آیا مجلس با برق رایگان موافقت می کند؟
وقتی وزارت نیرو کسری بودجه دارد چطور می توان طرح برق رایگان را اجرا کرد؟
به گزارش «کولاک نیوز» از تجارتنیوز، به گفته دبیر اول کمیسیون انرژی مجلس، قرار است در هفته آینده معاونان وزارت نیرو دربهارستان حاضر شوند و به این سوال پاسخ دهند که با وجود کسری بودجه این وزارتخانه چگونه میخواهند برق را رایگان کنند؟
در جلسه هیأت دولت که در ابتدای شهریور ماه برگزار شد به پیشنهاد وزارت نیرو و به استناد قانون هدفمند کردن یارانهها، این وزارتخانه مجاز شد تا صورتحساب برق مشترکان خانگی کممصرف با الگوی تعیین شده در جدول پیوست را با تخفیف صد درصدی محاسبه کند.
این تخفیف صرفا شامل سکونتگاههای دائمی درحال بهرهبرداری شهری و روستایی و هم چنین سکونتگاههای عشایری میشود. سکونتگاههای خالی از سکنه و غیردائم نظیر باغ ویلاها مشمول این تخفیف نمیشوند.(فارس)
این در حالی است که مجموعه دولت با کسری بودجه مواجه هستند و دبیر اول کمیسیون انرژی مجلس نیز در گفتگو با تجارتنیوز اعلام کرد که وزارت نیرو نیز کسری بودجه دارد.
وی عنوان کرد: وقتی مجموعه وزارتخانه نیرو حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد، با چه منطقی چنین طرحی را پیشنهاد داده و قرار است برق را برای برخی از مشترکان با تخفیف ۱۰۰ درصدی محاسبه کند.
بنا به گفته وی، قرار است در هفته آینده معاونان وزارت نیرو در کمیسیون انرژی حاضر شوند و به این سوال پاسخ دهند که با وجود کسری بودجه چطور این پیشنهاد را دادهاند که برق برای برخی از مشترکان رایگان شود.
وزارت نیرو در سه سال گذشته طرحهای تشویقی مختلفی برای عبور از پیک بار اجرا کرده است، چرا که در تابستان مصرف برق افزایش بسیاری مییابد و نیروگاه ها با چالش های متعددی دست و پنجه نرم می کنند حتی ممکن است همچون سال ۱۳۹۷ خاموشی های برنامه ریزی شده نیز مهمان خانه ها شود. از این رو برای جلوگیری از این مساله و تامین برق پایدار، وزارت نیرو فرهنگ سازی را مهم دانسته و در سال های اخیر نیز برنامه هایی را برای آن در نظر گرفته که تازه ترین آن طرح برق امید است.
در حال حاضر ۳۰ میلیون مشترک خانگی در کشور وجود دارد که در دو دسته “زیرالگو” و “بیش ازالگو” تقسیم بندی شده اند که برای هرکدام تعرفه خاصی تعریف شده است. در این بین ۸۵ درصد از مشترکان زیرالگو برق مصرف میکنند و تنها ۱۵ درصد بالاتر از الگوهای تعیین شده مصرف دارند، در طرح برق امید مشترکان زیرالگو هم به دو دسته خوش مصرف و کم مصرف تقسیم بندی میشوند.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |