دانلود عکس پروفایل و عکس نوشته تبریک سال سگ + عید نوروز ۹۷
مجله اینترنتی کولاک : سال ۱۳۹۷ بر طبق گاه شماری حیوانات«سال سگ» است.
محمود کاشغری در کتاب دیوان لغات الترک منسوب به قرن پنجم هجری در ذیل کلمه «برس» شرحی درباره این تقویم آورده اس که نخستین شرح درباره این تقویم است.
او مینویسد: ترکان نام دوازده گونه از جانوران را گرفته و به عنوان نام برای دوازده سال برگزیدهاند.سالهای عمر کودکان، تاریخ نبردها و قهرمانیها و دیگر چیزها را با گردش سالهای دوازدهگانه میشمارند و به یاد میسپارند.
بررسی گاهشماری حیوانی حکایت از آن دارد که این گاهشماری از ترکیب برخی اصول گاهشماری جلالی، گاهشماری هجری قمری و گاهشماری دوازده حیوانی چینی-اویغوری شکل گرفتهاست و در طول هفت قرنی که از یورش مغول به ایران میگذرد و تا سال ۱۳۰۴ هجری خورشیدی در ایران رایج بودهاست. هرچند که در طی این چند سده همواره به یک شکل نبوده و در دورههای مختلف، تغییراتی نیز در آن پدید آمدهاست.
گفته شده است که مردم جنوب شرق آسیا (به پیروی از مغولها) به این گاهشماری عنایت داشتند و از آن استفاده میکردند. ویژگیهای هریک از سالهایی را که با نام یکی از حیوانات دوازدهگانهٔ مذکور قرین میشد و نام آن حیوان را میگرفت، همانند خوی و سرشت آن حیوان میدانستند و انتظار حوادثی مطابق با چنان خلق و خویی از آن سال داشتند، و در تفألها و پیش بینیها، بویژه در تقویمهای سالانهٔ نجومی (که هنوز هم تهیه و منتشر میشوند) منظور میگشت. در اینکه هنوز هم نزد عامّه چنین برداشتی وجود داشته باشد تردید وجود دارد.
برای تعیین اینکه هر سال خورشیدی، به نام کدامیک از حیوانات دوازدهگانهٔ فوق است، کافیست تا عدد آن سال را با عدد ۶ جمع بزنیم و بعد حاصل جمع رابر عدد ۱۲ تقسیم نمائیم و سپس به باقیمانده نهایی نگاه کنیم. عدد باقیمانده، نمایندهٔ نام آن سال بر مبنای ترتیب یادشده است.
بعنوان مثال، برای دانستن نام سال ۱۳۹۲ خورشیدی، ابتدا ۱۳۹۲ را با ۶ جمع میکنیم و حاصل یعنی عدد ۱۳۹۸ را بر ۱۲ تقسیم میکنیم که باقیماندهٔ نهایی تقسیم، عدد ۶ میشود که با رجوع به ترتیب نامبرده نمایندهٔ سال مار است.
ما در این مطلب به مناسبت فرا رسیدن سال ۱۳۹۷ که سال سگ است، «عکس نوشته» و «عکس پروفایل» ویزه تبریک این سال را طراحی کرده ایم و به خوانندگان سایت تقدیم می کنیم:
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |