چای ترخون چگونه تهیه می شود و چه خاصیتی دارد ؟
مجله اینترنتی کولاک ، ترجمه: پردیس کیانی: ترخون نوعی گیاه شناخته شده با قدمت طولانی است. به گفته ی محققان کشف این گیاه به قبل از میلاد مسیح برمی گردد. ترخون به دلیل شکل ظاهری اش که دارای برگ های سبز رنگ، باریک، بلند، ظریف و مخصوصا گل های زرد رنگ است، از خانواده ی گل های آفتابگردان به شمار می آید.
در برخی مناطق رنگ غنچه ها تیره تر و گاهی به سیاهی می زند که رنگ غنچه ها بستگی به منطقه رشد این گیاه دارد. در جامعه ی امروزی از ترخون به عنوان نوعی سبزیجات نام برده می شود که خواص بسیار زیاد از جمله در علم طب سنتی را به خود اختصاص داده است.
این گیاه به طور طبیعی در کنار رودخانه ها و جنگلها رویش قابل توجهی دارد و جدا از آن به طور گسترده ای در زمین های پروش سبزی کاشت و برداشت می شود و در دسترس مردم قرار می گیرد. ترخون به دلیل عطر و بوی جذاب در بسیاری از غذاها مانند سوپ و خورشت استفاده های گوناگون دارد. از پودر خشک شده ی آن به عنوان ادویه در غذاهای مختلف استفاده می شود.
امروزه حتی در بسیاری از رستوران های لوکس حتی فست فود ها نیز از پودر خشک شده ی ترخون استفاده می شود و عطر این گیاه در خیلی از غذاها طرفداران زیادی را جذب خود کرده است.
ترخون حجم بسیار کمی از کالری و کربوهیدرات را شامل می شود و برعکس مواد مغذی بسیار فراوانی را در خود گنجانده است که برای سلامتی بسیار مفید می باشد. ترخون جدا از عطر و بوی جذاب و مصرف در آشپزی، خواص درمانی زیادی را دارا می باشد که ساده ترین نوع استفاده ی دارویی آن چای ترخون می باشد. ترخون تازه در حالت عادی و در جای خشک و خنک مثل یخچال، حدود ۱۰ روز قابل نگهداری می باشد و چنانچه نیاز به نگهداری بیشتر باشد، به مدت ۴ الی ۵ ماه قابل فریز می باشد.
خواص ترخون
تقویت لثه و محکم کردن دندان ها
ضد عفونی کردن دهان و از بین بردن عفونت های لثه
ضد سرطان و از بین بردن بسیاری از ویروس های سرطانی
ضد التهاب برای عضوهای درونی بدن
مفید برای بیماران دیابتی و تنظیم قند خون
تقویت سیستم دفاعی بدن (ترخون به علت داشتن فیبر بالا و خواص آنتی اکسیدان، در سیستم دفاعی بدن تاثیر فراوانی دارد)
ضد یبوست و تقویت دستگاه گوارش
استخوان ساز و جلوگیری از پوکی استخوان (ترخون به دلیل داشتن فسفر، کلسیم و آهن بالا، استخوان ساز است و از پوکی استخوان جلوگیری می کند)
ضد روماتیسم (روغن برگ ترخون باعث بهبود یا کمتر شدن درد رماتیسم می شود)
سلامت قلب (ترخون انقباضات و ضربان قلب را کنترل می کند و در سلامت قلب تاثیر چشم گیری دارد)
تقویت بینایی
جلوگیری از آب مروارید
درمان کم خونی (به دلیل حجم زیادی از جذب آهن، باعث درمان کم خونی می شود)
جلوگیری از اسهال
پاک سازی کبد (جوشانده ترخون کمک زیادی به پاکسازی کبد می کند)
کمک به لاغری (روغن گیاهی ترخون کمک زیادی به لاغری می کند)
جلوگیری از نفخ
سلامت مو و کمک به رشد آن (عصاره ترخون ضد موخوره می باشد)
کاهش دردهای قاعدگی (به دلیل داشتن منیزیم، درد مشکلات قاعدگی را به اندازه زیادی کاهش می دهد)
تنظیم فشار خون
رفع بی خوابی
ضد استرس
رفع بوی بد دهان
اشتها آور
تقویت حافظه
مسکن درد دندان
تنظیم آب بدن
تقویت اعصاب
درمان برخی از عفونت های انگلی
مفید برای سلامت کودکان
رفع افسردگی (مخصوصا در زنان باردار کمک زیادی به رفع افسردگی می کند اما مصرف زیاد می تواند باعث سقط جنین شود)
بهبود گردش خون
کمک به هضم غذا
پادزهر برای درمان مار گزیدگی
مضرات ترخون
ترخون از نظر طبی ضد سرطان شناخته شده است اما مصرف زیاد آن سرطان زا می باشد.
استفاده ی زیاد ترخون میل جنسی افراد را کاهش می دهد.
در بعضی افراد عطر ترخون باعث آلرژی می شود.
درمجموع طبیعت ترخون گرم می باشد و آن برای افراد گرمایی نیاز به کنترل بیشتری دارد.
نحوه درست کردن چای ترخون
آماده کردن چای ترخون بسیار ساده و قابل دسترس همگان می باشد. برای درست کردن چای ترخون کافیست یک قاشق غذاخوری ترخون خشک شده (مخلوط برگ و ساقه) را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و برای دم کشیدن در لیوان را پوشانده تا خوب بخار کند. دم نوش یا همان چای ترخون شما بعد از ۱۰ دقیقه آماده می باشد.( لازم به ذکر است چای ترخون خواص بسیاری از جمله رفع خستگی، آرامش اعصاب، از بین بردن کرم روده، از بین بردن افسردگی، سم زدایی بدن، درمان درد دندان و اشتها آور دارد.)
منبع: WebMD/Health
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |