تلویزیون

افشاگری از ماجرای حرام شدن شرکت در مسابقه برنده باش

مجله اینترنتی کولاک :‌ پس از انتشار فتوای آیت الله مکارم شیرازی پیرامون مشکل شرعی داشتن مسابقه ی برنده باش ، اتفاقات بسیاری درواکنش به این ماجرا در فضای مجازی افتاد .

 

برای بسیاری از تماشاگران برنده باش سوال ایجاد شده است که چرا پخش برنامه محبوب شان ، ناگهان قطع شده است .

آیا برنده باش واقعا مشکل شرعی دارد یا این ماجرا، جو پرتب و تاب رسانه ای است که به زودی آتشش خاموش می شود و همه چیز به روال سابق بازمی گردد .

دلایل حرام اعلام شدن برنده باش چه بود ؟

صداسیما که همیشه برای نداشتن بودجه و پول غر می زند ، اسپانسر برنامه برنده باش است که میانگین به هر شرکت کننده اش ده میلیون تومان جایزه می دهد !

اما پرسش اصلی اینجاست که چگونه صداسیما با این جیب خالی برای برنده باش دست و دلباز شده است و جایزه های میلیونی را دودستی تقدیم شرکت کنندگان برنده باش می کند ؟

برنده باش ، مسابقه ای که قماربازی است !

بساط ستاره مربع‌ها و رواج رفتارهای شبه قمار در صداوسیما، مدت‌هاست مورد بحث بوده؛ در چند ماه گذشته بارها مطبوعات نوشتند، وزیر ارتباطات تذکر داد و انتقادها بالا گرفت اما مدیران سیما حتی به انتقادهای اعضای شورای نظارت بر صداوسیما هم توجه نکردند. کار به جایی رسید که آیت‌الله مکارم شیرازی از مراجع عالیقدر تقلید، شخصا این نوع رفتار را شبه‌قمار نامیدند و حتی رهبر معظم انقلاب در دیدارشان با کارگران از این نوع درآمدزایی در تلویزیون و ترویج بخت‌آزمایی انتقاد کردند.

احسان قاضی‌زاده هاشمی، نماینده ناظر مجلس در شورای نظارت بر صداوسیما، این اتفاق را حاصل بی‌توجهی عامدانه از سوی روسای صداوسیما می‌داند. او در گفت‌وگو با خبرآنلاین دراین‌باره سخن گفته است.

این شیوه درآمدزایی صداوسیما کار را به جایی کشاند که انتقاد عالی‌ترین مقامات کشور را هم به همراه داشت. فکر نمی‌کنید بخشی از قصور کم‌کاری شما و همکاران‌تان در شورای نظارت باشد؟

ببینید ما در ماه‌های گذشته در این‌باره بارها تذکر جدی دادیم. آن هم نه یک‌بار که چندین و چندبار. ما قبل از عید از آقای مهدوی‌مهر به عنوان نماینده بازرگانی تلویزیون خواستیم به شورا بیاید و در جمع کارشناسان ما درباره این مقوله ستاره‌مربع‌ها توضیح بدهد که چه خبر است. گفتند قبل از عید درگیر آگهی‌های باکس‌های نوروزی هستند و طفره رفتند. ما دو بحث در این‌باره داشتیم. اول درباره نوع جذب این پول‌های مشارکتی از مردم که همین انتقادهای مربوط به بخت‌آزمایی شدن را به همراه داشته است و بخش دیگر اینکه اساسا این درآمدها چقدر است و چرا وارد حساب‌های خزانه نمی‌شود؟

پس چرا این روند این‌قدر طولانی شده؟

ببینید، دوستان هر بار از پاسخگویی در این زمینه طفره می‌روند. خب استدلال‌شان این است که تامین هزینه‌های رسانه ملی سخت است و مجبورند که به سمت کارهای مشارکتی پیش بروند. ما اما می‌گوییم ایرادی برای مشارکت نیست ولی باید این درآمدها شفاف جذب و به حساب خزانه ریخته شود. بعد هم نوع دریافتش از مردم شبهه‌ناک نباشد.البته از چند ماه قبل قول دادند که این شکل بازی‌های ستاره مربعی را جمع می‌کنند و ما امید داشتیم تا به حال یک تصمیم مدیریتی قاطع گرفته شده باشد و این روند جمع شده باشد. اقداماتی شده اما باید هرچه سریع‌تر چنین شکلی از درآمدزایی به صفر برسد.

اساسا پرسش این است که صداوسیما باید با چه میزان هزینه در سال اداره شود؟

ببینید حالا سال ۹۷ که گذشته اما برای سال ۹۸ بودجه‌ای که برای رسانه ملی مصوب شده، رقم ۳ هزار و پانصد میلیون تومان است. این رقم باید از طریق بودجه دولتی که رقمش ۱۳۰۰ میلیاردتومان است و ۲ هزار و ۲۰۰ میلیاردتومان آگهی تامین شود. دوستان رسانه ملی می‌گویند به خاطر شرایط رکود اقتصادی، امکان جذب این حجم از درآمد آگهی وجود ندارد و ناچارند که بروند سراغ جذب مشارکت. ولی ما اولا این گفته که آگهی جذب نمی‌کنند را قبول نداریم. بعد اینکه برای‌مان شفاف نیست این مشارکت‌ها چطور جذب می‌شوند و چرا به حساب خزانه ریخته نمی‌شوند. ناچاریم که کل این درآمدهای‌شان را از طریق مشارکت‌ها از ارگان‌های دولتی، نهادها و این اپراتورها و بخش‌های خصوصی می‌گیرند جمع بزنیم و بدانیم چرا وارد خزانه نمی‌شوند. ما اعتقاد داریم این درآمدها حتما بیش از ۲۲۰۰ میلیارد تومان است اما الان نمی‌توانم بگویم دقیقا چقدر.

به نظر می رسد صداوسیما خیلی گران اداره می شود.

بله با این حرف موافقم. ببینید الان رسانه ملی یک بدنه حدود ۴۰ هزار نفری دارد. غیر از آن هم کلی نیروهای پیمانی، قراردادی و پروژه‌ای دارد. عملا ما حساب کردیم ۱۱ نوع مدل قراردادی میان پرسنل و بدنه صدا وسیما وجود دارد.بخش عمده تولیدات کیفی رسانه ملی در این سال‌ها دارد برون سپاری می شود و تهیه کنندگانش از بیرون می‌آیند درحالی که خود بدنه، سهمی از این برنامه‌ها ندارند.

عدد درشتی هزینه می‌شود برای حقوق‌های این جمعیت بزرگ و خروجی کار هم که می بینیم از کارهای برون سپاری شده در می‌آید.

به نظر ما هم این مجموعه گران اداره می شود. با مدلی که به نظر مناسب نیست. ببینید همین امسال یک رقم ۱۵۰ میلیون یورویی را به تولید برنامه‌های‌شان اختصاص داده‌ایم. این بودجه از صندوق ذخیره ملی تامین می‌شود و باقی درآمدهایش هم که باید از همین سه هزار و پانصد میلیارد تومان تامین شود.

الان با بحث‌هایی که مطرح شده است، سرنوشت برنامه‌هایی مثل مسابقه «برنده باش» چه می شود؟

ما که گفتیم این شکل از درآمدزایی نباید ادامه پیدا کند. الان هم اگر می‌خواهند این مسابقه‌ها را ادامه دهند، پول جوایزش، نباید ایجاد شبهه قمار یا بخت‌آزمایی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا