می کنیم که با این زن صحبت کرده و راضی کند که جهت رفع این مشکل حتما به نزد متخصص و روانشناس متبحر مراجعه کند.
زیرا احتمال دارد که این زن به سرد مزاجی مبتلا شده باشد برای درمان این مساله لازم است که مصاحبه بالینی دقیقی از این خانم صورت گیرد تا بتوان ریشه و علت واقعی سرد مزاجی را تشخیص داد. توجه داشته باشید که عوامل مختلف و متنوعی می تواند در سرد مزاجی زن موثر باشد به عنوان نمونه اموری از قبیل تجربه بد از اولین رابطه جنسی، تصور غلط و منفی از رابطه جنسی، بیماری های مانند افسردگی، وسواسی (البته به صورتی خاص)، اختلالات هورمونی، مشکلات غده تیروئید، ترس از حاملگی، جراحی های لگنی، کامروا نشدن از همبستری، دردناک بودن رابطه بر اثر فقدان برانگیختگی جنسی و یا عدم لغزندگی واژن به خاطر کمی ترشحات و… می توانند در سردمزاجی زن موثر باشد.
از این رو با توجه به کثرت احتمالات لازم است که یک مصاحبه بالینی دقیقی از ایشان صورت و برخی آزمایشان پزشکی را نیزانجام دهند تا بتوان ریشه مشکل را تشخیص داده و آن را برطرف کرد.
۲- توصیه بعدی ما این است که علاوه بر ترغیب ایشان به مراجعه حضوری سعی کنید بینش ایشان را نسبت به عمل جنسی اصلاح کنید حتی الامکان سعی کنید تا نگاه مثبتی نسبت به شوهر و رابطه جنسی پیدا کند.
۳- توصیه بعدی این است که سعی در فضایی صمیمانه و عاطفی، بینش ایشان را نسبت به فضیلت شوهرداری و حق تمکین مرد، افزایش دهید. البته بهتر است این کار توسط یک خانم که رابطه صمیمی و محکمی با ایشان دارد، صورت بگیرد. ایشان می تواند با ایجاد همدلی و در فضایی کاملا دوستانه بینش زن مورد نظر را نسبت به این مساله اصلاح کند.
با توجه به اینکه ایشان روحیه مذهبی دارد استفاده از روایت هایی که در ادامه آمده است می تواند مفید باشد. در روایتی که از امام باقر علیه السلام نقل شده است: زنى به نزد رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله آمد و عرض کرد: یا رسول اللَّه حقّ مرد بر زوجهاش چیست؟ فرمود: آنکه او را فرمان ببرد و از نافرمانیش بپرهیزد و از مال شوهر (بدون رضاى او) چیزى به فقیر ندهد، و نیز بدون اجازه او روزه مستحبّى نگیرد، و او را از کامیابى مانع نشود هر چند بر جهاز شترى سوار باشد، و از خانه اش بدون رخصت وى خارج نشود که اگر بدون اجازه از منزل بیرون رفت فرشتگان آسمان و فرشتگان زمین و فرشتگان غضب و رحمت همگى او را لعنت کنند تا به خانهاش باز گردد،…».
همانطور که روشن است با توجه به این روایت میتوان حق تمکین را برای مرد اثبات نمود مخصوصا با توجه به این عبارت که در روایت آمده: او را از کامیابی مانع نشود هر چند بر جهاز شتری سواری باشد، می توان به اهمیت این مساله پی برد.
همچنین توجه به این نکته نیز مفید است که بدانید شوهردارى به قدرى در نظر اسلام اهمیت داشته که آن را در ردیف جهاد در راه خدا قرار داده، حضرت على (علیه السلام) می فرماید: جهاد زن به ایناست که خوب شوهردارى کند.
با توجه به اینکه جهاد در راه خدا براى ترقى و عظمت اسلام و دفاع از کشورهاى اسلامى و اجراى عدالت اجتماعى بزرگ ترین عبادت است ارزش شوهردارى معلوم میشود. حضرت صادق علیه السلام نیز فرمود:هر زنی که شوهرش را اذیت کند و اندوهگینش سازد و از رحمت خدا دور است.
و هر زنی که به شوهرش احترام بگذارد و آزارش نرساند و فرمان بردارش باشد خوشبخت ورستگار است». نکته قابل توجه: البته توجه داشته باشید که این توصیه های یک طرفه نباشد، نباید زن را سیاه و شوهرش کاملا سفید نشان دهید، بلکه به شوهر او نیز توصیه کنید تا با افزایش رفتارهای مثبت و ایجاد رابطه عاطفی و صمیمانه همسرش را مجذوب خود کند. مطمئنا شوهر ایشان هر چه بتواند رفتارهای مثبت و عاطفی بیشتری نسبت به زنش داشته باشد با واکنش های مثبتی از سوی زن مواجه خواهد شد./مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |