سبک زندگی
درباره خواص فوق العاده شربت عناب چه می دانید؟
مجله اینترنتی کولاک: مزاج عناب از نظر طب قدیم معتدل و به اعتقاد ابوعلی سینا کمی سرد است و حرارت بدن را فرو می نشاند و تب بر خوبی است.
شربت عناب حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتور، فیبر، فسفر، آهن، کلسیم، پروتئین، روی (زینک)، منگنز، منیزیم، اسید فولیک، ساپونین و فلاونوئیدهاست. برای بررسی خواص شربت عناب و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت عناب
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی؛ درباره مهمترین خواص شربت عناب اظهار کرد: این شربت به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E و فلاونوئیدها خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند؛ شربت عناب نقشی مؤثر در جلوگیری از تکثیر سلولهای سرطانی و کنترل تومورهای مغزی دارد.
وی درباره خواص دیگر شربت عناب بیان کرد: این شربت سرشار از ویتامین C است بنابراین به جذب آهن در بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند، شربت عناب کبد را پاکسازی و آن را تقویت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت عناب تأثیری چشمگیر در کاهش صفرا، رفع یرقان (زردی)، ناراحتیهای گوارشی مانند زخم معده و روده، ورم و التهاب معده دارد. عظمایی تأکید کرد: شربت عناب به علت وجود اسید فولیک و آهن تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین کمخونی را برطرف میکند، این شربت آرامبخش قلب و اعصاب است و نقشی مؤثر در بهبود خلق و خوی و از بین بردن اضطراب، استرس و افسردگی دارد.
وی تصریح کرد: شربت عناب بیماریهای تنفسی مانند سرماخوردگی، سرفه، آسم و خشونت سینه را برطرف میکند، این شربت تأثیری چشمگیر در تناسب اندام و تقویت عمومی بدن دارد. عظمایی یادآوری کرد: شربت عناب نقشی مؤثر در رفع کهیر، خارش، سردرد، سرگیجه و عطش، کنترل قند، فشار و چربی خون، شادابی و طراوت پوست و مو و تقویت حافظه دارد، افراد برای تهیه شربت عناب باید از عنابهای تازه استفاده کنند.
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت عناب
عناب ۵۰۰ گرم
عرق عناب یا آب ۱.۵ لیتر
عسل ۵۰۰ گرم
طرز تهیه شربت عناب
نخست عنابها را نیم کوب کنید و داخل عرق عناب یا آب بریزید و بگذارید یک روز بماند. سپس مخلوط مواد را پنج تا ۱۰ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید. پس از اینکه دمای مخلوط مواد متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتیگراد رسید)، آن را با کمی فشار از صافی عبور دهید.
عسل را به مخلوط مواد صاف شده اضافه کنید. شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید. پس از سرد شدن شربت آن را داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید. برای تهیه یک لیوان شربت عناب سه قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید بقیه لیوان را آب اضافه کنید. شربت عناب را میتوان روزانه سه لیوان میل کرد.
/ باشگاه خبرنگاران جوان
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |