در این مطلب، درباره تعداد کرسی استان های مختلف در مجلس شورای اسلامی توضیح خواهیم داد؛ با ما همراه باشید. مجلس شورای اسلامی رکن اصلی نهاد قانون گذاری در کشور ایران است که از نمایندگان منتخب مردم تشکیل شده است. بد نیست بدانید در فرمان مشروطیت از مجلس ایران هم به عنوان مجلس مقدس ، شورای ملی و هم مجلس شورای اسلامی نام برده شده است! بر طبق اصل ۶۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، مجلس شورای اسلامی از نمایندگان ملت که به طور مستقیم انتخاب می شوند، تشکیل می گردد. دوره ی نمایندگی در این مجلس چهار سال است که انتخابات هر دوره باید پیش از پایان دوره قبل برگزار شود، به طوریکه کشور در هیچ زمان بدون مجلس نباشد.
اما درباره تعداد کرسی استان های مختلف در مجلس شورای اسلامی بد نیست بدانید آذربایجان شرقی ۱۹، آذربایجان غربی ۱۲، اردبیل ۷، اصفهان ۱۹، البرز ۳، ایلام ۳، بوشهر ۴، تهران ۳۵، چهارمحال و بختیاری ۴، خراسان جنوبی ۴ ، خراسان رضوی ۱۸ ، خراسان شمالی ۴، خوزستان ۱۸، زنجان ۵، سمنان ۴، سیستان و بلوچستان ۸، فارس ۱۸، قزوین ۴، قم ۳، کردستان ۶، کرمان ۱۰، کرمانشاه ۸، کهگیلویه و بویراحمد ۳، گلستان ۷، گیلان ۱۳، لرستان ۹، مازنداران ۱۲، مرکزی ۷، هرمزگان ۵، همدان ۹ و یزد ۴ کرسی در مجلس شورای اسلامی دارند.
همچنین پس از انقلاب مشروطه ، با تشکیل مجلس شورای ملی، در قانون اساسی مشروطه برای اقلیت های دینی هم نمایندگانی در نظر گرفته شد! این موضوع پس از انقلاب ۱۳۵۷ شمسی هم در قانون اساسی باقی ماند. هم اکنون در مجلس شورای اسلامی ، زرتشتیان و کلیمیان، هر کدام یک نماینده، مسیحیان آشوری و کلدانی در مجموع یک نماینده و مسیحیان ارمنی جنوب و شمال هر کدام یک نماینده دارند.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |