چهره هاسلبریتی ایرانی

یادداشت شهاب حسینی درباره انصراف تعدادی از هنرمندان از جشنواره فجر

در این مطلب، یادداشت شهاب حسینی ، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، مجری، کارگردان و گوینده درباره انصراف تعدادی از هنرمندان از جشنواره فجر را خواهیم خواند! با ما همراه باشید. بد نیست بدانید شهاب حسینی در سال ۱۳۸۰ شمسی با بازی در فیلم سینمایی ” رخساره ” به کارگردانی امیر قویدل، به نویسندگی محمدهادی کریمی و به تهیه‌ کنندگی غلامرضا موسوی وارد سینما شد.

شهاب حسینی در یادداشت خود پیرامون انصراف تعدادی از هنرمندان از جشنواره فجر آورده است: ” جشنواره فیلم فجر جدای از نام و مناسبت برگزاری آن، به لحاظ تکنیکی همواره تنها جشنواره رسمی کشور تلقی می‌شده که شاید کلیه سیاست‌های سینمایی سال بعد از خود را رقم می‌زده و از این بابت همواره مورد توجه سینماگران در بخشهای مخلتف و محلی جهت ارائه، کشف، رشد و پیگیری فعالیت حرفه‌ای قلمداد می‌شده. لذا حضور در آن همواره برای فیلمسازان داخلی حائز اهمیت بوده. هر ساله هم شاهد استقبال گسترده مردم و خاصه مخاطبین سینما بوده و طی سالهایی که از آن گذشته، رقم زننده بخش قابل توجهی از تاریخ سینمای ایران بوده. که مسلما مانند بسیاری جشنواره های دیگر در دنیا متولیان دولتی داشته.

حال تعدادی از همکاران بنای اعلام انصراف از جشنواره گذاشته‌اند. با احترام به تصمیم شخصی آنان، نسبت به آن نقدی دارم که عرض می‌کنم. اولا این حرکت دامن زدن به افتراق جامعه شکن خودی و نا خودی است. و این در حالی است که جامعه و مردم بیش از هر زمان دیگری به همبستگی و دلداری یکدیگر نیازمندند. این رفتار حتی در میان هنرمندان و طرفداران و مخاطبینش نیز شکاف عمیق و شاید جبران ناپذیری ایجاد کند که به صلاح هیچ کس نیست. و این تصور که کسانی که ترجیح به انصراف نمی‌دهند همدرد و شریک حال مردم و جامعه نیستند، و موضعی مغایر با مردم دارند، سخت اشتباه است. حق یک فیلم با تمام مشقات و مشکلاتی که در راه ساخته شدن دارد، هست که دیده شود و در مناسبتی رسمی مورد ارزیابی قرار گیرد. این موضوع از بابت انگیزه تمامی عوامل یک فیلم با سرنوشت هنر سینمای کشور، ارتباط مستقیم دارد.

در نهایت قربانی شدن فرهنگ و هنر هم دست کمی از دیگر فجایع ندارد. این جشنواره تماما امکان بدل شدن به یادواره ای برای تقدیم شدن آثار به از دست رفتگان مدت اخیر و زنده نگه داشتن یاد آنها را داراست و تریبونی برای بیان رسای احساسات و همدردی با دردمندان … لذا این بنده کوچک بدینوسیله این حرکت را تایید نمی‌کنم و آن را گامی در جهت همدردی تلقی نمی‌نمایم. هنر و فرهنگ حق مردم هر سرزمین است و در هر محفلی و تحت هر عنوانی که مجال بروز و ظهور پیدا کند، تاثیر گذار جامعه خویش خواهد بود. ای کاش نیت هامان هم خالص باشد، و بنا به صلاح شخصی خود فی المثل ترس از برخورد تحقیر آمیز مخاطب با فیلم‌مان به سیاق و روال ادوار گذشته، پشت احساسات پاک مردم قایم نشویم. “

شهاب حسینی در سال ۱۳۸۷ شمسی با بازی در فیلم ” سوپر استار ” به کارگردانی و به نویسندگی تهمینه میلانی و محصول سال ۱۳۸۷ شمسی ، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت نمود. شهاب حسینی در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ میلادی با ایفای نقش در فیلم ” فروشنده ” با نام قبلی ” برسد بدست آهو “به کارگردانی و به تهیه کنندگی اصغر فرهادی ، توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد.

همچنین او خرس نقره‌ ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌ المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ میلادی را به‌ همراه گروه بازیگران فیلم ” جدایی نادر از سیمین ” ،فیلمی ایرانی در ژانر درام به کارگردانی، به نویسندگی و به تهیه کنندگی اصغر فرهادی کسب کرد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا