سلامت

آیا پیاده روی باعث زایمان زودرس می شود؟

آیا پیاده روی باعث زایمان زودرس می شود؟ بررسی ارتباط زایمان زودرس با عواملی مانند پیاده روی همچنین تاثیر پیاده روی برای زایمان زنان باردار در اینجا. راهی که از نظر آدم‌های اطرافتان زودتر از آنچه که فکر می‌کنید، می‌تواند شما را به دنیای مادران وارد کند پیاده روی در بارداری است. با وجود این، نظر متخصصان در مورد تاثیر پیاده روی بر آغاز شدن روند زایمان، شباهت چندانی با نظر مادر بزرگ شما ندارد. آنها می‌گویند راه رفتن، به زایمان آسان‌تر شما کمک می‌کند، اما همیشه بدون وجود دلایل دیگر، به آغاز شدن انقباضات رحمی منجر نمی‌شود.

پیاده روی باعث زایمان زودرس
پیاده روی باعث زایمان زودرس

از چه زمانی می توانم پیاده روی کنم؟

بسیاری از زنان باردار تصور می‌کنند که حیات جنین در رحم آنها، در گرو بی‌حرکت و ساکن بودنشان است. آنها نگران این هستند که بعد از بالا رفتن از پله‌ها، ناگهان نوزاد نارس‌شان از رحم بیرون بجهد یا اینکه در صورت پیاده روی کردن، بارداری‌شان خاتمه پیدا کند.

با وجود این حرف و حدیث‌ها، باید بدانید تا زمانی که نوزاد آماده زندگی خارج از بدن شما نشده باشد و بدنتان هم برای جدا شدن از او آمادگی لازم را نداشته باشد، بعید است چیزی زمینه را برای شروع درد زایمان فراهم کند. چه پیاده روی کنید، چه در خانه زیاد مشغول کار باشید و چه به خاطر کار اداری، ساعت‌های متوالی روی صندلی بنشینید، هیچ کدام از این عوامل احتمال زایمان زودرس و ناگهانی شما را افزایش نخواهند داد. اما طبیعی است که هر یک از آنها، شما را در ماه‌های بارداری با شرایط خاصی روبرو خواهند کرد.

بدن شما برای اینکه در دوران بارداری دچار زوال نشود، نیازمند حرکت طبیعی و به اندازه است. پیاده روی آرام روزانه روی سطح کم‌شیب، می‌تواند در تمام ماه‌های بارداری ناجی شما باشد. فعالیت بدنی به هورمون‌هایتان سر و سامان می‌دهد و به عضلات و استخوان‌هایتان هم جان می‌دهد. گذشته از این، میزان چربی بدنتان در صورت به اندازه فعالیت کردن تنظیم می‌شوند و مغزتان به بدنتان فرمان‌های به‌هنجارتری می‌دهد. از طرف دیگر، پیاده روی بر موقعیت رحم شما هم تاثیر می‌گذارد و زمینه را برای چرخش نوزاد در جهت مناسب فراهم می‌کند.

چرا باید در بارداری پیاده روی کنید؟

اگر پزشکتان شما را از راه رفتن منع نکرده، باید بدانید که با این تمرین روزانه، می‌توانید خودتان را از خطرات بسیاری نجات دهید. محققان می‌گویند زنانی که عادت به پیاده روی دارند، در دوران بارداری به دیابت دچار نمی‌شوند، احتمال زایمان زودرس در آنها کاهش یافته و استرسشان در بارداری کمتر خواهد بود.

زایمان نزدیک است؟

پیاده‌روی به خودی خود باعث بیرون آمدن نوزاد نمی‌شود. بلکه در زمانی که همه چیز برای زایمان شما دست به دست هم داده، آن را تسهیل می‌کند. شما با تمرینات روزانه و قدم‌زدن‌ها، می‌توانید سر نوزاد را به چرخیدن به قسمت پایین رحم تشویق کنید و در صورتی که زمان زایمانتان رسیده و از انقباضات خفیفی برخوردار هستید، می‌توانید با پیاده‌روی، انقباضات قوی‌تر و منظم‌تری را ایجاد کنید؛ چراکه در این صورت هورمون آدرنالین کمتر و هورمون اکسی‌توسین بیشتر در بدنتان ترشح می‌شود و رحمتان برای انقباضات بیشتر تحریک می‌شود.

پیاده روی پیش‌شرط هم دارد؟

برای اینکه راه رفتن در روزهای حاملگی، سلامت شما را تهدید نکند، به این توصیه‌ها عمل کنید:

  • اگر احساس خستگی شدید یا کلافگی کردید به پیاده‌روی پایان دهید.
  • از رفتن به مکان‌های شلوغی که احتمال تنه زدن به شما در آنها وجود دارد، پرهیز کنید.
  • کفش مناسب بپوشید تا هم به زانوها و لگنتان فشار وارد نشود و هم احتمال سر خوردن و زمین خوردنتان کمتر شود.
  • سعی کنید در سطح صاف، غیرلغزنده و کم‌شیب پیاده روی کنید. قرار نیست این تمرین روزانه شما را خسته و آزرده کند. پیاده روی روی شیب یا پله‌نوردی، تنها با دستور پزشک شما باید انجام شود.
  • ساعات گرم را برای راه رفتن انتخاب نکنید. شما ۲۴ ساعت وقت دارید و برای یک ساعت پیاده روی کردن، می‌توانید بهترین زمان را انتخاب کنید.
  • یک قمقمه آب خنک (نه سرد) را همراه خود داشته باشید و در زمان راه رفتن مرتب آب بنوشید. می‌توانید در روزهای گرم از ترکیب تخم‌شربتی، خاکشیر، برگ نعناع و حلقه‌های لیمو هم کمک بگیرید.
  • لباس نخی گشاد بپوشید و به پوست بدنتان اجازه دهید که در گرما و زمان تحرک داشتنتان نفس بکشد.
  • بعد از پیاده‌روی دوش بگیرید تا هم خستگی‌تان کم شود و هم پوستتان نفس بکشد./نی نی سایت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا