انواع غذا ها

طرز تهیه کله جوش ترکی فوری و راحت با کشک و گردو

دستور پخت کله جوش

کله جوش یک غذای سنتی ایرانی است که بسیار مقوی و لذیذ است. کله جوش غذایی است که در بسیار از شهر های ایران از جمله زنجان، اصفهان و سایر شهر ها تهیه می شود. کله جوش را معمولا با نان سرو می کنند اما اگر شما رژیم کاهش وزن دارید می توانید بدون نان آن را نیز سرو کنید. کله جوش ها انواع مختلفی دارند و با مواد مختلفی تهیه می شوند که کله جوش گفته شده رد دستور ساده ترین و معروف ترین نوع کله جوش است.  امروز در کولاک طرز تهیه کله جوش زنجانی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

کشک ۲ پیمانه
پیاز ۲ عدد
نعنا خشک ۱ ق غذا خوری
گردو خرد شده ۱/۲ پیمانه
پودر زردچوبه ۱ ق چای خوری
پودر فلفل سیاه ۱ ق چای خوری
نمک به میزان لازم

طرز تهیه کله جوش

مرحله اول: تفت دادن پیاز

کشک را در یک شیر جوش بریزید و به آن یک پیمانه آب اضافه کنید و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید و هم بزنید تا حل شود و به جوش بیاید. بعد از اینکه جوش های ریزی روی کشک نمایان شد آن را از روی گاز بردارید و کنار بزارید. پیاز ها را خلالی خرد کنید و در یک تابه یا قابلمه ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری روغن بریزید و پیاز ها را در آن تفت دهید و سرخ کنید.

مرحله دوم: اضافه کردن کشک

وقتی پیاز ها کاملا طلایی شدند زردچوبه و فلفل سیاه را همراه گردو رنده شده به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. بعد از ۲ دقیقه نعنا خشک را نیز اضافه کنید. یک پیمانه آب به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مواد بپزد. سپس کشک را به مواد اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.

مرحله سوم: پخت کله جوش

مزه کله جوش را چک کنید و اگر نیاز به نمک داشت به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه اجازه دهید بجوشد سپس آن را از روی گاز برداشته و در ظرف سرو بریزید.

فوت و فن های طرز تهیه کله جوش زنجانی

  1. برای تزیین روی کله جوش می توانید از نعنا داغ یا پیاز سرخ کرده استفاده کنید.
  2. چون در تهیه این غذا از کشک استفاده می شود و کشک شور است باید در هنگام اضافه کردن نمک دقت داشته باشید که بیش از اندازه نریزید تا کله جوش شما شور مزه نشود.
  3. میزان گردو تقریبی است و می توانید به دلخواه از مقدار بیشتری گردو استفاده کنید تا بیشتر سردی این غذا گرفته شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا