دسر ماقوت یکی از دسر های فوری و راحت است که در زمان کمی تهیه می شود و نیم ساعت مانده به افطار می توانید آن را تهیه و نوش جان کنید. این دسر را می توانید با نان یا به صورت خالی میل کنید. از این دسر در مناسبت و مهمانی های دیگر به جز ماه رمضان نیز می توانید استفاده کنید. این دسر با مواد قابل دسترس تهیه می شود و چالش خاصی برای تهیه آن نخواهید داشت. امروز در کولاک طرز تهیه دسر ماقوت را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
نشاسته گل | ۵ ق غذا خوری |
آب | ۵ لیوان |
گلاب | ۱/۲ لیوان |
پودر هل | مقداری |
زعفران دم کرده | کمی |
شکر | ۱ لیوان |
خلال بادام | به میزان دلخواه |
طرز تهیه دسر ماقوت
مرحله اول: مخلوط کردن نشاسته
نشاسته گل را در یک لیوان آب سرد ریخته و با قاشق مقداری هم زده و کنار بزارید. ۴ لیوان آب را در یک قابلمه ریخته و روی گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. مخلوط نشاسته را کم کم اضافه کنید و یک ربع هم بزنید تا شفاف شود و خامی آن از بین برود و به غلظت برسد.
مرحله دوم: اضافه کردن سایر مواد
گلاب و هل را با هم مخلوط کرده و شکر را همراه این مخلوط به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. در ادامه خلال بادام و زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید و هم بزنید. با قاشق مواد را خوب هم بزنید تا یکدست و مخلوط شوند.
مرحله سوم: پخت دسر ماقوت
بعد از هم زدن حرارت را متوسط کرده و دوباره مقداری هم بزنید تا به یک غلظت خوب و مانند فرنی برسد سپس گاز را خاموش کرده و صبر کنید تا ماقوت مقداری خنک شود سپس آن را در ظرف سرو ریخته و میل کنید.
فوت و فن های طرز تهیه دسر ماقوت
- لازم نیست غلظت این دسر خوشمزه روی گاز خیلی زیاد شود چون بعد از سرد شدن نیز مقداری سفت و غلیظ و به غلظت فرنی می رسد.
- برای تزیین روی این دسر می توانید از خلال پسه یا بادام و گل محمدی استفاده کنید.
- پودر هل را می توانید حذف کنید و به جای آن از وانیل استفاده کنید.
- به جای شکر می توانید از شیرین کننده های طبیعی مانند استویا یا عسل نیز استفاده کنید.
- میزان زعفرانی که استفاده می کنید دلخواه است و هر چقدر از زعفران بیشتری استفاده کنید دسر ماقوت شما خوش رنگ تر خواهد بود.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |