هشتگ دستکاری پرطرفدار شد
بورس و دلار، دو هشتگ پر استفاده چند روز اخیر هستند. هشتگهایی که کاربران با استفاده از آن نظراتشان را درباره نوسان لحظهبهلحظه بازار دلار و ریزش بورس با یکدیگر به اشتراک میگذارند. از دیگر هشتگهایی که یکی دو روزی است راه خود را بین کاربران فعال در بازار سرمایه و بورس باز کرده، هشتگ دستکاری است.
به گزارش «کولاک نیوز» از دنیای اقتصاد، هشتگهای خساپا، شستا و خودرو هم از دیگر هشتگهایی بود که روز گذشته توسط کاربران در حوزه بورس مورد استفاده قرار گرفت. دیروز همچنین کاربرانی هم از سطح شهر و صف صرافیها عکس میگذاشتند و میگفتند که اینها آدمهایی هستند که تا دیروز در بورس بودند و حالا با وضعیتی که پیدا کرده، به سمت بازار دلار آمدهاند.
در همین رابطه مهدی رباطی، مدیرعامل و رئیس هیاتمدیره کارگزاری بورس بیمه ایران در توییتر با انتشار عکسی از صف خرید ارز روبهروی یک صرافی در بلوار میرداماد تهران نوشت که اکثر صرافیها چنین وضعیتی دارند. او در ادامه نوشت: «فرار نقدینگی از بورس سبب نبودتعادل در سایر بازارها خواهد شد. روندی که محتوم بود ولی شاید کنترل شدهتر با تعادل (نه صعود) مداوم بورس رخ میداد.»
مهدیه کردی، خبرنگار هم نوشت: «یک روز بازار ارز را بالا بردن و دلار ۱۸،۱۹ تومانی به مردم فروختند، به این بهانه که قرار است دلار تا ۴۰ تومان بالا برود! بعد که نوسان اساسی از بازار ارز گرفتند، نوبت بازی بورس رسید! حالا باز بازار ارز و صفهای خرید و باز هم یک نوسانگیری از جیب ملت. این بازی ادامه دارد.»
کارکرد هسته معاملات و نبود اختلال در آن در وضعیت فعلی هم از چشم برخی از کاربران دور نمانده است. آنها این موضوع را مطرح میکنند که چطور در ماههای گذشته هسته معاملات مدام با اختلال روبهرو میشد و سامانه هنگ میکرد اما حالا به سرعت نور کار میکند.
یکی از این افراد فرشاد احمدی، فعال بازار سرمایه بود. او در توییتر با استفاده از هشتگ دستکاری نوشت: «هسته معاملات فرابورس را درست کردید، خودرو و خساپا و شستا در بورس بودند، هسته بورس چطور یکدفعه مثل ساعت کار میکند؟ آن را هم دادید مهندسان جوان ایرانی یک شبه درستش کنند؟!» این روزها که حال بازار سرمایه و بورس خوب نیست. کاربرانی که تا قبل از این زمان از اوضاع و احوال بورس مینوشتند و تحلیلهایشان را با دیگران به اشتراک میگذاشتند، حالا سکوت کردهاند و کمتر در فضای توییتر یا اینستاگرام خبری از تحلیلهای آنها است.
در این میان برخی از افراد هم با به اشتراک گذاشتن و یادآوری صحبتهای حسن روحانی، رئیس دولت دوازدهم در ۱۶ مردادماه مبنی بر اینکه «مردم باید همه چیز را به بورس بسپارند». از نوع عملکرد دولت در حوزه بورس و بازار سرمایه انتقاد میکردند. انتقادهایی که اکثرشان تند و تیز مطرح شده بود.
در مقابل اما بودند کاربرانی که این انتقادها را وارد نمیدانستند و میگفتند مردم خودشان به سمت سرمایهگذاری در بورس رفتهاند و کسی آنها را وادار به این کار نکرده است. هرچند تعداد این افراد کم بود، اما کاربران نسبت به حرفهای آنها واکنش نشان میدادند.
یکی از این کاربران نوشت: «مردم هیجان ندارند، مردم از ناچیز شدن سرمایهشان که یک عمر برای آن تلاش کردهاند میترسند و به هر دری میزنند که سرمایهشان آب نشود؛ امروز من سهامدار همه سهمهایم منفی بود، ولی پژو ۱۰ میلیون گرانتر شد، ارز شده ۲۵ تومن، شرکتهای ایرانی، خودرو عرضه نمیکنند، ارز هم که نیست، طلا و سکه نفر بعدی هستند.»
کاربر دیگری هم نوشت که در تمام دنیا مردم به دولتشان اعتماد میکنند، طبیعی هم هست که در ایران هم مردم به دولت اعتماد کنند. پس مردم را مقصر جلوه ندهید. حسین سلاحورزی، فعال اقتصادی هم در صفحه خود نوشت: «هزینه فرصت فرار منابع اقتصادی از میدان تولید به پناهگاه داراییهای غیرمولد، بهایی است که جامعه بابت رفتارهای غیرمسوولانه سیاستمداران پرداخت میکند.آنچه در این میان نابود میشود را نمیتوان فقط با ریال و دلار اندازه گرفت. آنچه در حال نابودی است رویاهای مردم است!»
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |