سبک زندگی

همه چیز درباره چای ترش

 مجله اینترنتی کولاک، ترجمه: پردیس کیانی: چای ترش از تیره گیاهان گل­آور است که از دسته مالواسه یا پنیرکیان به حساب می­آید. این گونه در انواع خود، هم به صورت گیاه علفی یکساله و هم چندساله کاشته می ­شود که هم به صورت درختچه و هم به شکل درختان کوچک دیده می شوند. حدود ۲۲۰ گونه مختلف از گیاه چای ترش در جهان شناخته شده است که هر کدام از این واریته­ها دارای شکل، رنگ و سایز متفاوت می ­باشند. گیاه چای ترش بومی مناطق گرمسیری است و تمایل به رشد در مناطق گرم مرطوبی و باتلاقی دارد. گل­ های این گیاه بومی آفریقای غربی­ست. در زمان مصر باستان، چای ترش نوشیدنی مورد علاقه فراعنه برای غلبه بر گرمای بیابان­ های نواحی رود نیل باستان به شمار می ­آمده است.

گیاه چای ترش به خاطر گل­های بزرگ و جذاب خود مشهور است. گل­­های آن بزرگ و شیپوری ­شکل است که هر کدام آنها دارای پنج گلبرگ و یا بیشتر هستند که در رنگ­های سفید، صورتی، قرمز، نارنجی، زرد یا بنفش و در سایزهای ۴ تا ۱۸ سانتی ­متر یافت می ­شوند.

بسیاری از گونه ­های آن را به خاطر گل­ های زیبا و شگفت ­انگیزش پرورش می ­دهند که علاوه بر استفاده به عنوان درختچه­ های تزیینی برای جذب پروانه ­ها و زنبورها نیز کاربرد دارند و از لحاظ زیست ­محیطی نیز گل ­های بزرگ گیاه چای ترش به عنوان تامین کننده شهد جهت گرده افشانی در محیط زیست اطراف خود از اهمیت بسزایی برخوردار است.

گیاه چای ترش خشک­ شده خوراکیست و در مکزیک به عنوان خوراکی لذیذ از آن استفاده می­شود. همچنین گل­های خشک شده آن کاندید خوبی برای استفاده به عنوان تزیین و یا حتی دسر می­ باشد.

گل چای ترش به عنوان نماد یک گل زنانه شناخته می­شود. در آمریکای شمالی لغت هیبیسکوس (نام لاتین گیاه چای ترش) به عنوان زن و یا همسر بی ­نظیر وکامل استفاده می ­شود. در دوره ویکتوریا دادن این گل به معنای اعتراف و اذعان کردن به ظرافت زیبایی شخص گیرنده محسوب میشد. هیچ نقاشی و یا فیلمی در یک منطقه گرمسیری بدون نمایش دختری با یک گلِ زیبا در موهایش کامل نیست. گل­های استفاده شده در اکثر آنها گل­ های زیبای چای ترش هستند.

چای ترش

چای ترش در سرتاسر جهان با نام­ های بسیاری شناخته می ­شود و به هر دو صورت گرم و سرد سرو می ­شود. این نوشیدنی به خاطر رنگ قرمز و عطر و طعم خود مشهور است. چای ترش غنی از ویتامین سی، مواد معدنی و آنتی اکسیدان­ها است.

همچنین چای ترش یک نوشیدنی تشریفاتی برای بسیاری از فرهنگ­هاست. در جاماییکا نوشیدن چای ترش در کریسمس به صورت یک سنت درآمده است که معمولا به همراه یک تکه کیک میوه­ای یا پودینگ سیب سرو می­شود. در پاناما نیز چای ترش معمولا در مناسبت عید کریسمس و عید سال نوی چینی به صورت سنتی سرو می­شود. در سنگال نیز دمنوش چای ترش به عنوان نوشیدنی ملی سنگال شناخته شده است.

امروزه در مصر و سودان چای ترش جهت حفظ دمای طبیعی بدن برای حمایت از سلامت قلب و عروق و تامین تعادل مایعات بدن استفاده می­شود و در ایران نیز چای ترش در طب سنتی جایگاه ویژه­ای دارد و متخصصین طب سنتی آن را برای حفظ فشار طبیعی خون تجویز و سفارش می­کنند.

طرز تهیه چای ترش

به منظور آماده کردن چای ترش مقداری دلخواه از برگ گل را به همراه شکر درون آب جوش به مدت بیست دقیقه بخیسانید (افزودن موارد دیگر دلخواه است). سپس برگ چای را فشار داده تا تمام عصاره آن از گل جدا شده و وارد آب شود. چای را می­توانید به همراه یا بدون قطعات یخ سرو کنید. همچنین می­توانید افزودنی­های میخک و دارچین را به منظور طعم دهنده به آن اضافه نمایید و اگر مایل هستید چای شما طعم میوه به خود بگیرد، آب لیمو را به آن اضافه کنید. و همچنین برای طعم خنک کنندگی بیشتر اضافه کردن نعنا را امتحان کنید و از آن لذت ببرید.

مزایای استفاده از چای ترش

فواید چای ترش برای بهبود سلامتی شامل قدرت آن در درمان فشار خون و کلسترول بالا، کمک به درمان اضطراب، مبارزه با باکتری­های مضر بدن، بهبود اختلال در سیستم دستگاه گوارش و سیستم ایمنی، بهبود مشکلات التهابی و بیماری ­های کبدی و همچنین بهبود سرطان (به خاطرِ مقادیر فراوان آنتی اکسیدان­ها درون آن) می ­باشد که این آنتی اکسیدان­ها به مبارزه با بیماری های مزمن و پیری کمک می کند. (مانند بیماری قلبی، آرتریت روماتوئید، دیابت و سرطان) و همچنین چای ترش کاربرد فراوانی در کاهش وزن سالم و ایمن به خاطر توانایی آن در افزایش سوخت و ساز بدن دارد.

مطالعات نشان داده است که برای کاهش میزان فشار خون، روزانه ۲ تا ۳ فنجان چای ترش بنوشید.

اثرات جانبی چای ترش

چای ترش می ­تواند باعث تغیرات در سطوح هورمون استروژن در بدن شود و آن را تحت تاثیر قرار دهد و این به این معنی است که به صورت مستقیم بر باروری و حاملگی تاثیر می­گذارد. اگر شما باردار هستید و یا قصد باردار شدن را دارید، می­بایست حتما از مصرف چای ترش خودداری کرده و آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید. همچنین اگر از فشار خون پایین رنج می­برید می­بایست حتما از مصرف آن امتناع کنید زیرا مصرف چای ترش به شدت فشار خون را پایین می­آورد.

منابع:

Sweetoothdesign

Webmd

Wikihow

Myfoodstory

Justfunfacts

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا