همه چیز درباره چای ترش
مجله اینترنتی کولاک، ترجمه: پردیس کیانی: چای ترش از تیره گیاهان گلآور است که از دسته مالواسه یا پنیرکیان به حساب میآید. این گونه در انواع خود، هم به صورت گیاه علفی یکساله و هم چندساله کاشته می شود که هم به صورت درختچه و هم به شکل درختان کوچک دیده می شوند. حدود ۲۲۰ گونه مختلف از گیاه چای ترش در جهان شناخته شده است که هر کدام از این واریتهها دارای شکل، رنگ و سایز متفاوت می باشند. گیاه چای ترش بومی مناطق گرمسیری است و تمایل به رشد در مناطق گرم مرطوبی و باتلاقی دارد. گل های این گیاه بومی آفریقای غربیست. در زمان مصر باستان، چای ترش نوشیدنی مورد علاقه فراعنه برای غلبه بر گرمای بیابان های نواحی رود نیل باستان به شمار می آمده است.
گیاه چای ترش به خاطر گلهای بزرگ و جذاب خود مشهور است. گلهای آن بزرگ و شیپوری شکل است که هر کدام آنها دارای پنج گلبرگ و یا بیشتر هستند که در رنگهای سفید، صورتی، قرمز، نارنجی، زرد یا بنفش و در سایزهای ۴ تا ۱۸ سانتی متر یافت می شوند.
بسیاری از گونه های آن را به خاطر گل های زیبا و شگفت انگیزش پرورش می دهند که علاوه بر استفاده به عنوان درختچه های تزیینی برای جذب پروانه ها و زنبورها نیز کاربرد دارند و از لحاظ زیست محیطی نیز گل های بزرگ گیاه چای ترش به عنوان تامین کننده شهد جهت گرده افشانی در محیط زیست اطراف خود از اهمیت بسزایی برخوردار است.
گیاه چای ترش خشک شده خوراکیست و در مکزیک به عنوان خوراکی لذیذ از آن استفاده میشود. همچنین گلهای خشک شده آن کاندید خوبی برای استفاده به عنوان تزیین و یا حتی دسر می باشد.
گل چای ترش به عنوان نماد یک گل زنانه شناخته میشود. در آمریکای شمالی لغت هیبیسکوس (نام لاتین گیاه چای ترش) به عنوان زن و یا همسر بی نظیر وکامل استفاده می شود. در دوره ویکتوریا دادن این گل به معنای اعتراف و اذعان کردن به ظرافت زیبایی شخص گیرنده محسوب میشد. هیچ نقاشی و یا فیلمی در یک منطقه گرمسیری بدون نمایش دختری با یک گلِ زیبا در موهایش کامل نیست. گلهای استفاده شده در اکثر آنها گل های زیبای چای ترش هستند.
چای ترش
چای ترش در سرتاسر جهان با نام های بسیاری شناخته می شود و به هر دو صورت گرم و سرد سرو می شود. این نوشیدنی به خاطر رنگ قرمز و عطر و طعم خود مشهور است. چای ترش غنی از ویتامین سی، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها است.
همچنین چای ترش یک نوشیدنی تشریفاتی برای بسیاری از فرهنگهاست. در جاماییکا نوشیدن چای ترش در کریسمس به صورت یک سنت درآمده است که معمولا به همراه یک تکه کیک میوهای یا پودینگ سیب سرو میشود. در پاناما نیز چای ترش معمولا در مناسبت عید کریسمس و عید سال نوی چینی به صورت سنتی سرو میشود. در سنگال نیز دمنوش چای ترش به عنوان نوشیدنی ملی سنگال شناخته شده است.
امروزه در مصر و سودان چای ترش جهت حفظ دمای طبیعی بدن برای حمایت از سلامت قلب و عروق و تامین تعادل مایعات بدن استفاده میشود و در ایران نیز چای ترش در طب سنتی جایگاه ویژهای دارد و متخصصین طب سنتی آن را برای حفظ فشار طبیعی خون تجویز و سفارش میکنند.
طرز تهیه چای ترش
به منظور آماده کردن چای ترش مقداری دلخواه از برگ گل را به همراه شکر درون آب جوش به مدت بیست دقیقه بخیسانید (افزودن موارد دیگر دلخواه است). سپس برگ چای را فشار داده تا تمام عصاره آن از گل جدا شده و وارد آب شود. چای را میتوانید به همراه یا بدون قطعات یخ سرو کنید. همچنین میتوانید افزودنیهای میخک و دارچین را به منظور طعم دهنده به آن اضافه نمایید و اگر مایل هستید چای شما طعم میوه به خود بگیرد، آب لیمو را به آن اضافه کنید. و همچنین برای طعم خنک کنندگی بیشتر اضافه کردن نعنا را امتحان کنید و از آن لذت ببرید.
مزایای استفاده از چای ترش
فواید چای ترش برای بهبود سلامتی شامل قدرت آن در درمان فشار خون و کلسترول بالا، کمک به درمان اضطراب، مبارزه با باکتریهای مضر بدن، بهبود اختلال در سیستم دستگاه گوارش و سیستم ایمنی، بهبود مشکلات التهابی و بیماری های کبدی و همچنین بهبود سرطان (به خاطرِ مقادیر فراوان آنتی اکسیدانها درون آن) می باشد که این آنتی اکسیدانها به مبارزه با بیماری های مزمن و پیری کمک می کند. (مانند بیماری قلبی، آرتریت روماتوئید، دیابت و سرطان) و همچنین چای ترش کاربرد فراوانی در کاهش وزن سالم و ایمن به خاطر توانایی آن در افزایش سوخت و ساز بدن دارد.
مطالعات نشان داده است که برای کاهش میزان فشار خون، روزانه ۲ تا ۳ فنجان چای ترش بنوشید.
اثرات جانبی چای ترش
چای ترش می تواند باعث تغیرات در سطوح هورمون استروژن در بدن شود و آن را تحت تاثیر قرار دهد و این به این معنی است که به صورت مستقیم بر باروری و حاملگی تاثیر میگذارد. اگر شما باردار هستید و یا قصد باردار شدن را دارید، میبایست حتما از مصرف چای ترش خودداری کرده و آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید. همچنین اگر از فشار خون پایین رنج میبرید میبایست حتما از مصرف آن امتناع کنید زیرا مصرف چای ترش به شدت فشار خون را پایین میآورد.
منابع:
Sweetoothdesign
Webmd
Wikihow
Myfoodstory
Justfunfacts
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |