گوناگون

شرایط و نحوه دریافت بیمه بیکاری کرونا + ثبت درخواست بیمه بیکاری الکترونیکی

شرایط و نحوه دریافت بیمه بیکاری کرونا همچنین نحوه ثبت درخواست بیمه بیکاری الکترونیکی به همراه اطلاعات تکمیلی در خصوص بیمه بیکاری در این مطلب. با شرایطی که ویروس کرونا در کشور به وجود آورده بسیاری از کسب و کارها تعطیل شده و کارگران و کارکندان بیکار شده اند. در این شرایط بیمه بیکاری وژه این ایام برای افرادی که شرایط آن را داند در نظر گرفته شده است.

در همین خصوص مدیر کل بیمه بیکاری وزارت کار گفت: تفاوتی در شرایط پرداخت بیمه بیکاری ایجاد نشده است. کلیه مشاغلی که بین کارگر و کارفرما رابطه قانون کار برقرار باشد، یعنی فرد مزد بگیر و دارای قراردادی که در قانون تعریف شده باشد مشمول دریافت بیمه بیکاری محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: افرادی که دارای بیمه‌های قالیبافی، اختیاری، کارگران ساختمانی و مشاغل آزاد هستند مشمول دریافت بیمه بیکاری محسوب نمی‌شوند. بابایی افزود: افرادی که به صورت غیر ارادی بیکار می‌شوند ۳۰ روز فرصت دارند تا در سامانه www.bimehbikari.mcls.gov.ir ثبت نام و کد رهگیری دریافت کنند.

 

سامانه بیمه بیکاری الکترونیکی

روزآمدی، تسریع در بررسی درخواست‌ها، عدم مراجعه حضوری متقاضی در ادارات و کاهش هزینه اقتصادی، ثبت درخواست متقاضی از طریق تکمیل فرم ثبت درخواست بیمه بیکاری در سامانه، امکان دریافت کد رهگیری درخواست، ارسال پیامک اطلاع رسانی به متقاضی و اطلاع رسانی نحوه ادامه فرآیند از طریق سامانه از جمله مزایا و ویژگی‌های این سامانه به شمار می رود.

متقاضیان بیمه بیکاری می‌توانند با مراجعه به سامانه bimebikari.mcls.gov.ir درخواست خود را ثبت کرده و به صورت الکترونیکی آن را پیگیری کنند. بر اساس قانون بیمه بیکاری، به افرادی که به طور غیر ارادی و در اثر بروز حوادث غیرمترقبه کار خود را از دست می دهند، مقرری بیمه بیکاری پرداخت می‌شود.

بیمه بیکاری کرونا
بیمه بیکاری کرونا

راهنمای ثبت نام  متقاضیان دریافت مقرری بیمه بیکاری

کارگران دارای قرارداد دائم و قرارداد موقت : قبل از تکمیل فرم ثبت نام ، بندهای مربوط به شرایط ثبت نام کنندگان را به طور دقیق مطالعه فرمایید.

– کارگران با قرارداد مدت موقت چنانچه در پایان مدت قرارداد از کار بیکار شوند در صورت داشتن حداقل یکسال سابقه در آخرین کارگاه و دارا بودن آخرین قرارداد و نامه عدم نیاز می توانند درخواست بیمه بیکاری خود را از طریق این درگاه ثبت نمایند.

– کارگران فاقد قرارداد (دائم) و یا اخراج شده در اثنای قرارداد می بایست ابتدا در مراجع حل اختلاف کار نسبت به ثبت دادخواست (بازگشت به کار و سایر مزایای قانونی) اقام نموده و پس از قطعی شدن رأی مبنی بر احراز اخراج غیر ارادی درخواست بیمه بیکاری خود را در این درگاه ثبت نمایند.

— مطابق قانون بیمه بیکاری متقاضیان مکلف می باشند حداکثر ظرف ۳۰ روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری درخواست بیمه بیکاری خود را ثبت نمایند . عدم ثبت درخواست ظرف ۳۰ روز از تاریخ بیکاری با ارائه عذر موجه و تشخیص هیأت حل اختلاف کار (اداره کار محل) تا سه ماه امکان پذیر خواهد بود.

— ثبت درخواست در این سامانه قطعی نمی باشد و می بایست متقاضی در زمان مقرر جهت ادامه فرآیند بیمه بیکاری به اداره کار محل کار خود مراجعه نماید.

مدارک مورد نیاز جهت مراجعه به اداره کار

  • مدارک عمومی : شناسنامه ، کارت ملی ، دفترچه بیمه ، یک قطعه عکس ، کارت پایان خدمت (اقایان) ، اخرین مدرک تحصیلی
  • اتمام قرارداد : اخرین قرارداد ، نامه عدم نیاز
  • دائمی ، اثنای قرارداد : اولین دادخواست ، دادنامه قطعی مراجع حل اختلاف کار

 

جدول مدت دریافت بیمه بیکاری

الف- جمع مدت پرداخت مقرری از زمان برخورداری از مزایای بیمه بیکاری اعم از دوره اجرای آزمایشی و یا دائمی آن برای مجردین حداکثر (۳۶) ماه و برای متأهلین یا متکفلین حداکثر (۵۰) ماه بر اساس سابقه کلی پرداخت حق بیمه و به شرح جدول ذیل می باشد:
جدول سابقه پرداخت حق بیمه حداکثر مدت استفاده از مقرری جمعا با احتساب دوره های قبلی
سابقه پرداخت حق بیمه حداکثر مدت استفاده از مقرری جمعاً با احتساب دوره‌های قبلی
برای مجردین برای متأهلین یا متکفلین
از ۶ ماه لغایت ۲۴ماه ۶ ماه ۱۲ ماه
از ۲۵ ماه لغایت ۱۲۰ ماه ۱۲ماه ۱۸ ماه
از ۱۲۱ ماه لغایت ۱۸۰ ماه ۱۸ماه ۲۶ماه
از ۱۸۱ ماه لغایت ۲۴۰ماه ۲۶ماه ۳۶ماه
از ۲۴۱ماه به بالا ۳۶ ۵۰ماه
لازم به ذکر است افراد مسن مشمول قانون بیمه بیکاری که در هنگام وقوع بیکاری دارای ۵۵ سال سن و یا بیشتر باشند به استناد ماده ۱۰ آئین نامه اجرایی این قانون در صورت عدم اشتغال تا رسیدن به سن بازنشستگی مقرری بیمه بیکاری آنان ادامه می یابد.
ب – میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکار معادل (۵۵%) متوسط مزد یا حقوق و یا کارمزد روزانه بیمه شده می باشد . به مقرری افراد متاهل یا متکفل ، تا حداکثر ۴ نفر از افراد تحت تکفل به ازاء هر یک از آنها به میزان ( ۱۰% ) حداقل دستمزد افزوده خواهد شد . در هر حال مجموع دریافتی مقرری بگیر نباید از حداقل دستمزد کمتر و از (۸۰% ) متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد .

قوانین بیمه بیکاری برای سال ۹۹

در چه شرایطی بیمه شدگان بیکار، استحقاق دریافت بیمه بیکاری را دارند؟

حتما به صورت غیر ارادی بیکار شده باشد.

بازنشسته یا مستمری بگیر نباشد.

بیمه شده حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد قبل از بیکار شدن.

بیمه شدگانی که به دلیل حوادثی مانند سیل، زلزله، آتش سوزی بیکار شدند نیاز به داشتن حداقل سابقه بیمه ندارند را دریافت خواهند کرد.

بیمه بیکاری کرونا به چه کسانی تعلق می گیرد

براساس اظهارات وی، برای بیکاری مشاغلی مثل دست‌فروشان نیز مقرر شد حدود سه هزار میلیارد تومان سرمایه به منظور پرداخت بیمه‌های بیکاری و ارائه تسهیلات به این افراد تخصیص یابد.

علی خدایی، نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: اگر این بیکاری ناشی از بیماری باشد یعنی فرد به این ویروس مبتلا شده باشد تامین اجتماعی پوشش حقوق برای دوران بیماری را باید پرداخت کند. اما اگر منجر به بیکاری شود بیکاری غیراداری محسوب می‌شود و باید بیمه بیکاری به این افراد داده شود.

خدایی با اشاره به این که مشکل اصلی در مشاغلی است که بیمه نیستند، عنوان کرد: مشکل ما بیمه بیکاری کارگران روز مزد و دست‌فروشان است که بیمه نیستند، دولت باید برنامه‌ای برای این افراد داشته باشد در خصوص بقیه موارد قانون تکلیف را مشخص کرده است و فقط باید به قانون عمل شود.

بیکاران ویروس کرونا برای ثبت نام بیمه بیکاری ۳۰ روز مهلت دارند

مطابق قانون بیمه بیکاری کارگرانی که به دلیل ابتلا به کرونا یا تعطیلی بنگاه می‎خواهند از بیمه بیکاری استفاده کنند، برای ثبت نام در سامانه بیمه بیکاری ۳۰ روز مهلت دارند.

ثبت نام بیمه بیکاری سال ۹۹

به‌منظور رعایت مهلت قانونی بیمه بیکاری، کارگران مشمول می‌توانند با ورود به سامانه https://bimehbikari.mcls.gov.ir/ ثبت نام بیمه بیکاری به صورت غیر حضوری برای سال ۹۹ انجام دهند.

چه کسانی مشمول بیمه بیکاری کرونا می شوند؟

مسعود بابایی در برنامه زنده تلویزیونی در شبکه خبر درباره شرایط مشمولان دریافت بیمه بیکاری، اظهار داشت: کسانی که مشمول قانون کار باشند و کارفرما سه درصد حق بیمه بیکاری آن‌ها را پرداخت کرده باشد، مشمول دریافت بیمه بیکاری خواهند شد.

وی افزود: پس از آنکه کرونا شیوع یافت، سامانه‌ای طراحی کردیم تا کسانی که مشمول بیمه بیکاری می‌شوند، به جای مراجعه حضوری بتوانند به صورت غیرحضوری به سامانه بیمه بیکاری مراجعه و ثبت‌نام کنند.

مدیرکل بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این اداره کل لیست افراد مشمول را در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار می‌دهد و سازمان تأمین اجتماعی نیز بر اساس موارد مصرح در قانون، پرداختی مورد نظر را به حساب آن‌ها واریز می‌کند.

بابایی یادآور شد: لیست اولیه به سازمان تأمین اجتماعی ارائه شده و این سازمان ظرف کمتر از یک ماه پیامک اعلام شماره حساب را به مشمولان، ارسال و واریز به حساب آن‌ها را آغاز خواهد کرد.

وی تصریح کرد: صرفاً افرادی که مشمول قوانین روابط کار میان کارگر و کارفرما باشند، مشمول بیمه بیکاری می‌شوند و مشاغلی مانند کارگران ساختمانی، قالیبافان و رانندگان که قوانین بیمه‌ای آن‌ها مشمول قوانین خاص است، نمی‌توانند بیمه بیکاری دریافت کنند.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر متقاضیان مشمول شرایط دریافت بیمه بیکاری نباشند، این وزارتخانه به آن‌ها پیامک «عدم شمول» ارسال خواهد کرد. قرار است بازه زمانی بررسی شرایط و ارسال پیامک «اعلام شماره حساب» به این متقاضیان را به ۱۰ روز کاهش دهیم.

بابایی تأکید کرد: افرادی که بیکار می‌شوند یک ماه فرصت دارند به سامانه بیمه بیکاری مراجعه کنند، پس از آن در صورتی که شرایط مذکور را دارا بودند، به هر فرد تا ۸۰ درصد دستمزدی که دریافت می‌کرد، واریزی‌ها انجام خواهد شد.

وی افزود: قرار است به کسانی که به دلیل شیوع کرونا بیکار شده‌اند تا پایان اردیبهشت ماه بیمه بیکاری پرداخت شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا