علت اصلی وقوع سیل در استان گلستان چه بود ؟همراه تمام حواشی
مجله اینترنتی کولاک : روز های ابتدایی سال ۹۸ بود که آرام آرام در فضای مجازی تصاویر و عکس هایی عجیب از رخ دادن سیلی بزرگ در استان های شمالی منتشر شد .
هر روزی که از انتشار خبر سیل گلستان می گذرد بر نگرانی های مردم و مسئولان افزوده می شود . این روز ها که نوروز نام دارد و زمان و سیاحت و تفریح مردم بوده است گویا همه در غم این حجم بی رحم ویران کننده ی آب در نگرانی و استرس به سر می برند .
جمله ی معروفی وجود دارد که می گوید : (یک غم، به تنهایی برای نابودی هزاران هزار نشاط کافی است!) آری ، این مثل امروز ماست که شاید برای همین است که با وقوع سیل گلستان مازندران دیگر کسی از نوروز و تعطیلات نمیگوید.
مردم آق قلا و دیگرمناطق شمالی این روز ها دست تنها با سیل بی رحم ویران کننده می جنگند ، بسیاری خانه شان را آب برد و توان مقابله با قدرت سیل را ندارند و این روز ها تنها نیازمند کمک مردم و مخصوصا مسئولانی هستند که مسئولیتشان امداد رسانی در این مواقع ضروری است .
سلبریتی ها در سیل گلستان کجا هستند ؟
اکنون شش روز از وقوع سیل گلستان گذشته است ، یعنی شش روز است مردم گلستان میان آب برای زندگی و خانه شان می جنگند و درگیر سیل و طوفان شدهاند می گذرد و روز به روز بر عمق فاجعه افزوده می شود اما در این میان از سلبریتیهایی که در رویدادها و حوادث ریز و درشت حضور فعال دارند، خبری نیست .
اعلام آمادهباش کامل به ۵ استان غربی
سامانی، سخنگوی وزارت کشور:
سامانه بارشی بسیار قوی از غرب کشور طی روزهای دوشنبه و سهشنبه وارد کشور میشود.
بیشترین بارندگی را برای استانهای لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و جنوب ایلام پیشبینی میکنند.
ستاد بحران در هر پنج استان تشکیل جلسه داده است و پیشبینیهای لازم را انجام دادهاند. تاکید کردم از اطلاعرسانی از طریق صداوسیما و رسانهها و در موارد لزوم بصورت حضوری به عشایر و روستاییان و کسانی که در مناطق جنگلی و در نزدیکی رودخانهها و در چادرهای مسافرتی اتراق کردهاند، یقین حاصل کنند و تمام فرمانداران این استانها در آمادهباش کامل باشند.
ماجرای سفر نوروز استاندار گلستان به خارج از کشور چه بود ؟
اسحاق جهانگیری پس از غیبت مناف هاشمی در جریان رسیدگی به وضعیت سیلزدگان استان گلستان، مناف هاشمی را برکنار و میر محمد غراوی را به عنوان سرپرست استانداری گلستان منصوب کرد.
هاشمی در چند روز گذشته و همزمان با سیل استان گلستان در سفر خارج از کشور به سر میبرد.
روزنامه جمهوری اسلامی در واکنش به این ماجر در کانالش نوشت:
اینکه استاندار گلستان مرخصی گرفته است و در این شرایط همه چیز را ول کرده و رفته شرمآور است، ولی اینکه وسط سیل گلستان وزیر کشور مى آید تلویزیون و راحت مى گوید: برای مشکلات خانوادگی رفته خارج و بهش گفتم ببین اگر مشکلی پیش نمیاد برو، «شرمآورتر است».
اگر هر کشور دیگرى بود وزیر و استاندارش باید حداقل استعفا میدادند!
سیل به کدام استان ها وارد می شود ؟
وزیر نیرو: سیلابها با دورهی بازگشتشان تعریف میشوند و احتمالاً همین سیلاب با دورهی بازگشت پنجاهساله بوده است.
خشکسالی در کشور نباید چنین تصوری ایجاد کند که نیازی به رودخانههایی با پهنای بزرگ وجود ندارد و در کنار آنها به ساختوساز بپردازیم
با وقوع سیل حدود ۴۰۰ روستا در معرض آسیب بودند که با قطع برق و آب مواجه شدند و با تلاشهای صورتگرفته مشکل بخش زیادی از این روستاها برطرف شده است.
حدود ۱۰ استان از جمله بوشهر، آذربایجان غربی، خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، هرمزگان، خراسان شمالی و رضوی هشدارهای سیلاب را دریافت کردهاند.
هم اکنون ارتفاع آب در آق قلا :
آققلا یا آق قلعه، شهری در استان گلستان ایران و مرکز شهرستان آققلا است.این روز ها سیل آسیب های زیادی به آققلا وارد کرده است ، در ادامه ویدئویی از ارتفاع آب در آققلا مشاهده نمایید :
منبع ویدئو : کانال خبری ویدلش
علت رخ دادن سیل در مازندران چیست ؟
از زمانهای ماقبل تاریخ، مردم بجهت دسترسی به سیستم حمل و نقل ارزان و راحت و همچنین داشتن دسترسی به منابع غذائی و تجارت، در کنار دریاها و رودخانهها مسکن میگزیدند؛ چنانچه جمعیت انسانی در کنار منابع طبیعی آبی متمرکز نبودند، هیچ نگرانی از بروز سیل وجود نداشت. ولی بهر حال وجود خاک حاصلخیز کنار رودخانهها منوط به جاری شدن سیلابهای متعدد و وجود انواع رسوب گذاریهای عادی همراه با آن میباشد.
سیلابهای برخاسته از دریا قدرت ایجاد طغیانها یا در هم نوردیدن استحکامات ضد سیل مانند سیل شکنها و همچنین صاف کردن تپههای شنی یا پر کردننواحی گود زمین را دارا است. بنابراین در زمینهای ماورای این استحکامات ساحلی امکان سیل گرفتگی و آسیب دیدگی متصور است. عواملی مانند طوفانهای سهمگین طوفانهای برق آسا، جزر و مد بلند، پدیده تسونامی یا ترکیب اینها، باعث ایجاد سیلابهای دریایی میگردند. از آنجائیکه اکثر مناطق شهری در کنار ساحل بنا شدهاند، این تهدید جدی در تمام نقاط جهان وجود دارد.
بسیاری از رودخانهها که در مرزهای زمینهای نسبتاً مسطح جاری هستند، دشتهای سیلابی را تشکیل میدهند. در هنگام شدید بودن سیل، جمع شدن گل ولای بروی زمینهای زراعی باعث کاهش حاصل خیزی آنها خواهد گردید. در فرهنگهای کشاورزی اولیه، ارتباط چرخه سالیانه سیل و سال زراعی از اهمیت بالائی برخوردار بوده بخصوص در مورد مصریان باستان ساکن در مجاورت رود نیل و ساکنان بین النهرین در کنار رود خانههای دجله و فرات.
سیل معمولاً زمانی بوقوع میپیوندد که یک سطح پست زمین از آب پر شده باشد. بدترین حالتهای سیل رودخانهای معمولاً در زمینهای حاشیهای یک رود جاری میشود. به عنوان نمونه میتوان از سیلهای کوئینزلند در ژانویه سال ۱۹۹۹ نام برد که در آن بخش جنوب شرق کوئینزلند بزیر آب فرو رفت. سیل زمانی رخ میدهد که خاک و پوشش گیاهی یک منطقه توانائی جذب کامل آب را نداشته باشد. در این زمان حجم آب به صورت غیرقابل کنترل از طریق کانالهای رودخانهای یا حفرههای طبیعی یا مخازن آب دستساز بشر، ریزش مینماید.
سیلهای دورهای به صورت طبیعی در بسیاری از رودخانهها رخ داده و باعث بوجود آمدن مناطقی بنام دشتهای سیلابی میگردد. علت وقوع این سیلابها بارش بارانهای شدید و گاهی نیز توام با ذوب برف است که باعث طغیان رود خانه و جاری شدن آب در زمینهای حاشیهای رود میشود. نام سیلابی که به یکباره و بدون هیچ فرصت قبلی ایجاد و جاری میشود، سیل آنی است. سیلابهای آنی معمولاً در اثر بارش بیش از حد در یک منطقه نسبتاً کوچک ایجاد میگردند. از سوی دیگر سیل نواحی ساحلی نیز بر اثر بادهای شدید سطح اقیانوس یا بواسطه امواج حاصله از زمین لرزههای کف دریا بوجود میآید. البته شمار عوامل ایجاد سیل زیاد است.
بارانهای موسمی در کشورهای استوائی مانند بنگلادش، توانائی ایجاد سیلهایی خانمان برانداز را دارند. طوفانهای دریایی موسوم به هاریکان نیز دارای خصوصیاتی هستند که در کل توان ایجاد سیلهای مخرب را دارند. نام یکی از این خصوصیات طوفانهای برق آسا (سیل دریایی که ارتفاع آن به ۸ متر میرسد) است که در اثر حرکت هاریکان دریایی به سمت ساحل بوجود میآید.
ترکیب حجم بالای نزولات آسمانی با هاریکان است. مرکز هاریکان از فشاری بسیار پائین برخورد بوده و بنابراین در موقع طوفان، سطح دریا چندین متر به بالا کشیده میشود. این نوع از سیلهای ساحلی بطور مکرر در بنگلادش رخ میدهند.
سر منشاء سیلهای ساحلی در اروپا طوفانهای سهمگین اطلس هستند که باعث وارد شدن فشار به آب و راندن آن به سمت ساحل میگردند. خصوصاً اگر این فرایند با جزر و مد شدید همراه شود، تخریب گر خواهد بود.
سیلهای آنی ناشی از ذوب برف کوهها، تحت شرایطی نادر و با امتزاج با امواج گرم، به عاملی مخرب تبدیل میشوند که باعث ازبین رفتن جان ومال مردم میشوند.
زمین لرزههای کف دریا، فعالیت جزایر آتشفشانی که بشکلگیری مواد مذاب (مانند ترا یا کراکاتتاو) میانجامند و ریزش خاک کف دریا بر طبقات قارهای تماماً آبستن موجهای جزر و مدی بنام تسونامی هستند که باعث تخریب مناطق ساحلی خواهند شد. گزینه «تسونامی» را جهت آشنائی با جزئیات کامل این نوع سیل دریایی، ببینید.
سیلها از متداولترین فجایع طبیعی در سراسر جهان بحساب میآیند. از اینرو، بیمه کردن اموال در مقابل نابودی ناشی از وقوع سیل امری بسیار دشوار یا غیرممکن است، زیرا بروز سیل امری نسبتاً قابل پیشبینی محسوب میگردد.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |