گوناگون

ربع سکه بانکی چه تفاوتی با ربع سکه معمولی دارد؟

مجله اینترنتی کولاک :‌ در این مطلب تصمیم داریم یک دید کلی نسبت به سکه و نحوه محاسبه نرخ سکه / سکه های بانکی و غیر بانکی و معمولی برای شما ارائه نماییم؛ با ما همراه باشید. البته ابتدا بایستی چند واژه را تعریف کرد سپس می توان به صورت کامل این سوال را پاسخ داد.

ربع سکه بانکی چه تفاوتی با ربع سکه معمولی دارد؟

سکه بانکی: به سکه ای اطلاق می گردد که توسط بانک مرگزی ج.ا.ا  در ضرابخانه این بانک ضرب شده باشد در حال حاضر بانک مرکزی ۴ مدل سکه را ضرب می کند سکه تمام بهار آزادی – سکه نیم بهار آزای – سکه ربع بهار آزادی و سکه گرمی

سکه سال پایین : این سکه ها نیز توسط بانک مرکزی ضرب شده اند ولی مربوط به سالی پایین تر از ۱۳۸۶ می باشند / اگر توجه داشته اشید معمولا در زیر سکه ها یک تاریخ درج شده است ( این نکته را توجه داشته باشید که سکه گرمی بدون درج هیچ تاریخی ضرب شده است )

ربع سکه بانکی چه تفاوتی با ربع سکه معمولی دارد؟

سکه بهار آزادی طرح قدیم : در برخی از سکه های امامی به جای شمایل امام در پشت آن کلمه علی درج شده است مثل سکه ربع یا نیم که به آن سکه بهار آزادی طرح قدیم گفته می شود.

ربع سکه بانکی چه تفاوتی با ربع سکه معمولی دارد؟

سکه های غیر بانکی : این سکه ها توسط افزاد سود جو ضرب شده است و از لحاظ قانونی جرم تلقی می گردد و فقط و فقط مسکوکات را ضرابخانه بانک مرکزی باید ضرب کند حتی اگر عیار و تمامی استاندارد های لازم مطابق سکه بانکی باشد.

ربع سکه بانکی چه تفاوتی با ربع سکه معمولی دارد؟

سکه های پهلوی : این سکه ها مربوط به قبل از انقلاب اسلامی و قبل از سال ۵۷ می باشد که در حال حاضر نیز به ندرت یافت می شود.

سکه های یادبود : به مناسبت های مختلف این سکه ها ضرب می گردد و معمولا در بسته بندی های بانک ملی عرضه می گردد و سکه ۲٫۵ بهار و ۵ بهار ( یعنی ۵ برابر وزن سکه امامی ) می باشد.

سکه های پارسیان : این سکه های توسط سازندگان طلا ضرب می گردد که عبارت سکه برای این سکه های صحیح نمی باشد و باید از واژه یادبود و پلاک و … استفاده کرد چون سکه فقط و فقط در انحصار بانک مرگزی است.

سکه های معمولی : این سکه های همان سکه های غیر بانکی می باشد که بر اساس یک رسم غلط به آن سکه معمولی گفته می شود و اعتبار آن توسط کارشناس طلا متناسب با وزن و خلوص طلای آن مشخص می گردد.

عیار طلا : عیار طلا به میزان خلوص طلا در الیاژ مربوط می گردد برای مثال در سکه های بانکی خلوص طلا ۹۰۰ از ۱۰۰۰ است و یا در کارهای ساخته خلوص طلا ۷۵۰ از ۱۰۰۰ می باشد.

ارزش سکه گی : به میزان تفاوت قیمت روز سکه بانکی و پول طلای سکه اطلاق می گردد.

وزن سکه : وزن سکه تمام بهار آزادی ۸٫۱۳۳ گرم می باشد – نیم سکه ۴٫۰۶ گرم و ربع سکه ۲٫۰۳ گرم و سکه گرمی ۱٫۰۱ گرم می باشد.

حال فکر می کنم با مرور موارد بالا به خیلی از سوالات خود رسیده باشید ولی سوال دوست عزیزمان را با جزئیات بیشتری پاسخ خواهیم داد. سکه های غیر بانکی چون بدون هیچ نظارتی و کاملا غیر استاندارد ساخته می شوند ممکن است در ۲ پارامتر با سکه های بانکی تفاوت داشته باشند.

  1. وزن سکه
  2. عیار سکه

که مشخص کردن قیمت سکه با این شرایط فقط از کارشناس امر مسیر خواهد بود چنانچه سکه غیر بانکی شما دارای وزن و عیار استاندارد سکه های بانکی باشد . به میزان طلا به شما پول پرداخت می گردد و دیگر ارزش سکه یا اجرت سکه به شما تعلق نخواهد گرفت.

البته باید به این نکته نیز توجه داشت سکه هایی که سال آن پایین تر از سال ۸۶ می باشد نیز فقط میران طلای آن پرداخت می گردد و ارزش سکه نخواهد داشت. البته این یک عرف است که مشخص نیست دقیقا از کجا شروع شده و ممکن است در آینده نیز این عرف تغییر کند

حال از کجا بفهمیم سکه ای که خریده ایم بانکی هست یا خیر؟

خبر خوب یا بد اینکه تمامی سکه ها جعل می شوند حتی سکه های گرمی که خود بانک مرکزی آنها را وکیوم کرده است پس هنگام خرید اصلا به این توجه نکنید سکه ای که شما می خرید پلمپ چه کسی است

چون جاعلان برای اینکه راحت تر بتوانند سکه های خود را به فروش برسانند پلمپ واحد های معروف را هم جعل کرده و در آن سکه را عرضه می کنند. برای اینکه در هنگام خرید سکه کمترین ریسک را داشته باشید بهتر است از کسی خرید کنید که کاسب قدیمی و با انصاف و معتبر می باشد، و بهتر است سکه را فقط از سکه فروش تهیه کنید چون جعل ها به قدری پیش رفته شده است که گاها شناسایی سکه بانکی از غیر بانکی برای طلافروشان نیز سخت خواهد بود، و سکه فروشان نیز با توجه به هولوگرامی که روی سکه زده اند باید در قبال آن پاسخگویی کامل را داشته باشند؛ ولی با این همه توصیه می کنیم فقط از کاسب معتبر ، دارای جواز خرید نمایید.

حال مجددا سوال را بررسی می کنیم / فرض می کنیم الان سکه ۴٫۴۵۰٫۰۰۰ هزار تومان می باشد ( منظور سکه سال ۸۶ می باشد ) و هر مثقال طلا معادل ۱٫۸۰۰٫۰۰۰ و  هر گرم طلا معادل  ۴۱۵٫۵ هزار تومان می باشد ( برای تبدیل هر مثقال به گرم آن را باید تقسیم بر ۴٫۳۳۱۸ کرد )؛ اگر بخواهیم نرخ سکه غیر بانکی با عیار و وزن درست را محاسبه کنیم. ابتدا طلا با عیار ۷۵۰ را باید به عیار ۹۰۰ تبدیل کنیم که عدد ۴۱۵٫۵ به ۴۹۸٫۶ تبدیل می شود. یعنی هر گرم طلا با عیار ۹۰۰ معادل ۴۹۸٫۶ هزار تومان می باشد. و اگر آن را در وزن سکه تمام بهار آزادی یعنی ۹٫۱۳۳ ضرب کنیم عدد زیر به دست خواهد آمد.

۸٫۱۳۳*۴۹۸٫۶ = ۴۰۵۵  هزار تومان یا معادل ۴٫۰۵۵٫۰۰۰ تومان خوهد بود.

ارزش سکه گی معادل حدودا ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود که اگز سکه ما بانکی تشخص داده نشود و یا سال پایین باشد مقدار پول طلا به ما پرداخت خواهد شد

حال برای محاسبه قیمت ربع سکه فقط کافیست عدد حاصله را تقسیم بر ۴ کرد، یعنی ۴٫۰۵۵٫۰۰۰ را تقسیم برا ۴ می کنیم که معادل ۱٫۰۱۳٫۰۰۰ تومان می گردد.

امید است آموزش فوق سوالات شما دوستان عزیز را برطرف کرده باشد چنانچه در باره این موضوع سوال و با ابهامی داشتید می توانید در بخش نظرات سایت مطرح نمایید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما گرامیان باشیم

نویسنده : نگار حبیبی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا