چهره هاگفتگوویژه

حوریه مقدم: روی بازیگرهایی که چهره نیستند ریسک کنید!

گفتگوی کولاک با کارشناس ارشد کارگردان

حوریه مقدم، متولد هشت آبان هزار و سیصد و شصت و شش، تهران،  مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی و متقاضی آزمون دکترای هنر که در کارنامه هنری او سریال های «تابستان جدید»، «کامیون»، «زیرخاکی»، «طلاق» و فیلم سینمایی «زندانی ها» دیده می شود، با حوریه مقدم که جایزه بهترین بازیگر زن در مقام بازیگر و کارگردانی تئاتر را در کارنامه هنری اش دارد و ساز اختصاصی کاخن را می نوازد گفتگویی کوتاه داشته ایم که با هم می خوانیم.

چرا از اینهمه فعالیت هنری سراغ بازیگری رفته اید؟

بازیگری علاقه من از دوران مدرسه بوده و از دوران دبستان تئاتر کار می کردم، یادم می آید زمانی که سوم دبستان بودم دو نمایش کارگردانی کردم که نویسنده آنها خودم بودم و جایزه استانی گرفتم.

حوریه مقدم

به ورزش موتورسواری علاقه مند هستید و در این حرفه فعالیت می کنید، در مورد آن صحبت می کنید؟

موتورسواری ورزش فوق العاده هیجانی است و قطعا کسانی باید سراغ این ورزش بروند که ریسک پذیر باشند چون این ورزش نیاز به تمرکز فوق العاده دارد.

و به طور جدی به سوارکاری هم می پردازید.

سوارکاری را در کنار قهرمانان سوارکاری ایران خانم ‌فائزه غروس ومجید شریفی آموزش دیده ام و الان در حد یک سوارکارحرفه ای که پاکور می کند تبحر دارم.

با توجه به فعالیت در زمینه موتورسواری و سوارکاری در سینما حاضر هستید کار بدل کاری کنید؟

خیر! من در وهله اول یک بازیگر هستم و اگر نقشی که بازی می کنم نقش موتور سوار باشد نیازی به بدلکار ندارم و خودم بازی می کنم، ولی بدلکار بازیگر دیگری نمی شوم.

توصیه شما برای افرادی که علاقه مند به بازیگری هستند در این راه پر پیچ و خم چیست؟

به نظر من هرکاری را باید از راه درست وارد شد و در رابطه با بازیگری حتما باید دوره های بازیگری دیده شود، ‌من در آموزشگاه هنر سینما با راهنمایی های استاد عزیزم جناب آقای داریوش موحد دوره های کامل بازیگری را ‌گذرانده ام و فکر می کنم انتخاب اینکه کجا و زیر نظر چه اساتیدی آموزش ببینیم خیلی مهم است چون هم اکنون ‌بازار موسسات بدون مجوز با اساتیدی که شاید الفبای بازیگری را هم نمی دانند خیلی زیاد شده و برای همین یکی از بهترین توصیه هایی که می توانم به دوستان عزیز بکنم این باشد که حتما دوره های بازیگری را در آموزشگاه معتبر ببیند، در فراخوان های معتبر شرکت کنند و روزانه تمرین داشته باشند که بدنشان آمادگی لازم را داشته باشد، در واقع بازیگری هم مثل ورزش می ماند، اگر یک ‌مدت انجام نشود بدن و ذهن خشک می شود، دیدن فیلم های برتر دنیا هم‌ توصیه من به دوستانه عزیز است و تحلیل و ‌بررسی نقش ها یکی از کارهایی است که می تواند خیلی کمک کند.

پس برای بهتر شدن در این حرفه کلاس رفته اید؟

من دوره های بازیگری را آموزشگاه هنر و سینما با مدیریت آقای داریوش موحد گذرانده ام و ‌به دوستان عزیز که متقاضی رشته بازیگری هستند این آموزشگاه را توصیه می کنم.

 

نسبت به هم‌ سن و سال هایتان توانسته اید در کنارهم چندین رشته ورزشی، موسیقی، بازیگری، کارگردانی و همخوانی را به صورت حرفه ای دنبال کنید، چطور توانستید این اتفاق را مدیریت کنید؟

فکر می کنم انگیزه و علاقه زیاد به هر رشته باعث ‌می شود که آدم بیشتر تلاش کند و با برنامه ریزی درست و پرکردن مفید وقت به همه این رشته ها که  علاققه مند است برسد.

در مورد همخوانی هم صحبت می کنید؟

بله من در کنارخواننده هایی که نیاز به همخوانی دارند همخوانی هم انجام داده ام که آخرین کارم که بازخورد  خوبی هم داشت در آهنگ های «مخاطب خاص» و «نرو» با صدای دکترهادی بوده است.

فضا چقدر برای رشد جوانها در سینما و تئاتر مهیا است؟

ورود به فضای سینما و ‌تئاتر در ایران واقعا مشکل است، باید خیلی تلاش کرد و خیلی زمان آزاد داشت، وقت گذاشت که به نظر من بهترین کار می توانست ایین باشد که یک سامانه برای انتخاب بازیگر طراحی شود تا همه بتوانند توانایی های خودشان را ‌نشان بدهند و ‌درمقابل هم دست کارگردان برای انتخاب بازیگر باز بود.

 

 

باندبازی چقدر در این حرفه وجود دارد؟

مشکل انتخاب بازیگر در سینمای ما مشکل عمده ای است، گاهی ما می  بینیم نقش یک دختر بیست ساله را یک ‌بازیگر چهل ساله بازی می کند فقط صرف اینکه بازیگر چهره است، به نظر من کارگردانها بهتر است روی بازیگرهایی که توانایی دارند و‌ چهره نیستند هم ریسک کنند.

دوست دارید در کنار کدام هنرپیشه ها و برای کدام کارگردان بازی کنید؟

چهره های مطرح مثل مهدی هاشمی، جعفر دهقان، گیتی قاسمی، بیتا سحرخیز، بهاره افشاری، هدایت هاشمی و کارگردان ها حسن فتحی،

فرزاد موتمن، صدراملی و سعید روستایی.

هدف و آرمانشهر شما در دنیای هنر چیست؟

درفیلم هایی بازی کنم که تاثیر مثبتی بر زندگی مخاطب بگذارم و بتوانم ازخودم آثار و نقش های خوبی به جا بگذارم.

 

عباسعلی اسکتی

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا