علم و تکنولوژی

چرا حروف ماشین تحریر به این ترتیب خاص کنار هم قرار داده شده اند؟

مجله اینترنتی کولاک : ماشین تحریر امروزی، دستگاهی پیچیده و یکپارچه است. انسان های اولیه دست به دست هم دادند و به همیدگر کمک رساندند تا این دستگاه تکامل یافت و به شکل امروزی خود درآمد! مخترعان، از نخستین سال های سده ی هجدهم میلادی در اندیشه ی ساختن ماشینی بوده اند که بتواند بنویسد. و نخستین نمونه ی قابل استفاده ی ماشین تحریر در سال ۱۸۶۷ میلادی توسط “کریستوفر لتم شولز” اهل شهر میلواکی از ابالت ویسکانسین آمریکا ساخته شد.

چرا حروف ماشین تحریر به این ترتیب خاص کنار هم قرار داده شده اند؟

دقت داشته باشید ماشین تحریر ابزاری است همانند کی برد های امروزی که می توان با فشردن کلیدهای آن، کلمات را روی کاغذ چاپ کرد. لازم به بیان است ماشین تحریر دو نوع الکتریکی و مکانیکی دارد که مزیت مکانیکی آن نسبت به نوع الکتریکی این است که حتی بدون به نیاز به برق در همه جا قابل استفاده است!

ماشین تحریر ساخته شده توسط شولز، در آن روزها “حرف نویس” نامیده می شد. در آغاز، مردم چندان علاقه ای به ماشین کردن نوشته های خود نشان نمی دادند! لیکن از نخستین سال های دهه ی ۱۸۸۰ میلادی تا ۱۸۸۹ میلادی بر شهرت ماشین تحریر افزوده شد و تعداد بیشتری از مردم، به استفاده از آن روی آوردند. از آن زمان تاکنون، پیوسته اصلاحاتی در ساختمان و طرز کار ماشین تحریر به عمل آمده است.

ولی ترتیب عجیب قرار گرفتن حروف ماشین تحریر، هیچ گاه بر هم نخورده است! این ترتیب، همان است که نخستین مخترع ماشین تحریر برای آن در نظر گرفته بود! بعضی از سازندگان ماشین تحریر می گویند حروف این ماشین را می توان به طرز کارآمدتری در مقایسه با شکل کنونی خود مرتب کرد و در کنار هم چید! اینان بارها کوشیده اند اصلاحاتی در ترتیب مزبور به عمل آوردند، ولی تاکنون به موفقیتی دست نیافته اند! به نظر می رسد که مردم نیز به این طرز قرار گرفتن حروف مزبور خو گرفته اند و خواستار تغییر آن نیستند!

ترتیب حروف ماشین تحریر، عملا در تمام انواع آن ثابت است. این طرز قرار گرفتن حروف الفبا را ردیف “همگانی” می نامند.

بعضی از کارشناسان بر این باورند که ترتیب مزبور، عملا بهترین ترتیب ممکن است. آن ها می گویند حروفی که با هم می آیند در بیشتر موارد چنان کار گذاشته شده اند که انگشت های شخص ماشین نویس بتواند به حالتی طبیعی و پی در پی به آن ها برسد.

بد نیست بدانید ماشین تحریر نقش بسزایی در رشد و ورود زنان به بازار و جامعه داشت! دلیل این اتفاق هم، زنانه شدن شغل ماشین‌ نویسی در جوامع بود. کار با ماشین تحریر، علی رغم همه تبعیض‌ ها و تحقیرهای زنان، سبب شد که آن ها بیش از پیش، وارد جهان کار شوند و  از کنج خانه های خود بیرون بیایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا