شکر پلو یک غذای خوشمزه شیرازی + روش تهیه
شکر پلو یک غذای خوشمزه شیرازی و روش تهیه همچنین نحوه طبخ و پخت شکرپلو و مواد تشکیل دهنده به همراه اطلاعات تکمیلی درباره این غذای شیرازی. برنج را خیس کرده و یک قاشق چایخوری زعفران همراه با نمک به آب برنج اضافه کنید. بگذارید ۳ تا ۴ ساعت بماند.
شکر، گلاب و عرق بهار نارنج را مخلوط کنید. با یک قاشق چایخوری زعفران و کمی روغن روی حرارت قرار دهید تا جوشیده و به صورت شیره درآید و غلیظ شود. (حدود ۳۰ دقیقه زمان لازم دارد)
آب را روی گاز به جوش آورید. برنج را همراه با هل به آب اضافه کرده و برنج را آبکش کنید و هل را از برنج جدا کنید و برنج را دم بگذارید. وقتی برنج نیمدم شد آن را در آبکش ریخته و شیره و شکر را رویش بریزید و کاملاً مخلوط کنید. سپس برنج را به قابلمه برگردانده و دم کنید.
مواد لازم برای شیرین کردن خلال به شرح زیر است :
آب یک دوم پیمانه
گلاب یک پیمانه
شکر ۱۰۰ گرم
خلال بادام و پسته را در گلاب خیس کنید. خلال نارنگی را دو تا سه بار بجوشانید و آب آن را بیرون بریزید. با آب، گلاب و شکر شیره درست کنید و خلال را در شیره بریزید. بگذارید ۴ تا ۵ ساعت بماند تا شیرین شود و برای تزیین روی برنج استفاده کنید.
دستور شکر پلو از مجموعه دستور های راز و رمز است که توسط استاد الهه آذری آموزش داده شده است. توضیحات بالا دستور پخت این غذای سنتی بود که ملاحظه کردید. حال می توانید نکات راز و رمز این دستور را در ادامه به تفکیک مطالعه کنید.
برای پخت خورش قیمه ای که با شکر پلو همراه است ، از دستور زیر استفاده کنید :
طرز تهیه خورش قیمه
مواد لازم این دستور به این شرح است :
گوشت گوسفندی قیمه ای خرد شده – ۳۰۰ گرم با استخوان
لپه خیس کرده – ۱ پیمانه
پیاز داغ طلایی – ۳ قاشق سوپخوری
زردچوبه، نمک و فلفل– به مقدار لازم
رب گوجهفرنگی – ۱ تا ۲ قاشق سوپخوری
پر لیمو عمانی بدون پوست – ۲ تا ۳ عدد
چوب دارچین – ۱ تا ۲ عدد
زعفران دم کرده – ۲ قاشق سوپخوری
رندهی پوست لیموترش – ۱ قاشق چایخوری
لیمو عمانی – ۱ تا ۲ عدد
روغن – به مقدار لازم
سیبزمینی – به مقدار لازم
ادویه خورشتی – ۱ قاشق چایخوری
گوشت را تفت دهید. لپه را بجوشانید و آب آن را دور ریخته و بعد بپزید. پیازداغ ، زردچوبه و فلفل را به گوشت اضافه کنید. بعد رب را اضافه کرده و کمی تفت دهید. آب را هم اضافه کنید و وقتی گوشت نیمپز شد لپه و پر لیمو عمانی را اضافه کنید.
سپس چوب دارچین، زعفران و رندهی پوست لیموترش و ادویه خورشتی را اضافه کنید و خورشت را جا بیندازید. لیمو عمانی را خیس کنید و با آب و کمی روغن بپزید. خورشت را با سیبزمینی سرخ شده و لیمو عمانی پخته شده تزیین کرده و همراه با شکر پلو سرو نمایید.
نکته :
عدم استفاده از لیمو عمانی درسته در خورشت، به دلیل تلخ بودن لیموها است که طعم تلخ به خورشت خواهد داد.
استفاده از پر لیمو عمانی همان طعم لیمو عمانی و عطر پوست لیمو را به خورشت میدهد و برای ظاهر آن از لیمو عمانی پخته شده استفاده میشود.
میتوانید یک تا دو قاشق آبلیمو نیز اواخر پخت به خورشت اضافه کنید.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |