گوناگون

میلیاردرهای حامی ترامپ چه کسانی هستند؟

از اهدای ۲۵۹ میلیون دلار توسط یک زن و شوهر تا مولتی‌میلیاردرهای حسابگر 

مجله اینترنتی کولاک، ترجمه و تنطیم: پرویز فغفوری آذر

فکر می‌کنید دونالد ترامپ تنها با تکیه بر ثروت خودش که آن هم این روزها زیر اتهام فرار مالیاتی و معاملات مشکوک است، رئیس جمهوری امریکا شده؟ مطلب زیر را بخوانید تا شاید در افکار خود تجدیدنظر کنید.

دقیقا ۹ روز پیش یک هواپیمای بدون سرنشین امریکایی توسط پدافند ایران سرنگون شد. هر دو کشور ادعاهایی خلاف یکدیگر در این زمینه ارائه دادند. ایران گفت این هواپیما در حریم هوایی این کشور بود و به عنوان هواپیمای متخاصم سرنگون شد اما امریکا گفت این هواپیما خارج از حریم هوایی ایران و در کریدور بین‌المللی در حال پرواز بوده که پدافند ایران آن را سرنگون کرده است.

به دنبال این حادثه، دونالد ترامپ ابتدا در توییتر نوشت: «ایران اشتباه بسیار بزرگی کرد» و سپس در پی صدور فرمان حمله به برخی از پایگاه‌های راداری و پدافندی ایران بود اما پس از آن که متوجه شد این حمله ممکن است به مرگ ۱۵۰ نفر بینجامد، دستور لغو آن را صادر کرد.

توییت ترامپ درمورد ساقط کردن پهپاد امریکایی توسط ایران

منابع مختلف اطلاع داده‌اند شخصی که اصرار بر حمله به مواضع ایران داشت،‌ جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ بوده است. علاوه بر این، گزارش‌هایی از پنتاگون به بیرون درز کرده که او برای انتقام‌گیری از ایران، اصرار بسیاری به اعزام ۱۲۰هزار سرباز به خاورمیانه و به طور خاص، خلیج فارس و حمله با ۵۰۰ موشک کروز به پایگاه‌های نظامی ایران دارد.

بولتون در بین اطرفیان رئیس جمهوری امریکا، بالاترین  مقامی است که اصرار زیادی بر استراتژی «فشار حداکثری نظامی به ایران» دارد.

جان بولتون و دونالد ترامپ

پس از هدف قرار گرفتن امریکا در سپتامبر ۲۰۱۱ رئیس جمهوری امریکا این اجازه را پیدا کرده که بدون موافقت کنگره دستور اقدام نظامی علیه کشورهایی که دشمن امریکا شناخته می‌شوند را صادر کند. بولتون با در نظر گرفتن همین موضوع اصرار به حمله علیه ایران دارد.

در این بین حزب جمهوری‌خواه نیز با بولتون هم‌عقیده است که ۲۵۹ میلیون دلار که طرفداران خود برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ امریکا دریافت کرده و این طرفداران در ازای پرداخت این هزینه، انتظاراتی از رئیس جمهوری کشورشان دارند.

این پول‌ها از طرف شلدون و میریام ادلسون، پاول سینگر و برنارد مارکوس اهدا شده که طرفداری آنها از طریق برگزاری سمینارهای مختلف و ابلاغیه‌های عمومی از اقدام نظامی علیه ایران بر کسی پوشیده نیست. آنها از طرفداران پروپاقرص تغییر رژیم اسلامی در ایران به شمار می‌روند و از هر اقدامی علیه این کشور حمایت می‌کنند.

ادلسون که در کنار همسرش مریام از بزرگ‌ترین حامیان مالی حزب جمهوری‌خواه به شمار می‌رود طی دو دوره ریاست جمهوری گذشته ۲۰۵ میلیون دلار به این حزب کمک مالی کرده و در نظر دارد ۳۵ میلیون دلار دیگر نیز به کمیته اقدامات سیاسی این حزب که از کاندیداتوری ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ حمایت کرده، کمک مالی کند.

شلدون و میریام ادلسون

نقش حیاتی او به عنوان بزرگ‌ترین حامی نمایندگان جمهوری‌خواه در سنا و کنگره بر کسی پوشیده نیست و یکی از حیاتی‌ترین متحدان ترامپ به شمار می‌رود. ترامپ در سال ۲۰۱۸ روی کمک او برای رای نیاوردن دمکرات‌ها در مجلس سنا و کاهش فشار روی جمهوری‌خواهان حساب زیادی باز کرده بود. گرچه راه یافتن نماینده کهنه‌کار دمکراتی همچون نانسی پلوسی و به دست گرفتن رهبری دمکرات‌ها توسط او، این کمک‌ها را تا حدی کم‌اثر کرد اما ترامپ کماکان روی ادلسون به عنوان یک متحد کلیدی حساب ویژه‌ای باز کرده است.

او به صورت علنی پیشنهاد کرده علیه ایران از سلاح هسته‌ای استفاده شود و ترامپ را برای اخراج ژنرال مک‌مستر و به کار گرفتن بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی به صورت مستمر تحت فشار قرار داده است. دلیل این امر هم هرچه بیشتر تحت فشار قرار دادن ایران بود.

دونالد ترامپ و ژنرال مک‌مستر

در سال ۲۰۱۷ سازمان صهیونیست‌های امریکا که قسمت عمده کمک‌های مالی خود را از ادلسون دریافت می‌کنند کمپینی علیه ژنرال مک‌مستر به راه انداختند و به صورت عمومی او را متهم به مخالفت با سیاست‌های اصلی دونالد ترامپ درمورد حمایت از اسرائیل، ایران و مسلمانان کردند. ژنرال مک‌مستر به عنوان یکی از معدود اشخاص منطقی در دولت ترامپ مورد تنفر ادلسون و همفکران او قرار داشت.

در سال ۲۰۱۵، قبل از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری امریکا، او یکی از مخالفان اصلی خود که مارکو روبیو، سناتور دمکرات فیلادلفیا بود را به دلیل درخواست کمک مالی از ادلسون مورد تمسخر قرار داده بود. او در حساب توییتری خود نوشت: «ادلسون اگر به کسی کمک می‌کند در عوض انتظار دارد که به خواسته‌هایش عمل شود.»

توییتی که ترامپ در آن مارکو روبیو را مسخره کرده بود

البته شلدون ادلسون در این زمینه تنها نیست.

برنارد مارکوس، کارآفرین  میلیاردر و یکی از موسسان شرکت «Home Depot» با دارایی خالص ۳٫۳ میلیارد دلار، یکی از بزرگ‌ترین حامیان مالی مبارزات انتخاباتی دونالد ترامپ بود که ۷ میلیون دلار به این کمپین اهدا کرد. او همچنین یکی از حامیان سیاست‌های خصمانه جان بولتون علیه ایران است و ۵۳۰ هزار دلار به فعالیت‌های او کمک کرده است.

مارکوس یکی از فعالان اصلی حزب جمهوری‌خواه است که غیر از ۷ میلیون دلاری که در بالا ذکر شد، بیش از ۱۳ میلیون دلار مستقیما به مبارزات انتخاباتی ترامپ برای برنده شدن در رقابت‌های درون‌حزبی جمهوری‌خواهان کمک کرده و در سال ۲۰۱۸ هم برای پیروزی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات مجالس سنا و کنگره هزینه کرده است.

برنارد مارکوس

برنارد مارکوس، همچون شلدون ادلسون ابایی از این که رژیم فعلی ایران را «اهریمن» بنامد، ندارد. او در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز در سال ۲۰۱۵ این عبارت را به کار برد: «رژیم فعلی ایران یک رژیم اهریمنی است و باید تمام سعی خودمان را برای تغییر آن و تبدیل این رژیم به یک رژیم دوستدار و متحد امریکا انجام دهیم.»

برعکس مارکوس و ادلسون، پاول سینگر یک محافظه‌کار بود که در ابتدا هیچ علاقه‌ای به انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری امریکا نداشت اما با اهدای یک میلیون دلار در افتتاحیه یکی از سخنرانی‌های انتخاباتی ترامپ به نشان داد به آرامی در حال تبدیل شدن به یکی از طرفداران او است. سینگر نسبت به ادلسون و مارکوس در انتخابات کلماتی که به کار می‌برد دقت بیشتری دارد و محافظه‌کارتر است. از او در انتخاب سیاستمداران و کارشناسان واشینگتن به عنوان یکی از باهوش‌ترین‌ها نام برده می‌شود. سینگر تا اینجا ثابت کرده بسیار نکته‌سنج است و سیاستمداری را تحت حمایت خود قرار می‌دهد که بیشترین کاربرد را داشته باشد.

پاول سینگر

سینگر، مارکوس و ادلسون تاکنون کمک‌های دست و دلبازانه‌ای به بنیاد کمک به دمکراسی کرده‌اند. بنیادی که یک دهه گذشته را صرف پروراندن دیپلمات‌ها و سیاستمدارانی کرده که فشارهای اقتصادی و نظامی را به ایران وارد کنند. سیاست «حداکثر فشار» که طی دو سال گذشته دولت ترامپ در پیش گرفته، محصول همین کمک‌هاست.

باتوجه به نقش حامیان مالی بنیاد دفاع از دمکراسی تا پایان سال ۲۰۱۱ (سالی که شاهد افزایش شدید تنش‌ها میان امریکا و ایران و احتمال جنگ ایران علیه اسرائیل بودیم) شلدون ادلسون یک و نیم میلیون دلار، پاول سینگر ۳٫۶ میلیون دلار و برنارد مارکوس که در هیئت مدیره بنیاد دفاع از دمکراسی عضویت دارد ۱۰٫۷ میلیون دلار به این بنیاد اهدا کردند.

براساس بیانیه بنیاد دفاع از دمکراسی، ادلسون دیگر به عنوان حامی مالی این بنیاد شناخته نمی‌شود اما مارکوس همچنان با سخاوتمندی تمام در سال ۲۰۱۷ بیش از یک چهارم از هزینه‌های این بنیاد را تقبل کرده است.

کارمندان شرکتی که سینگر مالک آن است دومین حمایت‌کننده از تام کاتن،‌ سناتور جمهوری‌خواه مخالف ایران بودند که آغازگر حملات کلامی علیه ایران بود و طی هفته گذشته خواستار «حمله انتقام‌جویانه» علیه هدف قرار گرفتن نفتکش‌ها در فجیره و دریای عمان شده بود.

ملاقات تام کاتن و بنیامین نتانیاهو

سینگر در این میان ۲۶ میلیون دلار به مبارزات انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ و ۶٫۴ میلیون دلار نیز به انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس به نفع حزب جمهوری‌خواه کمک کرده است.

این گروه میلیاردر در حال حاضر بزرگ‌ترین حامیان مالی ترامپ و سلاح‌ مخفی او برای مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۰ هستند. آنها مهم‌ترین اهداکنندگان پول به حزب جمهوری‌خواه به شمار می‌آیند. در یک کلام، آنها با پول خود، ترامپ را اداره می‌کنند. طبیعی است که در سیاست‌گذاری‌ها هم دخیل باشند. باید رفتار آنها و چرخش‌هایشان را ردگیری کرد و مراقب حرکاتشان بود تا بتوان پیش‌بینی درستی از نتیجه انتخابات آینده ریاست جمهوری امریکا داشت.

اهدای مدال آرادی توسط ترامپ به میریام ادلسون

منبع: lobelog

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا