چهره هاسلبریتی خارجی

علت مرگ نیل سایمون نمایشنامه نویس بزرگ آمریکایی چه بود؟+بیوگرافی

در این پست از مجله اینترنتی کولاک مطلبی در مورد

علت مرگ نیل سایمون نمایشنامه نویس بزرگ آمریکایی چه بود؟+بیوگرافی

ارائه شده است ، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است، می توانید برای مشاهده مطالب بیشتر در این موضوع به دسته بندی

چهره ها

مجله اینترنتی کولاک مراجعه کنید .

«نیل سایمون» نمایشنامه نویس برنده جایزه پولیتزر و از بزرگترین نمایشنامه نویسان تاریخ آمریکا در سن ۹۱ سالگی درگذشت.

به نقل از سی ان ان، «سایمون» نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس آمریکایی که با آثار کمدی اش چون «زوج ناجور»، «پابرهنه در پارک»، «پسران آفتاب» و «مرور کردن خاطرات ساحل» نام خود را به عنوان یکی از بزرگترین نویسندگان تاریخ آمریکا و تئاتر برادوی ماندگار کرده بود در بیمارستانی در شهر نیویورک و به اثر عوارض ناشی از ابتلا به بیماری ذات الریه در سن ۹۱ سالگی درگذشته است.

وی که بیش از شش دهه در عرصه سرگرمی فعال بود فعالیت خود را با اولین نمایشنامه موفقش به نام «بیا در شیپورت بدم» در سال ۱۹۶۱ میلادی آغاز کرد و به ندرت می شد زمانی از سال را یافت که یکی از آثار وی بر صحنه تئاتر، سینما و یا گاها تلویزیون نباشد.

با مروری بر آثار و نمایشنامه های نوشته «نیل سایمون» چون «پابرهنه در پارک»، «زوج ناجور»، «چریتی شیرین»، «عاقبت عشاق سینه‌چاک»، «زندانی خیابان دوم»، «مرور کردن خاطرات ساحل»، «گمشده در یانکر» و «خندیدن در طبقه بیست و سوم» با فهرستی از برجسته ترین آثار کمدی اواخر قرن بیستم میلادی در آمریکا رو به رو می شویم.

نمایشنامه «زوج ناجور» از جمله مهمترین آثار «سایمون» بود که اولین بار در سال ۱۹۶۵ در تئاتر برادوی به روی صحنه رفت و چند جایزه تونی برای وی به ارمغان آورد. سه سال بعد فیلمی به اقتباس از این نمایشنامه با بازی «والتر ماتائو» و «جک لمون» ساخته شد و در سال ۱۹۷۰ میلادی یک سریال بلند تلویزیونی نیز بر اساس این نمایشنامه تولید شد.

کمپانی پارامونت در سال ۱۹۶۴ برای به دست آوردن حق ساخت فیلم سینمایی از نمایشنامه «زوج ناجور» مبلغ ۱۷۵ هزار دلار را تنها برای خلاصه ای ۴۰ صفحه ای به «سایمون» پرداخت.

 بیوگرافی نیل سایمون

سایمون در روز استقلال آمریکا در سال ۱۹۲۷ در خانواده ای یهودی در محله برانکس نیویورک به دنیا آمد. فضای دوران کودکی او در این شهر مکررا در آثارش و نمایشنامه هایی که براساس آنها ساخته شد منعکس شده.

گفته می شود که عمق روانی آثار او حداقل تا حدودی از تجربه های دردناک کودکی به خصوص روابط توفانی والدینش سرچشمه می گیرد. او در دهه ۱۹۴۰ کارش را با نوشتن آثار کمدی برای رادیو و بعد برای تلویزیون شروع کرد و بعد سراغ برادوی (مرکز تئاتر نیویورک) و سینما رفت.

او در گفتگویی با مجله “لایف” گفته بود: “وقتی بچه بودم یک بار از دیوار بالا رفتم تا فیلمی از چارلی چاپلین که در فضای باز نمایش داده می شد را تماشا کنم.”

“چنان از خنده روده بر شدم که از دیوار افتادم و سرم شکست. وقتی به دکتر رسیدم هنوز خنده ام قطع نشده بود… از نظر من موفقیت نهایی در کمدی هم همین است که مخاطب از خنده نقش زمین شود و به خود بپیچند تا از حال برود.”

«سایمون» در طول دوران فعالیت خود بیش از ۳۰ نمایشنامه نوشت و ۱۶ بار نامزد جایزه تونی مهم ترین جایزه در عرصه تئاتر شد و سه بار نیز این جایزه را برای بهترین نمایشنامه دریافت کرد. وی همچنین در سال ۱۹۹۱ برای نگارش نمایشنامه «گمشده در یانکر» جایزه معتبر پولیتزر نمایشنامه را به خود اختصاص داد. کسب چهار نامزدی در جوایز سینمایی اسکار  و همچنین جایزه «مارک تواین» تنها بخشی از افتخارات پرشمار «نیل سایمون» محسوب می شود.

همچنین یکی از سالن های تئاتر برادوی به نام «نیل سایمون» نامگذاری شده است و وی تنها شخص در قید حیاتی بود که چنین افتخاری نصیبش شده بود. در تاریخ پرفراز نشیب تئاتر برادوی هیچ نویسنده ای به اندازه «سایمون» غلبه و قدرت نداشت و آثار کمدی او برای بیش از نیم قرن در سالن های برادوی به روی صحنه می رفت.

این پست توسط بخش چهره ها مجله کولاک گردآوری شده است , امیدواریم از مطالعه مطلب

علت مرگ نیل سایمون نمایشنامه نویس بزرگ آمریکایی چه بود؟+بیوگرافی

استفاده کافی برده باشید، از شما دعوت می شود از مطالب مرتبط با این پست دیدن فرمایید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا