علم و تکنولوژی

درباره فواید باورنکردنی گل نسترن و میوه آن چه می دانید؟

مجله اینترنتی کولاک ، محمد سیمری : خداوند بر روی کره ی زمین، گیاهان مختلف و گوناگونی را آفریده است؛ گیاهانی که هر یک به تنهایی دارای ویژگی ها و خواص متنوع و ارزشمندی می باشد. از بین این گیاهان گوناگون، در این مطلب پیرامون گل نسترن و میوه ی این گیاه صحبت خواهیم کرد.

گل نسترن

نسترن که در کتاب های قدیمی به نام “نسرین”، “نسترن” و حتی “نستر” نیز نامیده شده است، درختچه ی کوچک و یک یک بوته ی وحشی است که در اروپا و همچنین دیگر نواحی معتدل دنیا یافت می شود! گل نسترن در حاشیه ی جنگل ها، چاه ها و همچنین گودال های آب می‌ روید و ارتفاع آن به چیزی حدود سه متر می رسد.

این گل زیبا و خوش‌ عطر سرشار از خواص دارویی گوناگون است که علاوه بر آن تهیه ی رب مخصوص خوراکی از آن، می‌ توان از آن به عنوان جایگزین رب انار جهت استفاده در غذاها نیز بهره گرفت. مهم تر از همه میوه ی گل نسرتن که به طور معمول با نام های rose hip یا dog rose شناخته می شود، یک داروی مورد علاقه ی سنتی و با ارزش غذایی بالاست.

درباره ی تاریخچه ی این گل بد نیست بدانید گل نسترن در سال ۱۸۱۹ میلادی توسط یک دریانورد و کاشف انگلیسی کشف شد. استفاده ی دارویی این گیاه توسط بقراط کشف شد که از ریشه های آن برای التیام زخمی ناشی از گاز گرفتگی توسط نوعی سگ استفاده می شده است.

علاوه بر این، استفاده از میوه ی گل نسترن در قرون وسطی رواج بسیاری داشته است و در میان عامه ی مردم به عنوان درمانی برای بیماری های قفسه سینه مورد استفاده قرار می گرفته است! در یونان باستان از گل نسترن برای درمان سرماخوردگی و التهاب گلو استفاده می شده است. در طول جنگ جهانی دوم، فرماندهان انگلیسی این گیاه را در خطوط مقدم پخش می کردند تا سربازان را تقویت کنند! اما سرخپوستان آمریکایی هدف کاملا متفاوتی برای استفاده از این گیاه داشتند؛ آن ها معتقد بودند که اگر پرزهای میوه نسترن همراه آن خورده شود، دردهای وحشتناک پشت کمر از بین خواهد رفت!

میوه نسترن

در دیگر قبایل آلاسکا هم میوه نسترن را با تخم ماهی یا چربی ترکیب می کردند، تا بستنی درست کنند! بعضی ها نیز از آن، برای پختن غذا در زیر خاکستر استفاد ه می کردند.

دقت داشته باشید میوه ی این گل که به آن میوه ی گل سرخ یا رز نیز گفته می‌ شود، منبع طبیعی ویتامین C است! لازم به بیان است میوه این گل ۲۰ برابر لیمو، ویتامین C دارد!

علاوه بر این گل نسترن دارای:

  • پکتین
  • آنتی اکسیدان
  • ویتامین B
  • پیش ساز ویتامین A
  • ویتامین های A1 ،B1 ،B2 ،B3 و K
  • فیبر
  • پتاسیم
  • کلسیم
  • ویتامین A
  • نیاسین و همچنین اسید چرب می باشد.

در گذشته از میوه ی گل نسترن به عنوان نوشیدنی مغذی برای کودکان، همچنین به منظور طعم‌ دهنده در چای و مربا استفاده می‌ شده است.

فواید استفاده از گل و میوه نسترن

گل نسترن از نظر طب قدیم ایران، گرم و خشک است و مهم تر از همه، مصرف خوراکی میوه ی گل نسترن، هیچ‌ گونه مسمومیتی ایجاد نمی‌ کند . گل نسترن به سبب دارا بودن ویتامین C خوراکی خوبی برای درمان تب و همچنین بیماری آنفولانزا است. همچنین این گل بوی بد بدن را دفع می کند! آنهایی که زیاد عرق می کنند و بوی بد می گیرند، بایستی تن خود را پس از حمام کردن، با دم کرده ی گل و برگ نسترن آبکشی کنند.

میوه گل نسترن

در انتها لازم به بیان است مصرف مقادیر کم این گل، هیچ‌ عارضه‌ ای در بر ندارد و در مورد مصرف مقدار زیاد و طولانی‌ آن نیز گزارشی ارائه نشده است! در کتب اروپایی، مانند کمیسیون E، عوارض مصرف مقدار زیاد این میوه ناشناخته گزارش شده است. البته به یاد داشته باشید میوه خشک آن را بیش از یک سال نمی‌ توان نگه‌ داری کرد!

براساس جدیدترین مطالعه ی انجام شده توسط پزشکان متخصص و دانشمندان، عصاره ی گل نسترن توانایی کاهش رشد سلول های سرطانی سینه را دارد! این عصاره همچنین رشد سلول های سرطانی را که به طور معمول در مغز گسترش می یابند را کاهش می دهد.

در کشور دانمارک، دانشمندان و محققان به این نتیجه رسیده اند که میوه ی نسترن، ویژگی هایی دارد که می تواند درد های مفصلی را کاهش دهد! مصرف گلبرگ های نسترن، باعث از بین رفتن سردرد و سرگیجه های ناشی از مصرف الکل می شود.

قاتل کلسترول بد خون!

لازم به بیان است افزایش کلسترول، یک بیماری است که می تواند برای سلامتی انسان، خطرناک و مهلک باشد. رسوب کلسترول در دیواره ی رگ ها می تواند منجر به حمله قلبی شود! مصرف گل نسترن می تواند به کاهش شدید سطح کلسترول کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا