همه چیز درباره مالک رستوران های زنجیره ای کی.اف.سی
مجله اینترنتی کولاک ، ترجمه: نگین نشاط
اگر شما از طرفداران مرغ های سوخاری و کنتاکی هستید، شاید برایتان جالب باشد که بدانید کی.اف.سی چطور و توسط چه کسی به وجود آمده است. در این مقاله شما را با دیوید ساندرز، خالق کی.اف.سی آشنا می کنیم.
مرغ های سوخاری که سال ها است شهرت و محبوبیت جهانی دارند، توسط کلنل دیوید ساندرز تولید و گسترش یافتند. دیوید ساندرز یک ثروتمند آمریکایی است که عمده شهرت و ثروتش به بنیان گذاری رستوران های زنجیره ای کی.اف.سی بر می گردد. او بعدها سفیر و سمبل اصلی این کمپانی شد. لقب کلنل افتخاری است و ربطی به درجه نظامی ندارد. ساندرز در جوانی شغل های متعددی مثل مامور پمپ بنزین، فروشندگی و کار در اداره بیمه را تجربه کرد؛ بعد از تمام این ها او در دوران رکود بزرگ آمریکا در گوشه ای از آمریکا شروع به فروختن مرغ سوخاری کرد. او برای این مرغ ها یک دستور تهیه و راز مخفی داشت؛ او متوجه اهمیت داشتن فروشگاه های زنجیره ای بود و توانست در سال ۱۹۵۲ اولین رستوران مرغ سوخاری را در اوهایو- آمریکا افتتاح کند که البته خیلی زود بسته شد. راز مخفی ساندرز برای پخت این مرغ ها متشکل از ۱۱ نوع گیاه داروئی و ادویه است.
۱۹۵۲-۱۹۸۰
در سال ۱۹۵۲ ساندرز به همراه پیتر هارمن شریکش، توانستند در اولین شعبه سود بسیار زیادی از فروش مرغ های سوخاری به دست آورند و بیش از ۷۵ درصد پولشان بازگردانند. بعد از این موفقیت، هارمن توانست رستوران دارهای بزرگ و مطرح آمریکا را به سرمایه گذاری در کی.اف.سی مشتاق کند و همین امر باعث شد تا زنجیره ای شدن فروشگاه ها سرعت پیدا کند. ساندرز به دنبال افتتاح شعبه های جدید در نقاط مختلف آمریکا، سفر می کرد اما بعد از مدتی به این نتیجه رسید که این کار زمان بر است و نمی تواند آن را مدیریت کند؛ اما خوشبختانه رستوران های بزرگ در شهرهای مختلف به دنبال ساندرز آمدند تا شعبه ای از کی.اف.سی را داشته باشند.
اواسط سال ۱۹۶۰ کی.اف.سی اولین کمپانی فست فود بود که به صورت بین المللی فعالیت می کرد؛ کی.اف.سی، علاوه بر آمریکا در کانادا، انگلستان، مکزیک و جامائیکا گسترش پیدا کرد. در سال ۱۹۶۴ و در سن ۷۴ سالگی ساندرز تصمیم گرفت تا سهم خود از شرکت را به یک وکیل ۲۹ ساله به نام جان براون بفروشد. او تمامی سهامش در کشور های دیگر البته به جز کانادا را هم فروخت. او بعد از فروختن سهمش از شرکت هم تا سال ها به عنوان نماد و سمبل کی.اف.سی باقی ماند و در بسیاری از جشن ها و ویدئو های تبلیغاتی این کمپانی هم شرکت کرد. ساندرز تا مدت ها به شعبه های مختلف کی.اف.سی می رفت و کنار مردم غذا می خورد و با آن ها عکس می گرفت.
تصویر عمومی
ساندرز ۲۰ سال آخر عمرش، فقط با کت سفید بلند، کراوات باریک و ریش نسبتا بلند در برابر مردم حاضر می شد، چه در زمستان و چه در تابستان، ساندرز سبک لباس پوشیدنش را تغییر نداد تا این تصویر از او برای همیشه در ذهن عموم ثبت شود؛ مردم در آن زمان او را کلنل کنتاکی صدا می کردند.
کی.اف.سی ایرانی
در سال ۱۳۹۴ هجری شمسی، شعبهای از رستوران کی.اف.سی که در غرب تهران افتتاح شده بود چند روز پس از شروع به کار پلمپ شد، شرکت کی.اف.سی آمریکا در واکنش به تأسیس شعبهای از این رستوران زنجیرهای در ایران اعلام کرد هیچ حق امتیازی به کسی در ایران برای ایجاد شعبه کی.اف.سی داده نشده است و از گشایش رستوران کی اف سی در تهران شوکه شده است.
زندگی شخصی
زندگی شخصی کلنل اما مثل زندگی حرفه ای اش پر از موفقیت و شادی نبود. ساندرز در سال ۱۹۰۸ با جوزفین کینگ ازدواج کرد و صاحب دو فرزند شد اما سال ها بعد و در سال ۱۹۴۷ به دلیل مشکلاتی که ساندرز در کارش و تامین مالی خانواده اش داشت، کینگ او را ترک کرد و فرزندانشان را هم با خودش برد اما این پایان مشکلات برای ساندرز نبود و پسرش در سن ۲۰ سالگی در اثر مسمومیت خونی درگذشت و این اتفاق باعث شد تا ساندرز مدت ها درگیر افسردگی باشد. او در سال ۱۹۴۹ دوباره ازدواج کرد و تا آخر عمر هم با همسر دومش کلادیا لدینگتون زندگی کرد.
مرگ
کلنل ساندرز در ژوئن ۱۹۸۰ و در سن ۹۰ سالگی در ایالت کنتاکی درگذشت. او حتی تا ۱ ماه قبل از مرگش هم سر پا بود و هنگام مرگ همان کت و شلوار سفید همیشگی اش را به تن داشت. در زمان مرگ ساندرز، ۶۰۰۰ شعبه از کی.اف.سی در ۴۸ کشور جهان وجود داشت که ثروتی در حدود ۲ میلیارد دلار برای این کمپانی به همراه داشت. او قبل از مرگ امور خیریه بسیاری هم انجام داد از جمله این که بیمارستانی تخصصی برای زنان و کودکان در کانادا به نام ساندرز و خانواده اش بنا شد و همچنین پول زیادی هم به سه بیمارستان در کانادا از طرف خانواده ساندرز داده شد.
منابع
www.wikipedia.com
www.mashed.com
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |