زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای ساده اما پر رمز و راز و خوشمزه ایرانیست که عطر و بوی برنج زعفرانی و مرغ آن، آدم را سرمست میکند. این غذا ترکیب لذیذی از برنج، زرشک، مرغ و زعفران است که به دو صورت زرشک پلو با مرغ ریش ریش و مرغ سرخشده سرو میشود. اگر میخواهید طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، فوتوفنها و ریزهکاریهای آن را یاد بگیرید و غذایی رستورانی بپزید.
۱.زرشک پلو با مرغ فوری با ته دیگ ماستی
مواد لازم
- ۲ عدد سینه مرغ
- ۱ عدد پیاز درشت
- ۱ قاشق غذاخوری کره
- نصف پیمانه زرشک
- ۱ عدد عصاره مرغ (بدلخواه)
- ۴ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ
- نصف لیوان آب جوش
- نمک، فلفل، پودر سیر، زردچوبه بمقدار لازم
- ۵ پیمانه برنج
- خلال پسته بمقدار دلخواه
- ۲ قاشق غذاخوری ماست
- ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ
- ۲ کفگیر برنج آبکشی شده (به اندازه کف قابلمه)
مراحل پخت
مرحله اول :
پیاز رو نگینی خورد میکنیم و با روغن تفت داده تا سبک و طلایی بشه و بعد سینه #مرغ مکعبی خورد شده رو اضافه میکنیم، همراه با ادویه ها ده دقیقه تفت میدیم…
مرحله دوم :
بعد #زعفران و آب جوش رو با عصاره مرغ اضافه میکنیم و درب تابه رو میبندیم و شعله رو کم میکنیم و میذاریم تا آبش کشیده بشه…
مرحله سوم :
کره رو اضافه کرده بعد #زرشک رو اضافه میکنیم و خوب تفت میدیم و بعد شعله رو خاموش میکنیم…
مرحله چهارم :
برای پلو هم که طبق معمول همیشه برنج رو که داخل آب جوش و نمک جوشوندیم آبکشی میکنیم…
مرحله پنجم :
برای تهدیگ داخل یک کاسه ماست رو با زعفران و کمی نمک خوب هم میزنیم بعد از برنج آبکشی شده دو کفگیر اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم…
مرحله ششم :
کف قابلمه نچسب روغن ریخته و مواد تهدیگ رو میریزیم و فشرده میکنیم و بعد باقی برنج روی اون میریزیم و طبق معمول دم میکنیم. در قابلمه رو دمکنی میذاریم، اول شعله رو زیاد کرده تا داخل قابلمه بخار بپیچه بعد کم میکنیم تا دم بکشه حدود ۴۵ دقیقه، و با مرغی که آماده کردیم کردیم میل میکنیم.
۲.زرشک پلو با کبک
مواد لازم
- ۲ عدد کبک
- ۱ عدد پیاز
- ۱عدد سیر
- ۱ لیوان پوره گوجه فرنگی
- ادویه جات دلخواه
مراحل پخت
مرحله اول :
کبک ها چون بسته بندی بودند فقط داخلش را تمیز کردم برخلاف جثه ی ریرش حدود۲ساعت زمان لازم برای پخت دارد
مرحله دوم :
پیازها را عسلی کرده سیر را له کرده اضافه میکنیم و بعد ادویه وزردچوبه را تفت دهید سپس پوره ی گوجه را ربخته صبر کنید تا بجوشد
مرحله سوم :
کبک را در تابه ای جدا تفت میدهیم و بعد سس آماده شده را روی آن ریخته و۱لیوان آب جوش ریخته حرارت را ملابم کرده و۲ ساعت زمان دهید
مرحله چهارم :
برای من حدود ۲ ساعت ونیم طول کشید تا آماده شود بعد با کته ودور چین دلخواه سرو کنید
۳.زرشک پلو مجلسی
مواد لازم
- ۱ کیلو ران مرغ
- ۱ استکان زرشک
- ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه
- نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه به میزان لازم
- ۲ عدد پیاز کوچیک
- روغن سرخ کردنی به میزان لازم
مراحل پخت
مرحله اول :
ران مرغ ها رو با ادویه های ذکر شده طعم دار میکنیم ، و در روغن سرخ کردنی سرخ میکنیم ، بعد دو عدد پیاز رو پوست گرفته و با رنده درشت رنده میکنیم.
مرحله دوم :
و پیاز رو توی همون روغنی که مرغ رو سرخ کردیم میریزیم و خوب تفت میدیدم تا جایی که پیاز عسلی و طلایی بشه وقتی که پیاز سرخ شد زردچوبه رو اضافه میکنیم و بعد رب گوجه رو هم اضافه میکنیم بعد سرخ میکنیم بعد ران ها را اضافه میکنیم و یه لیوان آب جوش اضافه میکنیم و شعله گاز رو خیلی کم میکنیم و بعد که سس گوشت یه جوش اومد یه استکان زرشک شسته شده رو اضافه میکنیم به قابلمه.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |