اینترنت نسل چهارم و پنجم چه تفاوتی باهم دارند ؟ + نکاتی درباره اینترنت ۵G
اینترنت نسل چهارم و پنجم چه تفاوتی باهم دارند به همراه نکاتی درباره اینترنت ۵G همچنین اطلاعات تکمیلی درباره نسل پنجم اینترنت ها در ایران را بخوانید. ۵G یا اینترنت نسل پنجم، جدیدترین فناوری همراه می باشد که نسبت نسل های قبلی و قدیمی خود، نقش موثرتر و مهم تری را در زندگی ما خواهد گذاشت. اینترنت نسل پنج نه تنها انسان ها را به یکدیگر متصل می کند، بلکه ماشین ها و اشیاء را نیز به یکدیگر متصل کرده و آنها را کنترل می کند. این سطح از کارایی و فناوری، باعث افزایش تجربیات کاربر می شود که می توانند سطح جدیدی از فناوری را به خوبی درک کنند.
در اینترنت نسل پنجم، تمام فاکتورها نسبت به نسل های گذشته دارای تفاوت بسیار زیادی می باشند و از مهم ترین آنها نیز می توان به سرعت و پهنای اینترنت اشاره کرد که در آن چیزی به اسم سرعت لود پائین و کم هیچ معنایی نخواهد داشت و شما می توانید به سادگی تمام و در چند ثانیه فایل های حجیم را دانلود و استفاده نمائید.
مزایای اینترنت نسل پنجم
همان گونه که گفته شد، اینترنت نسل پنجم، نوعی شبکه جدید بر بستر نوآوری روز است که نه تنها پهنای باند تلفن های همراه امروزی را افزایش می دهد، بلکه شبکه های تلفن همراه را نیز به طرز شگفت انگیزی گسترش می دهد و صنایع جدیدی را وارد زندگی روزمره انسانی می کند. در کل اینترنت ۵g طیف گسترده ای از خدمات را به یکدیگر متصل می کند که می توان از کوچکترین موارد تا آموزش و پرورش، حمل و نقل و… نام برد.
اما لازم به ذکر است که از اینترنت ۵g می توان در حمل و نقل از جمله در اتومبیل های خودران استفاده کرد که این می تواند به راحتی در اقتصاد جهان تا سال ۲۰۳۵ تاثیر موثری بگذارد و این تاثیر دو طرفه است. یعنی اینکه هم تولید و درآمدزایی افزایش خواهد یافت و هم نیازهای روزمره ما کاهش چشمگیری خواهد یافت و همچنین پیش بینی می شود که میزان شغل ها نیز افزایش صعودی تا سال ۲۰۳۵ کسب کند.
البته هنوز اکثر این برنامه ها هم اکنون در حال بررسی و توسعه هستند و حتی با وجود منتشر نشدن آنها، اگر منتشر شوند برای ما چیزی شناخته شده نخواهد بود چرا که الگوریتم های سخت و پیچیده ای را در خود جای داده اند. از این رو تنها چیزی که می تواند گویای معنای اینترنت نسل پنجم باشد، زمان می باشد که باید صبر کنیم…
جزئیات سرعت اینترنت نسل پنجم
طبق گفته سازمان IMT-2020، حداقلر نرخ سرعت پیش بینی شده اینترنت نسل پنجم در جهان، ۲۰ گیگابایت در هر ثانیه می باشد. مجموعه Qualcomm Technologies که سازنده اولین وای فای نسل پنجم هستند، برای ۵ گیگابایت در هر ثانیه طراحی شده اند که واقعا نرخ بسیار شگفت انگیز و صعودی است که با عرضه آن به جهان، اتفاقات بسیار بزرگی رخ خواه داد.
اما اینترنت همراه نسل پنجم چیزی سریع تر از ” سریع” می باشد و شاید نتوان هم اکنون آنرا به خوبی احساس کرد. لازم به ذکر است که به همراه اینترنت نسل پنجم تکنولوژی mmWave نیز افزوده خواهد شد. ویژگی این قابلیت چیست؟! تکنولوژی که در تلفن های همراه بکار می رود، از طریق امواج رادیویی می باشد که در اینترنت نسل پنجم بصورت میلی متری خواهد بود و بطور کلی بین ۳۰۰ گیگاهرتز و ۳۰ گیگاهرتز تعریف شده است.
همچنین بی شک با رونمایی اینترنت نسل پنجم، طیف گسترده ای از اختراعات که می تواند جامعه را هر چه بهتر به مدرنیسم سوق دهد، به همراه آن اتفاق خواهد افتاد که تمامی آنها نیازمند فناوری و تکنولوژی ای به نام اینترنت ۵G هستند.
نحوه عملکرد اینترنت نسل ۵ چگونه است؟
جدیدترین نسل اینترنت همانند نسخه نسل قبلی خود (۴G LTE) بر مبنای OFDM می باشد و بر اساس همان اصول کار خواهد کرد. با این حال رابط هوایی جدید ۵g NR یا (New Radio)، مبنای OFDM را به بهترین شیوه ممکن افزایش می دهد تا به بالاترین میزان مقیاس پذیری برسد. اینترنت نسل پنجم نه تنها خدمات اینترنت را نسبت به نسل قبلی خود افزایش می دهد، بلکه در تمام صنایع اینترنت IoT یا همان اینترنت اشیاء را افزایش می دهد که به همین دلیل این نسل از اینترنت به نام نسل اینترنت اشیاء نیز نامیده می شود.
از مهم ترین اشیاء که هم اکنون درباره آن حرف زده شد، می توان به اسمارت هوم ها اشاره کرد که همه چیز با هم متصل هستند و شما می توانید با استفاده چند کلیک ساده اقدام به کنترل و مدیریت اشیایی که در خانه شما هستند، کنید. اسمارت هوم و وسایل هوشمندی که قرار است در آن بکار رود، هم اکنون بصورت محدود در بازارهای جهانی عرضه شده اند و مقدار زیادی نیز هم اکنون در دست بررسی می باشند.
هزینه اینترنت نسل ۵ چقدر است؟
اینترنت نسل پنجم شاید از نگاه بررسی محققان و تحلیلگران در آینده کمتر از نسل های گذشته خواهد بود اما این در حالی است که هنوز برچسب قیمتی از اینترنت نسل ۵g منتشر نشده است و در کل هدف اصلی از این نسل، کاهش هزینه و خدمات بیشتر به عموم کاربران می باشد که عموم کاربران می توانند بصورت نامحدود اقدام به دانلود برنامه های مدنظر خود کنند که در اصل کاربرد اینترنت در جامعه چیزی بسیار بیشتر از جامعه امروزه خواهد شد.
تفاوت های بین اینترنت نسل ۴ و ۵
مهدی عربزاده یکتا کارشناس رسانه، در برنامه روزنه رادیو گفت و گو، با اشاره به هزینههای بسیار زیاد اینترنت نسل پنجم، گفت: در حال حاضر اینترنت نسل پنجم برای اپراتورهای ایرانی توجیه اقتصادی ندارد، چرا که قبل از رواج نسل پنجم، هزینههای خرج شده در نسل چهارم باید به اپراتورها بازگردد.
وی با اشاره به این که برخی از اپراتورهای مطرح در دنیا اینترنت نسل پنجم را به اجرا رساندهاند، عنوان کرد: اینترنت نسل پنج تا دو هفته آینده اولین اجرای آزمایشی خود را در ایران شروع میکند.
این مشاوره حوزه فناوری با اشاره به ویژگیهای اینترنت نسل پنج، توضیح داد: افزایش پهنای باند در اینترنت نسل پنج از جمله ویژگیهایی است که تمام کاربران آن را تجربه خواهند کرد.
وی افزود: ما در بهترین حالت نسل چهارم اینترنت ۳۰۰ مگابیت پهنای باند داریم، اما در نسل پنجم این ظرفیت تا ۱۰ گیگابیت افزایش پیدا میکند.
عربزاده یکتا با اشاره به این که «توان مصرف بسیار کم» از جمله ویژگیهای بسیار مهم اینترنت نسل پنجم است، عنوان کرد: ویژگی «توان مصرف بسیار کم» برای صنایع بسیار مهم است.
وی با اشاره به این که گوشیهای هوشمند به واسطه امکانات متعددی که دارند میزان باتری بیشتری را مصرف میکنند، اظهار داشت: گوشیهای نسل پنجم از نظر نوع تراشه با گوشیهای نسل چهارم متفاوت هستند، بر این اساس کاربران اینترنت ۵G باید گوشیهای جدید تهیه کنند.
این فعال حوزه نوآوری با اشاره به این که نسل پنجم شبکههای مخابراتی به سیمکارت نیاز ندارد، توضیح داد: هر گوشی تلفن نسل پنجم، به وسطه چیپسِت درونی خود و به طور نرمافزاری به شبکه مخابراتی متصل میشود.
وی افزود: کلیدگذاریهای میان اپراتور و تراشه داخل گوشی همراه، امکان نوع مصرف و انتخاب اپراتور را برای کاربران فراهم میکند.
عربزاده یکتا با اشاره به این که ما در دوران نسل پنجم شبکههای مخابراتی با اپراتورهایی نوظهور مواجه میشویم، تصریح کرد: در نسل جدید شبکههای مخابراتی اپراتورهای مختلف میتوانند با رویکرد تخصصی خدمات متعددی را ارائه دهند و کار همه اپراتورها به ارائه خدمات بستههای اینترنت یا قابلیت مکالمه خلاصه نمیشود.
وی با اشاره به ارتباط میان هوشمندی و نسل پنجم اینترنت، توضیح داد: شبکههای نسل پنجم مخابراتی فناوری ارائه میکنند و به جای فروش محصولات پایه خدمات مختلفی را در اختیار مردم قرار میدهد.
این کارشناس حوزه فناوری دیجیتال اضافه کرد: پهنای باند نسل چهارم اینترنت نیاز متناسب با ظرفیتهای متعددی جامعه را پاسخ نمیدهد، اما ما با استفاده از نسل جدید و افزایش پهنای باند میتوانیم به سمت فراگیری و انجام اعمال پیچیدهتر حرکت کنیم.
وی تأکید داشت: ترکیب اینترنت نسل پنج، با فناوریهای نوظهور – هوش مصنوعی – زمینه مناسبی را برای بروز تحولها شگرف در دنیا فراهم میکند.
عربزاده یکتا با اشاره به این که اینترنت نسل چهارم حداکثر در مدت دو سال پس از تجاریسازی در خارج از ایران، در داخل کشور مورد استفاده قرار گرفت، عنوان کرد: قابلیت ۴G در مقایسه با سایر فناوریهای وارداتی در مدت زمانی بسیار کوتاهی وارد کشور شد.
وی با اشاره به این که اپراتورهای مختلف در حوزه نسل چهارم اینترنت هزینههای بسیار زیادی را برای اجرای این ظرفیت متقبل شدهاند، تصریح کرد: در حال حاضر اینترنت نسل پنجم برای اپراتورهای ایرانی توجیه اقتصادی ندارد، چرا که قبل از رواج نسل پنجم، هزینههای خرج شده در نسل چهارم باید به اپراتورها بازگردد.
این مشاوره حوزه فناوری گفت: به همان اندازهای که اجرای نسل چهارم اینترنت در کشور هزینهبردار بود، نسل پنجم مخابراتی با هزینههای بسیار گرانتر قابلیت اجرا را خواهد داشت.
وی افزود: به احتمال زیاد اپراتورهای ایرانی اینترنت نسل پنجم را در محدودهای خاص – که توجیه اقتصادی دارد – به اجرا میرسانند و به مرور زمان در کل کشور این ظرفیت را رواج دهند.
عربزاده یکتا با اشاره به اینترنت نسل ششم، توضیح داد: نسل ششم شبکههای مخابراتی احتمالا تا ۱۰ سال آینده به مرحله تجاری سازی میرسد.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |