آموزش آشپزی

طرز تهیه ۳ نوع زرشک پلو با مرغ مجلسی

دستور تهیه زرشک پلو

زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای ساده اما پر رمز و راز و خوشمزه ایرانی‌ست که عطر و بوی برنج زعفرانی و مرغ آن، آدم را سرمست می‌کند. این غذا ترکیب لذیذی از برنج، زرشک، مرغ و زعفران است که به دو صورت زرشک پلو با مرغ ریش ریش و مرغ سرخ‌شده سرو می‌شود. اگر می‌خواهید طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، فوت‌‌وفن‌ها و ریزه‌کاری‌های آن را یاد بگیرید و غذایی رستورانی بپزید.

۱.زرشک پلو با مرغ فوری با ته دیگ ماستی

مواد لازم

  • ۲ عدد سینه مرغ
  • ۱ عدد پیاز درشت
  • ۱ قاشق غذاخوری کره
  • نصف پیمانه زرشک
  • ۱ عدد عصاره مرغ (بدلخواه)
  • ۴ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ
  • نصف لیوان آب جوش
  • نمک، فلفل، پودر سیر، زردچوبه بمقدار لازم
  • ۵ پیمانه برنج
  • خلال پسته بمقدار دلخواه
  • ۲ قاشق غذاخوری ماست
  • ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ
  • ۲ کفگیر برنج آبکشی شده (به اندازه کف قابلمه)

مراحل پخت

مرحله اول :
پیاز رو نگینی خورد می‌کنیم و با روغن تفت داده تا سبک و طلایی بشه و بعد سینه #مرغ مکعبی خورد شده رو اضافه می‌کنیم، همراه با ادویه ها ده دقیقه تفت میدیم…

مرحله دوم :
بعد #زعفران و آب جوش رو با عصاره مرغ اضافه می‌کنیم و درب تابه رو می‌بندیم و شعله رو کم می‌کنیم و می‌ذاریم تا آبش کشیده بشه…

مرحله سوم :
کره رو اضافه کرده بعد #زرشک رو اضافه می‌کنیم و خوب تفت میدیم و بعد شعله رو خاموش می‌کنیم…

مرحله چهارم :
برای پلو هم که طبق معمول همیشه برنج رو که داخل آب جوش و نمک جوشوندیم آبکشی می‌کنیم…

مرحله پنجم :
برای تهدیگ داخل یک کاسه ماست رو با زعفران و کمی نمک خوب هم می‌زنیم بعد از برنج آبکشی شده دو کفگیر اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم…

مرحله ششم :
کف قابلمه نچسب روغن ریخته و مواد تهدیگ رو می‌ریزیم و فشرده می‌کنیم و بعد باقی برنج روی اون می‌ریزیم و طبق معمول دم می‌کنیم. در قابلمه رو دمکنی می‌ذاریم، اول شعله رو زیاد کرده تا داخل قابلمه بخار بپیچه بعد کم می‌کنیم تا دم بکشه حدود ۴۵ دقیقه، و با مرغی که آماده کردیم کردیم میل می‌کنیم.

۲.زرشک پلو با کبک

مواد لازم

  • ۲ عدد کبک
  • ۱ عدد پیاز
  • ۱عدد سیر
  • ۱ لیوان پوره گوجه فرنگی
  • ادویه جات دلخواه

مراحل پخت

مرحله اول :
کبک ها چون بسته بندی بودند فقط داخلش را تمیز کردم برخلاف جثه ی ریرش حدود۲ساعت زمان لازم برای پخت دارد

مرحله دوم :
پیازها را عسلی کرده سیر را له کرده اضافه میکنیم و بعد ادویه وزردچوبه را تفت دهید سپس پوره ی گوجه را ربخته صبر کنید تا بجوشد

مرحله سوم :
کبک را در تابه ای جدا تفت میدهیم و بعد سس آماده شده را روی آن ریخته و۱لیوان آب جوش ریخته حرارت را ملابم کرده و۲ ساعت زمان دهید

مرحله چهارم :
برای من حدود ۲ ساعت ونیم طول کشید تا آماده شود بعد با کته ودور چین دلخواه سرو کنید

۳.زرشک پلو مجلسی

مواد لازم

  • ۱ کیلو ران مرغ
  • ۱ استکان زرشک
  • ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه
  • نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه به میزان لازم
  • ۲ عدد پیاز کوچیک
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم

مراحل پخت

مرحله اول :
ران مرغ ها رو با ادویه های ذکر شده طعم دار میکنیم ، و در روغن سرخ کردنی سرخ میکنیم ، بعد دو عدد پیاز رو پوست گرفته و با رنده درشت رنده میکنیم.

مرحله دوم :
و پیاز رو توی همون روغنی که مرغ رو سرخ کردیم می‌ریزیم و خوب تفت میدیدم تا جایی که پیاز عسلی و طلایی بشه وقتی که پیاز سرخ شد زردچوبه رو اضافه میکنیم و بعد رب گوجه رو هم اضافه میکنیم بعد سرخ میکنیم بعد ران ها را اضافه میکنیم و یه لیوان آب جوش اضافه میکنیم و شعله گاز رو خیلی کم میکنیم و بعد که سس گوشت یه جوش اومد یه استکان زرشک شسته شده رو اضافه میکنیم به قابلمه.

طرز تهیه زرشک پلو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا