زمان و ساعت خورشید گرفتگی یکشنبه اول تیر ماه + اطلاعاتی درباره آخرین کسوف قرن ۱۴ شمسی
خورشید گرفتگی ۱ تیر ماه را کجا می توان دید؟ زمان و ساعت خورشید گرفتگی یکشنبه اول تیر ماه جزئیات و اطلاعاتی درباره آخرین کسوف قرن ۱۴ شمسی. زمان خورشید گرفتگی ۹۹ به گفته انجمن نجوم ایران در روز یکشنبه ۱ تیر ۹۹ خواهد بود و این خورشید گرفتگی به صورت جزیی در مناطقی از شمال آفریقا، جنوب آسیا و بخشهایی از اروپا و استرالیا قابل رویت است. این خورشیدگرفتگی نزدیک ساعت ۹ صبح روز یکشنبه ۱ تیرماه ۹۹ شروع میشود و حوالی ساعت ۱۰ تا ۱۰:۲۰ در اغلب نقاط کشور به اوج خود میرسد از ساعت ۱۱:۳۰ به بعد به تدریج پایان مییابد.
زمان دقیق خورشید گرفتگی اول تیر ۹۹
خورشیدگرفتگی (یا کسوف) هنگامی رخ میدهد که ماه از بین زمین و خورشید بگذرد؛ بدین ترتیب کاملاً یا جزئی تصویر خورشید را برای یک بیننده روی زمین مبهم میکند و سایهی ما بر سطح زمین میافتد. خورشیدگرفتگی حلقوی هنگامی رخ میدهد که قطر ظاهری ماه از خورشید کوچکتر باشد، بدین ترتیب نور بیشتری از خورشید را مسدود میکند و باعث میشود خورشید مانند یک حلقه (حلقه) به نظر برسد. از منطقهای دیگر از زمین که هزاران کیلومتر دورتر است، خورشیدگرفتگی حلقوی، شبیه به خورشیدگرفتگی جزئی بنظر میآید.
خورشیدگرفتگی اول تیر، به هنگام سپیده دم در منطقه جغرافیایی جمهوری کنگو قابل مشاهده خواهد بود و سپس با عبور از آفریقای مرکزی، دریای سرخ و خاورمیانه، به سمت شرق حرکت خواهد کرد و در نقطه پایانی در دریای فیلیپین و اقیانوس آرام شمالی قابل رویت خواهد بود.
این کسوف در سراسر ایران نیز قابل مشاهده است، هرچند میزان آن در تمامی نقاط کشور یکسان نخواهد بود و به طور متوسط ۴۸ درصد خورشید گرفته خواهد شد. این عدد برای افغانستان ۷۵ درصد خواهد بود. هرچقدر به سمت جنوب شرق برویم زمان و درصد خورشیدگرفتگی بیشتر میشود.
در ایران این خورشید گرفتگی از ساعت حدود ۹ صبح شروع خواهد شد و حوالی ساعت یازده و نیم به پایان میرسد.
روشهای مختلفی برای دیدن خورشیدگرفتگی وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
✓استفاده تلسکوپهای خورشیدی
این روش تقریبا بینظیرترین، بهترین و البته گرانترین روش ممکن برای مشاهده یک خورشید گرفتگی است. این تلسکوپها قادر به نمایش دقیق سطح خورشید، شرارههای خورشیدی و بسیاری عوارض دیگر میباشند. بگذارید راحتتان کنم … تجربه رصد با یکی از آنها، چیزی خارج از وصف و بسیار نفسگیر است. البته همانطور که گفته شد این تلسکوپها بسیار گران هستند و حدودا بالای ۵۰ میلیون تومان قیمت دارند.
✓استفاده از فیلترهای خورشیدی مناسب برای ابزارهای نجومی
اگر تلسکوپ یا دوچشمی عادی دارید و قصد دارید رصد خورشید گرفتگی را با آنها انجام دهید، دو گزینه در پیش روی شماست. فیلترهای مایلار و فیلترهای شیشهای.
عینکهای مخصوص خورشید گرفتگی، بیش از ۹۹٫۹۹۹% نور خورشید را میگیرند و تنها بخش کوچکی از نور آن را عبور میدهند. این موضوع اگرچه بخش زیادی از جزئیات خورشید را از بین میبرد، اما باز هم شما اصل ماجرا را از دست نخواهید داد و از دیدن خورشید گرفتگی لذت خواهید برد.
در هنگام هر خورشید گرفتگی، رسانههای بینالمللی و منطقهای بسیاری (در مناطق تحت پوشش هر خورشید گرفتگی)، این رویداد را تحت پوشش زنده اینترنتی قرار میدهند.
اما در طول سالیان گذشته و خورشید گرفتگیهایی که رخ دادهاند، روشهای نامناسبی در ایران و جهان برای خورشید گرفتگی پیشنهاد شدهاند. ضمن اینکه به شما پیشنهاد میکنیم در برخورد با یک موضوع علمی تنها به افراد، رسانهها و منابع قابل اعتماد علمی اعتماد کنید، برخی از این روشهای پیشنهادی نامناسب را برای شما رسوا میکنیم!
Χ عینکهای آفتابی
باور کنید که حتی بهترین مارکهای عینکهای آفتابی نیز نمیتوانند کار خاصی در مقابل خورشید انجام دهند؛ حال هر چقدر هم قیمت داشته باشند!
Χ سیدی
از سیدیها فقط میشود برای ذخیره اطلاعات استفاده کرد و نهایتا به درد کارهای هنری مثل ساعت دیواری درست کردن میخورند! اما تماشای خورشید گرفتگی با آنها اصلا ایده خوبی نیست.
Χ برگههای شکلات
این یکی دیگر خیلی عجیب است و بیشتر شبیه یک شوخی است! برگههای شکلات فقط ظاهرشان شبیه برگههای مایلار است، اما به هیچ وجه کارایی آنها را ندارند.
Χ دوچشمی، تکچشمی، تلسکوپ یا هرگونه ابزار غیر مسلح
بگذارید بیپرده بگویم، اگر با یک تلسکوپ یا هر ابزار نجومی به صورت مستقیم و بدون واسطه به خورشید نگاه کردید، احتمالا آخرین باری خواهد بود که با آن چشمتان دنیای اطراف را میبینید یا دست کم خوب میبینید! این کار یکی از مهلکترین اشتباهات در هنگام استفاده از یک ابزار نجومی است.
Χ نگاتیو عکاسی
نگاتیوهای عکاسی هم به هیچ عنوان مناسب نیستند.
Χ عینکهای جوشکاری
این مسئله کمی پیچیده است. اما برای احتیاط، به هیچ عنوان به سمت آنها نروید. مناسب نیستند.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |