گوناگون

چالش مومو در واتس آپ که باعث خودکشی نوجوانان می شود چیست ؟

مجله اینترنتی کولاک :فضای مجازی فضایی پرخطر برای نوجوانان است و روی کار آمدن تکنولوژی های جدید ، هر روزه نوجوانان را بیشتر در معرض آسیب ها ی مختلف قرار  می دهد .

به تازگی چالش جدید در فضای مجازی به نام چالش مومو به راه افتاده است .  چالش مومو همچون بازی نهنگ آبی فرد را به کارهای خطرناک و در پایان به خودکشی ترغیب می کند .

مومو بیشتر در واتس آپ کاربرد دارد و با برقراری تماس های مشکوک با نوجوان ، عاقبتی شوم  را برای او رقم می زند .

اولین قربانی چالش مومو یک نوجوان در آرژانتین  بود ، پلیس به خانواده ها در مورد این بازی هشدار داده است و اعلام کرده است که مراقب فعالیت فرزندانشان در شبکه های اجتماعی باشند.

در بازی مومو  ،‌در شبکه اجتماعی واتساپ یک تماس ناشناس با کاربر اتفاق می افتد و کسی که با کاربر در تماس بوده ، وی را ترغیب می کند تا به سمت خودکشی برود.

براساس گزارش های ارسال شده پلیس اعلام کرد : اتفاقاتی که در این بازی خطرناک می افتد می تواند کاربر را به سمت کار های خشونت آمیز بکشاند و باعث اتفاقات جبران ناپذیر شود.

 

 

روز به روز قربانیان مومو افزایش می یابند،دومین قربانی چالش مومو نوجوانی در مکزیک بود و احتمالا در روز ها آتی خبر های بیشتری از این بازی خطرناک منتشر خواهد شد .

عروسک مو مو در پروفایل کسی است که از شماره ها مختلف با حساب کاربری شما در واتس آپ تماس می گیرد .

اگر شما نگران فرزند نوجوانتان در فضای مجازی هستید ، بهتر است نظارت بیشتری بر فعالیت های او در این فضای گسترده و بی رحم داشته باشید .

 

فرق چالش مومو و نهنگ آبی چیست  :

نهنگ آبی بازی بود که پیش از مومو در فضای مجازی مطرح شد و شباهت های بسیاری به چالش مومو داشت .

بازی نهنگ آبی (روسی: Синий кит, Siniy kit) یا چالش نهنگ آبی یک بازی غیرنرم‌افزاری مخفیانه که به کمک تماس‌های آنلاین اینترنتی انجام می‌شود که نشانه‌هایی از آن در چند کشور گزارش شده‌است.

بازی متشکل از چند چالش است در شبکه اجتماعی وی‌کی که مدیران آن‌ها را در طول ۵۰ روز به بازیکنان واگذار می‌کنند و در چالش نهایی بازیکن نیاز به ارتکاب خودکشی دارد.اصطلاح «نهنگ آبی» مربوط به پدیده ساحل نهنگ می‌شود که مربوط به خودکشی است.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که «نهنگ آبی» در اصل حقه‌ای ساختگی و اغراق‌شده‌است و افرادی آن را به منظور دست انداختن مخاطب پرداخته‌اند، با این حال این امکان وجود دارد که این پدیده منجر به رفتارهای تقلیدی خودآزارانه و خودکشی تقلیدی شده‌باشد.

 

علت جذب نوجوانان به بازی های خشن چیست ؟

رشد تکنولوژی و کم تر شدن ارتباط های رودر رو موجب افزایش آمار افسردگی به خصوص نوجوانان در سراسر دنیا شده است .

یک گوشه نشینی و پرسه زدن مدام در فضاهای مجازی توسط نوجوانان عاملی است که آرام آرام آن ها را به سمت و خودکشی و اعمال خطرناک می کشاند .

 

 

میزان اقدام به خودکشی در نوجوانان دختر بیش از نوجوانان پسر است اما آمار خودکشی های موفق (خودکشی منجر به مرگ) در پسرها بیشتر است. در پسران اختلالات برون گرا مثل کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)، اختلالات تکانشی، رفتار خشونت آمیز و مصرف مواد مخدر بیشتر است اما در دختران اختلالات درونی شده مثل افسردگی، اختلال دو قطبی، اضطراب و استرس های پس از سانحه شایع تر هستند. احساسات شدید مثل استرس، سردرگمی، ترس و عدم اطمینان، و همچنین فشار برای موفقیت های تحصیلی بر توانایی های حل مسئله و تصمیم گیری در نوجوانان تاثیر می گذارد و در مواقع بحرانی ممکن است تصمیمات اشتباه بگیرند.

عوامل محیطی:

خانواده هایی که روابط مختل با فرزندان خود دارند و روابط عاطفی بین آنها سرد است بیشتر باعث ایجاد افکار خودکشی در نوجوانان می شوند. تحقیر کردن فرزند توسط والدین به خصوص در فرزندان پسر باعث قطع دلبستگی فرزند از خانواده و شکل گیری افکار خودکشی در نوجوان می شود. خانواده ای که سابقه افسردگی یا خودکشی را در خود دارد به احتمال بیشتری تفکر خودکشی را در ذهن کودک خود به وجود می آورد. طلاق و جدایی والدین و به طبع آن غفلت از نیاز ها و روابط کودک می تواند باعث حرکت کودک به سمت مسیرهای پرخطر شده و تفکرات مربوط به پایان زندگی را در او به وجود آورد.
مدرسه به عنوان محیطی که کودک زمان زیادی را در آنجا سپری می کند بسیار حائز اهمیت است. فضای مسموم مدارس، معلمان و مربیان غافل یا سخت گیری ها و فشار بیش از حد مدرسه و گروه همسالان آسیب زننده از مهم ترین عوامل تاثیر گذار خودکشی است.
اینترنت و رسانه های گروهی؛ پوشش رسانه ای خودکشی و یا خودکشی افراد مشهور می تواند منجر به خودکشی گروهی نوجوانان شود. تاثیرات مخرب پیگیری اخبار و مطالب مربوط به خودکشی می تواند در ایجاد و تقویت این تفکر در کودک و نوجوان موثر باشد.

عوامل روانی:

اختلالات روانی شناخته شده ای مانند افسردگی، اضطراب، بی ثباتی های هیجانی، استرس های شدید پس از یک سانحه مثل آزار ها و تجاوز جنسی، مزاحمت های شدید خیابانی، تصادف ها و صحنه های وحشتناک یا دیگر حوادثی که اثرات مخربی بر کودک یا نوجوان می گذارد.
نشانه های افسردگی به عنوان اصلی ترین عامل هشدار دهنده برای ایجاد تفکر خودکشی شامل موارد زیر است:

تغییرات در خوردن و خوابیدن
گریه های ناگهانی و شدید بدون دلیل مشخص
از دست دادن علاقه به فعالیت های مورد علاقه
خروج از گروه دوستان و انزوا
سوء مصرف الکل و مواد مخدر
نادیده گرفتن ظاهر شخصی
افزایش شکایات جسمانی مانند درد معده و سردرد
خستگی و بی حالی مفرط
عدم واکنش به تعریف و تمجید دیگران
بزرگ کردن شکست ها و عدم توجه به موفقیت ها

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا