گوناگون

 مالیات بر ارث چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد؟

در این پست از مجله اینترنتی کولاک مطلبی در مورد

 مالیات بر ارث چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد؟

ارائه شده است ، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است، می توانید برای مشاهده مطالب بیشتر در این موضوع به دسته بندی

دانستنی ها

مجله اینترنتی کولاک مراجعه کنید .

 مالیات بر ارث مانند سایر منابع مالیاتی بر اساس قانون مالیات های مستقیم محاسبه می شود. بدین ترتیب، پس از تشکیل پرونده متوفی، گواهینامه تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث صادر و به ورثه داده می شود. این گواهینامه یکی از مدارک لازم برای درخواست گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف است. در این گواهی، اسامی وراث قانونی اعلام و میزان سهم الارث هر یک از آنها مشخص می شود.

پس از تکمیل اظهارنامه، کلیه اموال منقول و غیرمنقول متوفی به نرخ روز توسط ماموران تشخیص مالیات قیمت گذاری می شوند و کلیه بدهی های متوفی مانند وام ها، مهریه و غیره از آن کسر می شود. پس از آن با توجه به سهم الارث هر یک از وراث مالیات بر ارث به نسبت محاسبه می شود.

این نرخ ها طبق ماده ۲۰ قانون مالیات های مستقیم در خصوص وراث طبقه اول تا مبلغ ۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال معادل ۵ درصد، تا مبلغ ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال نسبت به مازاد ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال معادل ۱۵ درصد، تا مبلغ ۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال نسبت به مازاد ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال معادل ۲۵ درصد و نسبت به مازاد ۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال معادل ۳۵ درصد است.

البته لازم به ذکر است که از سهم الارث هر یک از وراث طبقه اول مبلغ ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال به عنوان معافیت کسر و مابقی با شرح فوق الذکر مشمول مالیات می‌شوند. وراث از نظر قانون مالیات های مستقیم به سه طبقه تقسیم می شوند:

الف) وراث طبقه اول که عبارتند از: پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد و اولاد اولاد

ب) وراث طبقه دوم که عبارتند از: اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها

ج) وراث طبقه سوم که عبارتند از: عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها

اگر در هر طبقه ای حتی یک نفر ورثه در حال حیات باشد سبب می شود دیگر طبقات به اصطلاح از حیث ارث بردن باطل شوند و هیچ ارثی به آنها تعلق نگیرد.

مالیات بر ارث در سال گذشته توسط قانون “اصلاح قانون مالیات های مستقیم” به تصویب مجلس درآمده است. متن این قانون حاوی احکامی دشوار و طولانی است به طوریکه تغییر و تحولاتی در نظام مالیاتی کشور ایجاد کرده است. مالیات بر ارث به دو دسته مالیات بر ترکه و مالیات بر ارث با معنای خاص تقسیم می گردد. مالیات بر ترکه ، به سرمایه ای تعلق می گیرد که از متوفی بجا می ماند چه به ارث برسد یا نرسد ، این مالیات به دارایی که به ارث برسد متعلق می شود که هر یک از وراث بایستی مالیات ارزش افزوده دارایی به ارث رسیده خود را بپردازند.

نحوه محاسبه مالیات بر ارث

مهمترین سوال مطرح در ارتباط با مالیات بر ارث این است که مالیات بر ارث چند درصد است ، یا به عبارت بهتر نرخ محاسبه مالیات بر ارث به چه صورت می باشد. در قانون عصر امروز مالیات با ارث بر طبق میزان ترکه متوفی متفاوت خواهد بود. همچنین نرخ مالیات بر ارث از امر نسبیت وارث با متوفی تبعیت می کند. هر چه میزان نسبیت نزدیکتر باشد مالیات بر ارث کمتر خواهد بود و بلعکس.

قانون مالیات بر ارث

در قانون ، پیش زمینه پرداخت ترکه به ورثه این می باشد که ترکه ها ارزش گذاری شده ، سپس سهم هر وارث مشخص گردیده و طبق جدول قانون میزان مالیات بر ارث آن تعیین و پرداخت شود. پس از پرداخت مالیات ، امکان انتقال ترکه به هر وارث فراهم می شود. در حال حاضر می بایست کل مالیات بر ارث پرداخت شود و این کاستی برای بعضی افراد مشکلاتی را بوجود آورده است و توانایی پرداخت کل آن را نداشته و خواستار پرداخت بخشی از مالیات و دریافت بخشی از ترکه هستند.

مالیات بر ارث | آرین سیستم

جدول نرخ مالیات | آرین سیستم

برای مالیات بر ارث جدول قانون مالیاتی وجود دارد. در جدول مالیات بر ارث فاصله طبقاتی در موارد مختلف یکسان شده است و فاصله مقدار مالیات بر ارث آنها همگن شده است بطوریکه نرخ مالیات بر ارثی از طبقه دوم دو برابر طبقه اول می باشد. با ارائه گواهی پرداخت مالیات ، دارایی طبق قوانین مالیات بر ارث متوفی را به ورثه انتقال می دهد ، در غیر اینصورت با ورثه همکاری داشته و مشمول جریمه ای به میزان دو برابر خواهد شد.

مراحل قانون مالیات ارث

وارث یا نماینده قانونی پس از فوت شخصی موظف است در صورتیکه مالی از ترکه به وارث می رسد ، نهایتا تا شش ماه بعد از تاریخ فوت به نزدیکترین سازمان امور مالیاتی محل سکونت متوفی برای مراحل انحصار وراثت مراجعه کند و اسناد مربوطه ، صورت اموال و بدهی های وی را در اظهارنامه مخصوص مالیات بر ارث تکمیل نماید.

پس از تکمیل اظهارنامه ، تمامی اموال متوفی اعم از منقول و غیر منقول به نرخ روز بوسیله ماموران مالیات انحصار وراثت ارزش گذاری شده ، تمامی بدهی های متوفی مانند مهریه ، وام و …کسر می شود و سهم هر یک از وراث به نسبت محاسبه می شود. این نرخ ها در جدول بالا نشان داده شده است که طبق ماده ۲۰ قانون مالیاتهای مستقیم اعمال شده است.

انحصار وراثت

وراث بر طبق قانون مالیاتهای مستقیم به سه طبقه زیر تقسیم می شوند :

  • طبقه اول : پدر ، مادر ، شوهر ، زن ، فرزندان و اولاد فرزندان
  • طبقه دوم : اجداد ، خواهر ، برادر و فرزندان آنها
  • طبقه سوم : عمو ، عمه ، دایی ، خاله و فرزندان آنها

اگر در هر طبقه ای حتی یک نفر ورثه در قید حیات باشد ، کاشف قانون وراثت باعث می شود تا طبقات دیگر ارث نبرند و به آنها ارثی تعلق نپذیرد.

قانون ارث و میراث

ارث جزء حقوق اقتصادی و مالی به حساب می آید که زن در مواقعی کمتر از مرد یا حتی بصورت نصف دریافت می کند و این امر به دلیل عهده دار بودن مرد برای مخارج زندگی می باشد.

مالیات بر ارث | آرین سیستم

قانون مالیات های مستقیم | آرین سیستم

وراث متوفی برای انحصار وراثت مراحل را باید طی کنند و تقاضای صادر کردن گواهی انحصار وراثت را از دادگاه برای اموال متوفی داشته باشند.

قانون جدید ارث دختر و پسر

دختر باید در صورت تضییع شدن ، وارث بودن خود و اموال متوفی را برای مورث اثبات کند و مدارک را به دادگاه صالحه ارائه دهد تا اسناد مالکیت وراث جاعل ابطال گردد.

در صورتی که خواهر و برادر مادری باشند ، بطور مساوی ارث می برند که سهمشان ثلث ارث است و این سهم بینشان تقسیم می شود.

این پست توسط بخش دانستنی ها مجله کولاک گردآوری شده است , امیدواریم از مطالعه مطلب

 مالیات بر ارث چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد؟

استفاده کافی برده باشید، از شما دعوت می شود از مطالب مرتبط با این پست دیدن فرمایید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا