سبک زندگی

دستور تهیه شیرین پلو؛ غذایی خوشمزه و خوشرنگ!

 

در این مطلب قصد داریم علاقه مندان به آشپزی را با طرز تهیه شیرین پلو آشنا کنیم. شیرین پلو غذای خوش طعمی است که معمولا در مهمانی های بزرگ استفاده می شود. این غذا با اندکی تغییر در بسیاری از شهرهای ایران مورد استفاده قرار می گیرد.

دستور تهیه شیرین پلو
دستور تهیه شیرین پلو

مواد لازم

مرغ متوسط ( آبپز و ۸ تکه خردشده) ۱ عدد

روغن مایع به مقدار لازم

برنج ۳ پیمانه

زعفران ۳ قاشق سوپخوری

شکر ۱ قاشق سوپخوری

هل (کوبیده شده) ۱ قاشق چایخوری

خلال بادام۶۰ گرم

کره ۷۵ گرم

خلال پسته ۶۰ گرم

خلال پوست پرتقال یا نارنج ۸۰ گرم

طرز تهیه

 

  1. تکه‌های مرغ (پخته‌شده) را در تابه‌ای حاوی روغنِ داغ تفت دهید تا طلایی‌رنگ شوند. آن‌ها را از تابه خارج کنید و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغنِ اضافی آن‌ها گرفته شود سپس آن‌ها را خرد کنید؛
  1. آبِ روی برنج خیسانده‏ شده را خالی کنید و آن را داخل ‏قابلمه‏ای حاوی آبِ جوش بریزید و به‌مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آبکش کنید؛
  1. نیمی از زعفران، شکر و هل را در ظرفی بریزید و کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید.
  2. در قابلمه‌ای حاوی روغنِ داغ، روی حرارت ملایم، یک لایه برنج آبکش‌شده،مرغ و مخلوط هل را بریزید. به‌همین‌ترتیب، مواد را لابه‌لای برنج بریزید و در آخر، روی آن را با برنج سفید بپوشانید. خلال بادام را در ظرفی کوچک بریزیددو آن را در گوشه‌ای از قابلمه، روی پلو قرار دهید تا خلال بادام با بخارِ برنج، کمی نرم شود سپس حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛
  1. ۷۰ گرم از کره را به‌همراه ۳ قاشق سوپ‏خوری روغن مایع روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانی‏که بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج بریزید. بقیه زعفران را نیز در گوشه‌ای از برنج بریزید. درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به‌مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد؛
  1. خلال پسته را با کمی آب سرد بشویید سپس آن را در تابه‌ای حاوی بقیه کره و کمی روغن مایع، به‌مدت ۲ دقیقه تفت دهید؛ پس از پخت، خلال بادام را از قابلمه بیرون آورید. برنج را هم بزنید. نیمی از آن را در ظرف مورد نظر بکشید، تکه‌های مرغ را روی آن قرار دهید و بقیه پلو را روی مرغ بریزید. شیرین پلو را با خلال بادام، پسته و خلال پوست پرتقال (شیرین‌شده) تزیین و سرو کنید.

روش تلخی گرفتن پوست مرکبات:

ابتدا پوست پرتقال یا نارنج را به صورتی بگیرید که از سفیدی آن به پوست نارنجی نماند سپس آن را خلال کنید و به‌مدت یک تا دو روز در آب ولرم خیس کنید (در این فاصله، آبِ آن را ۳ تا ۴ مرتبه عوض کنید). دو‌باره آن را بجوشانید تا کاملاً تلخی آن گرفته شود و در آب سرد بریزید هنگام مصرف در آبکش بریزید.

برای شیرین شدن خلال پرتقال در ظرفی مناسب ۱/۲پیمانه شکر را با ۲ پیمانه آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود سپس خلال پرتقال را به آن اضافه کنید و بجوشانید تا خلال طعم شیرین بگیرد سپس در آبکش بریزید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا