حکم شرعی و قانونی رابطه با زن شوهردار چیست؟
مجله اینترنتی کولاک: آیا رابطه با یک زن متاهل جایز است؟ اسلام و بسیاری از ادیان رابطه با زن متاهل را گناه بزرگی میدانند. در این مقاله این نوع رابطه را از جهات گوناگونی چون شرعی، قانونی و عرفی بررسی میکنیم.
رابطه با زن متاهل
حکم رابطه با زن متاهل را میتوان از جنبههای گوناگونی بررسی کرد. برقراری رابطه با کسی که از لحاظ شرعی و قانونی با فردی دیگر در رابطه زناشویی است و ازدواج کرده در تمامی مذاهب و ادیان به خصوص ادیان ابراهیمی حرام است. برای پی بردن به زشتی و قباحت این عمل نیاز به رجوع به منابع دینی یا قانونی نیست و میتوان با استفاده از عقل به این پی برد که این عمل چقدر غیر انسانی است.
البته وسوسههای شیطانی همیشه در کمین انسانهاست و هر فردی در خطر لغزش و خیانت است. در این جایگاه با تفکر درباره عواقب و نتایج این رفتار نا پسند میتوان تا حدی از ارتکاب آن دورتر شد. مطالعه درباره حکم رابطه با زن متاهل نه فقط برای دانستن حکم الهی و قانونی، بلکه برای فاصله گرفتن از تصمیمات شهوانی و شیطانی یک انتخاب خوب و عاقلانه است.
کدام رابطه ممنوع است؟
وقتی سخن از رابطه به میان میآید هرکسی برداشت شخصیاش از این واژه را معیار قرار میدهد. اما واقعاً کدام رابطه است که اینچنین در شرع و قانون و عرف قبیح و زشت است؟ برای پاسخ به این سؤال میتوان گفت که رابطه داشتن با زن متاهل نام دیگری هم دارد: “خیانت“!
خیانت انواع و اقسام دارد و فقط رابطه جنسی خارج از رابطه نیست که خیانت نام دارد. زمانی که زن و مردی به صورت رسمی و شرعی و قانونی یکدیگر را به عنوان شریک زندگی هم انتخاب میکنند باید از حد و حدود این رابطه هم مطلع شوند و در چارچوب ساخته شده توسط خودشان بمانند. یکی از انواع خیانت در رابطه زناشویی، برقرار کردن هر نوع ارتباط با فردی دیگر بدون اطلاع همسر است. رابطههای بین همکاران، دوستان قدیمی، دوست دختر یا دوست پسر سابق و … از جمله مواردی هستند که معمولاً از سمع و نظر همسر پنهان میشوند.
بدیهی است که این نوع رابطه نیز حکم خیانت را دارد و هم از لحاظ شرعی ممنوع است و هم از لحاظ قانونی همسرِ فرد خیانت کار میتواند برای احقاق حقوقش به دادگاه شکایت کند.
روابط این چنینی خارج از رابطه زناشویی چه از سمت زن باشد و چه از سمت مرد پیامدهای بسیار خطرناکی به همراه دارد؛ سست شدن بنیانهای خانواده یکی از اولین اتفاقهای ناگواری است که رخ میدهد. آمارهای رسمی دادگاههای خانواده نشان میدهند که درصد بالایی از شکایتهایی که بابت خیانت همسر و رابطه جنسی نامشروع بوده است ابتدا از تماسهای تلفنی، قرارهای ساده دوستانه، اما مخفیانه ریشه گرفتهاند.
رابطه با زن متاهل از دید اسلام
تکلیف اسلام درباره حکم رابطه با زن متاهل روشن است. فرهنگ اسلامی در زمینه مسائلی که مربوط به عفاف و خانواده میشوند سخت گیریهای شیرینی دارد. شیرینی این سخت گیری ازین بابت است که پایگاه اجتماعی مهمی به نام خانواده را حفظ میکند و با رعایت اصول توصیه شده در فرهنگ اسلامی حجم زیادی از آسیبهای اجتماعی که مربوط به خانواده و عفت عمومی میشوند کم میشوند.
از اولین فرامین الهی که بارها از زبان پیامبر (ص) و ائمه (ع) به گوش مؤمنین رسیده این است که فرد مسلمان باید از موقعیتی که ممکن است با نامحرمی وارد رابطه نامشروعی شود دوری کند.
رسول گرامی اسلام (ص) میفرمایند:
«ایاک و محادثه النساء فانه لا یخلوا رجل بامراه لیس لها محرم الا هم بها».
ترجمه:
«از گفتگو و اختلاط با زنان بپرهیز. به راستی هیچ مردی با زن نامحرمی در خلوت سخن نمیگوید مگر اینکه در دل او نسبت به وی رغبت پیدا میکند.»
این اولین قدم برای دوری از منجلاب گناه است. بر همه مردان واجب و لازم است که از برقراری کوچکترین رابطه با زن متاهلی که ممکن است از خطوط قرمز رد شود اجتناب کنند. احتیاط شرط عقل است.
امام علی (ع) در حدیثی فرمودند:
«عباد الله! اعلموا… محادثه النّساء تدعوا الی البلاء و بزبغ القلوب؛ و الرّمق لهنّ یخطف نور ابصار القلوب و لمح العبون مصائد الشّیطان».
ترجمه:
ای بندگان خدا! بدانید که… گفتگو و اختلاط مردان با زنان نامحرم سبب نزول بلا و بدبختی خواهد شد، و دلها را منحرف میسازد، و پیوسته به زنان چشم دوختن نور چشم دل را خاموش میگرداند، و همچنین با گوشه چشم به نامحرم نگاه کردن از حیله و دامهای شیطان است.
حتی در قرآن نیز به مسائل زناشویی اشارات زیادی هست. سوره مبارک نور از سورههایی است که بیشتر در این باره سخن گفته است.
خداوند در همین سوره در آیهای تکان دهنده میفرماید:
«الزَّانِی لاَ یَنکِحُ إلاَّ زَانِیَهً أَوْ مُشْرِکَهً وَالزَّانِیَهُ لاَ یَنکِحُهَآ إِلاَّ زَانٍ أَوْ مُشْرِکٌ وَ حُرِّمَ ذَلِکَ عَلَی الْمُؤْمِنینَ» سوره نور آیه ۳
ترجمه:
«مرد زناکار، جز زن زناکار یا مشرک را به همسری نگیرد و زن زناکار، جز مرد زناکار یا مشرک را به همسری نگیرد، و بر مؤمنان این (گونه ازدواج) حرام گردیده است»
زنی که با مردی زنا میکند درشان یک مرد مؤمن نیست و همچنین برعکس. از نگاه اسلام کسی که خارج از یک رابطه مشروع به مسائل جنسی دامن میزند شانیت همسر بودن برای یک مؤمن را ندارد.
حکم قانونی رابطه با زن متاهل
حکم رابطه با زن متاهل در اسلام حرام است و در روز قیامت فرد خطاکار به سزای اعمالش میرسد، اما این همه چیز نیست. شرع اسلام با اتکا به قوانین وضع شده از سوی پروردگار، مجموعهای از قوانین مجازات اسلامی نیز ارائه داده و در صورتی که رابطه با زن متاهل (یا حالتهای دیگر خیانت و زنا) به وسیله شاهدین اثبات شود برای هر مرحله از خیانت و رابطه ازجمله دوستی، ملاعبه و رابطه جنسی، مجازات و حد در نظر دارد.
متن زیر از کتاب قانون مجازات اسلامی است و تصمیمات قضات در دادگاهها بر اساس این قوانین هستند:
ماده ۲۲۵ قانون مجازات اسلامی درباره زنای مرد مجرد با زن شوهردار: حد زنا برای زانی محصن و زانیه محصنه رجم است. در صورت عدم امکان اجرای رجم با پیشنهاد دادگاه صادرکننده حکم قطعی و موافقت رئیس قوهٔ قضاییه چنان چه جرم با بینه ثابت شده باشد، موجب اعدام زانی محصن و زانیه محصنه است و در غیر این صورت موجب صد ضربه شلاق برای هر یک است.
ماده ۲۲۶ قانون مجازات اسلامی: احصان در هر یک از مرد و زن به نحو زیر محقق میشود:
احصان مرد عبارت است از آن که دارای همسر دائمی و بالغ باشد و در حالی که بالغ و عاقل بوده از طریق قُبُل با وی در حال بلوغ جماع کرده باشد و هر وقت بخواهد امکان جماع از طریق قُبُل را با وی داشته باشد
احصان زن عبارت است از آن که دارای همسر دائمی و بالغ باشد و در حالی که بالغ و عاقل بوده، با او از طریق قُبُل جماع کرده باشد و امکان جماع از طریق قُبُل را با شوهر داشته باشد./ مجله ستاره
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |