معرفی فیلم های جشنواره فیلم فجر ۹۸+اسامی بازیگران و خلاصه داستان
فیلم های شرکت کننده در جشنواره فیلم فجر ۹۸ مشخص شدند. به نظر می رسد جشنواره سیوهشتم فیلم فجر جشنواره رقابت کارگردانان مشهور و کهنه کار سینمای ایران باشد. از مسعود کیمیایی تا ابراهیم حاتمی کیا و مجید مجیدی که هرکدام سراغ سوژههای خاص خود رفتهاند تا فیلمهایشان را براساس آن سوژه شکل بدهند. در ذیل به معرفی فیلم های جشنواره فیلم فجر در بخش اصلی مسابقه «سودای سیمرغ» پرداخته ایم:
۱- آبادان یازده ۶۰، کارگردان: مهرداد خوشبخت، تهیهکننده: حسن کلامی
۲- آتابای، کارگردان: نیکی کریمی، تهیهکننده:نیکی کریمی
۳- آن شب، کارگردان: کوروش آهاری، تهیهکننده: محمد درمنش
۴- ابر بارانش گرفته، کارگردان: مجید برزگر، تهیهکننده: مجید برزگر
۵- پوست، کارگردان: بهمن ارک، بهرام ارک، تهیهکننده: محمدرضا مصباح
۶- تومان، کارگردان: مرتضی فرشباف، تهیهکننده: سعید سعدی
۷- خروج، کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا، تهیهکننده: حبیباله والینژاد
۸- خوب، بد، جلف ۲: ارتش سری، کارگردان: پیمان قاسمخانی، تهیهکننده: محسن چگینی
۹- خورشید، کارگردان: مجید مجیدی، تهیهکننده: امیر بنان، مجید مجیدی
۱۰- خون شد، کارگردان: مسعود کیمیایی، تهیهکننده: جواد نوروزبیگی
۱۱- درخت گردو، کارگردان: محمدحسین مهدویان، تهیهکننده: سیدمصطفی احمدی
۱۲- دوزیست، کارگردان: برزو نیکنژاد، تهیهکننده: سعید خانی
۱۳- روز بلوا، کارگردان: بهروز شعیبی، تهیهکننده: محمدرضا تختکشیان
۱۴- روز صفر، کارگردان: سعید ملکان، تهیهکننده: سعید ملکان
۱۵- سه کام حبس، کارگردان: سامان سالور، تهیهکننده: ساسان سالور
۱۶- سینما شهر قصه، کارگردان: کیوان علیمحمدی، علیاکبر حیدری، تهیهکننده: کیوان علیمحمدی
۱۷- شنای پروانه، کارگردان: محمد کارت، تهیهکننده: رسول صدرعاملی
۱۸- عامه پسند، کارگردان:سهیل بیرقی، تهیهکننده: سهیل بیرقی
۱۹- قصیده گاو سفید، کارگردان: بهتاش صناعیها، تهیهکننده: سیدغلامرضا موسوی
۲۰- مردن در آب مطهر، کارگردان: نوید محمودی، تهیهکننده: جمشید محمودی
۲۱- مغز استخوان، کارگردان: حمیدرضا قربانی، تهیهکننده: حسین پورمحمدی
۲۲- من میترسم، کارگردان: بهنام بهزادی، تهیهکننده: بهنام بهزادی
فیلمهای رزرو به ترتیب اولویت:
۱- پسرکشی (محمدهادی کریمی)
۲-زنبور کارکر (افشین صادقی)
۳-بی صدا حلزون (بهرنگ دزفولی زاده)
۴-عروسی مردم (مجید توکلی)
۵-عنکبوت (ابراهیم ایرج زاد)
«خروج» حاتمیکیا
برای خیلیها، حاتمیکیا مساوی با آژانس شیشهای است؛ همان فیلمی که اعتراض را به سبک و سیاق خودش نشان میداد و حالا دوباره در فیلم دیگری قرار است از او اعتراض ببینیم. همه چیز با همین ایده کلی شروع شد.
حاتمیکیا هیچ چیز از جزئیات این طرح نمیدانست جز اینکه فرد معترضی قصد دارد صدایش را به گوش مسئولان برساند. او میخواست با تحقیق، همه چیز را شفاف کند. میدانست که قاعده چنین طرحی ساخت یک فیلم جادهای است؛ فیلمی با یک مقدمه و یک مؤخره که میانهاش با ماجراهای متعدد در دل جادهها شکل میگرفت.
به همین دلیل بود که به برخی دوستانش رجوع کرد و از آنها خواست تیمی تشکیل دهند و درباره اعتراضهایی شبیه آنچه در سر داشت تحقیق کنند. پاییز سال ۹۷، درست در روزهایی که به نظر میرسید مسائل سیاسی و برجام و ترامپ مهمترین مساله روز مردم و کشور است، یکی از اعضای گروه، فایلی صوتی را برای حاتمیکیا فرستاد که او را شوکه کرد. در جایی از ایران، در یک شهر کوچک، اتفاقی افتاده بود که انگار براساس طرح حاتمیکیا طراحی شده بود. آن دوست در فایل صوتی شرحی از ماجرا را به حاتمیکیا گفت و حاتمیکیا همان زمان تصمیمش را گرفت.
او باید خودش فیلمنامه این فیلم را مینوشت. گروه او تحقیق روی ماجرا را از همان زمان شروع کرده و با بیش از ۳۰ نفر از افراد مرتبط با آن واقعه مصاحبه کردند. زمستان ۹۷ بود که حاتمی کیا از همه چیز دور شد و بیسروصدا نوشتن فیلمنامه تازهاش را شروع کرد. حالا فیلمبرداری فیلم خروج با بازیگرانش در گچساران شروع شده و باید منتظر فیلم جدید او که با همکاری سازمان اوج ساخته میشود، در جشنواره فجر باشیم.
«روز بلوا» بهروز شعیبی
سازمان «اوج» امسال چند فیلم در جشنواره دارد، که قرعه به نام بهروز شعیبی هم افتاده است تا چهارمین فیلمش را با آنها بسازد؛ فیلمی که قرار است بابک حمیدیان نقش اول آن را بازی کند. فیلمنامه «روز بلوا» را مهران کاشانی براساس طرحی از بهروز شعیبی به نگارش درآورده است. در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است:
«عماد، استاد دانشگاهی خوشنام و یک چهره تلویزیونی موردتوجه است. او ناگهان توسط پلیس با اتهامهایی جدی مواجه میشود که خود و خانوادهاش را در موقعیت پیچیدهای قرار میدهد.» روز بلوا چهارمین فیلم سینمایی بهروز شعیبی پس از «دهلیز»، «سیانور» و «دارکوب» در مقام کارگردان است.
«کارو» احمد مرادپور
«کارو نوجوان کرمانشاهی بعد از سالها تمرین به تیم ملی کشتی دعوت میشود؛ اما او…» احمد مرادپور با همکاری سازمان اوج، قرار است این فیلم را بسازد. فیلم سینمایی «کارو» بعد از فیلمهای سینمایی «سجاده آتش» و «رنجر» و سریال «رقص پرواز» چهارمین اثر احمد مرادپور خواهد بود. این فیلم اولین محصول گروه فیلم و سریال عصر است که بهتازگی در اوج کارشان را شروع کردهاند. از بازیگران این فیلم سینمایی میتوان به مریلا زارعی اشاره کرد که به تازگی به این پروژه پیوسته است.
«درخت گردو» محمدحسین مهدویان
مهدویان بعد از ساخت ماجراهای نیمروز، حالا سراغ یک سوژه دفاع مقدسی رفته است. او بار دیگردرباره واقعهای معاصر فیلم ساخته و این بار نوبت «بمباران شیمیایی سردشت» بود. براساس اخبار اعلامشده، مهدویان برای جدیدترین فیلم سینمایی خود فراخوانی را برای جذب بازیگران محلی یا آشنا به زبان ترکی منطقه منتشر کرده است، اما پیمان معادی، مهران مدیری و مینا ساداتی هم در فیلم جدید او بازی خواهند کرد. مهدویان که همیشه با محمود رضوی کار میکرد و فیلمهایش را با او میساخت، این بار با علی احمدی، تهیهکننده همیشه همراه مهران مدیری کارش را خواهد ساخت.
«مغز استخوان» حمیدرضا قربانی
فیلم «مغز استخوان» نام موقت دومین فیلم سینمایی حمیدرضا قربانی در مقام کارگردان است که با موضوعی اجتماعی، توسط علی زرنگار به نگارش درآمده است. حسین پورمحمدی تهیهکنندگی «مغز استخوان» را برعهده دارد. پریناز ایزدیار و جواد عزتی در فیلم جدید حمیدرضا قربانی قرارداد امضا کردهاند. چند بازیگر دیگر نیز بهزودی به این پروژه میپیوندند.
در کارنامه حرفهای حمیدرضا قربانی، تدوین، برنامهریزی و دستیاری کارگردان برای آثار شاخصی از سینمای ایران دیده میشود. او همچنین با «خانهای در خیابان چهلویکم» در سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت که نامزدی بهترین فیلم اول بخش «نگاه نو» را به دست آورد.
«مردن در آب مطهر» نوید محمودی
فیلمنامه «مردن در آب مطهر» به نویسندگی و کارگردانی نوید محمودی و تهیهکنندگی جمشید محمودی ساخته میشود. داستان این فیلم مضمونی اجتماعی دارد که پس از چهار دهه جنگ در افغانستان به مسائل جوانان مهاجر میپردازد. آخرین ساخته برادران محمودی، «شکستن همزمان بیست استخوان» بود که در جشنواره جهانی فیلم فجر با کسب دو جایزه مورد توجه قرار گرفت.
«مردن در آب مطهر» عاشقانهای از برادران محمودی است که قصه چند جوان افغان را که از ایران به اروپا میروند، روایت میکند و علی شادمان بهعنوان اولین بازیگر به این فیلم سینمایی پیوسته است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «رونا: حامد از دریا نترسیا، از هرچی که بترسی بلای جونت میشه. حامد: نمیترسم.»
«سه کام حبس» سامان سالور
«سه کام حبس» به نویسندگی و کارگردانی سامان سالور و تهیهکنندگی ساسان سالور ساخته میشود. محسن تنابنده و پریناز ایزدیار که نقشهای اصلی «سه کام حبس» را بازی میکنند، جلوی دوربین مسعود سلامی رفتهاند. محسن تنابنده در دومین و به عبارتی مشهورترین فیلم سالور با عنوان «چند کیلو خرما برای مراسم تدفین» هم حضور داشت. فیلمبرداری «سه کام حبس» که در فضایی متفاوت با دیگر کارهای سالور ساخته میشود، تا اوایل مهرماه ادامه خواهد داشت. سامان سالور آخرینبار در سال ۹۲ فیلم «تمشک» را ساخت.
«ساکنین سرزمین سکوت»، «چند کیلو خرما برای مراسم تدفین»، «ترانهتنهایی تهران»، «آمین خواهیم گفت» و «سیزده ۵۹» از دیگر ساختههای این کارگردان است.
«روز صفر» سعید ملکان
سعید ملکان، گریمور سینمای ایران که به تهیهکننده پرکار این سالها تبدیل شده، قصد ساخت اولین فیلم سینمایی خود با نام «روز صفر» را دارد و امیر جدیدی، بازیگر سینمای ایران بهعنوان اولین بازیگر این فیلم ایرانی معرفی شده است. فیلمنامه «روز صفر» توسط بهرام توکلی و سعید ملکان نوشته شده و این دو نفر قبلا همکاریهایی داشتهاند. سعید ملکان، کارگردان فیلم سینمایی «روز صفر» فعالیت سینمایی خود را تحت عنوان چهرهپرداز آغاز کرد. از اولین پروژههای سعید ملکان بهعنوان چهرهپرداز میتوان به فیلمهای «سارای»، «مهبانو»، «در چشم باد» و «اینجا بدون من» اشاره کرد.
وی همچنین طراح چهرهپردازی فیلمهایی مانند «پابرهنه در بهشت»، «گوشواره»، «وقتی همه خوابیم»، «پرسه در مه»، «آشغالهای دوستداشتنی»، «ابد و یکروز»، «ویلاییها»، «تنگه ابوقریب» و «قانون مورفی» بوده است. سعید ملکان در فیلمهای مختلفی نیز تهیهکننده و سرمایهگذار بوده و آثاری مانند «ابد و یکروز»، «برادرم خسرو»، «گینس»، «در سکوت» و «آرایش غلیظ» را ساخته است.
«خورشید» مجید مجیدی
فیلم سینمایی «خورشید» تازهترین پروژه سینمایی مجید مجیدی، کارگردان شناختهشده سینمای ایران است که تیرماه پروانه ساخت آن با فیلمنامه مشترک مجیدی و نیما جاویدی، از سوی سازمان سینمایی صادر شد. پیشتولید فیلم سینمایی «خورشید» از اوایل تیر آغاز شد و مجید مجیدی برای ایفای نقش یک پسر نوجوان در این فیلم به دنبال بازیگر از میان مردم میگردد.
تیم تولید فیلم سینمایی «خورشید» از همه نوجوانان پسری که علاقهمند به هنر بازیگری باشند، خواسته تا ویدئویی یکدقیقهای برای معرفی خود به همراه دو قطعه عکس از نمای نزدیک و تمامقد از طریق برنامه واتساپ ارسال کنند. مجیدی پیشتر در فیلمهای «پدر»، «بچههای آسمان» و «رنگ خدا» نیز از نوجوانان نابازیگر برای ایفای نقشهای اصلی استفاده کرده بود. مجید مجیدی در دهمین فیلم سینمایی خود سراغ کودکان کار که مساله اجتماعی مهم این روزها بهشمار میرود، رفته است.
«خوب، بد، جلف: ارتش سری» پیمان قاسمخانی
«خوب بد جلف: ارتش سری»، قسمت دوم فیلم سینمایی «خوب بد جلف» است که برای نخستینبار در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و سپس در اکران عمومی توانست مورد اقبال مخاطبان هم قرار بگیرد. اینبار قرار است با یک فضای متفاوت به روایت زندگی حرفهای سام و پژمان بپردازد. سام درخشانی، پژمان جمشیدی، حامد کمیلی، ستاره پسیانی، ریحانه پارسا، مارال فرجاد، علی اوجی، شکیب شجره، فرهاد آئیش و گوهر خیراندیش، در «خوب بد جلف: ارتش سری» به ایفای نقش پرداختهاند.
ارشا اقدسی، بدلکار شناخته شده سینمای ایران مردادماه امسال ویدئویی از فیلمبرداری آخرین سکانس فیلم سینمایی «خوب بد جلف: ارتش سری» به کارگردانی پیمان قاسمخانی را که با جشن کوچکی هم همراه بوده است، در اینستاگرام منتشر کرد.
«عنکبوت» ابراهیم ایرجزاد
ایرجزاد درباره فیلم جدیدش میگوید: «موضوع این فیلم برگرفته از یک واقعیت است. من بعد از فیلم «تابستان داغ» وارد پروسه ساخت فیلم دومم شدم و تمام تلاشم بر این بود که قدم دوم را محکمتر بردارم و در انتخاب فیلمنامه با وسواس بیشتری پیش بروم. در این مسیر از دو سال قبل با همراهی اکتای براهنی گفتگوهایی شکل گرفت مبنیبر انتخاب ایدهای برای همکاری و خوشبختانه بهخاطر دغدغه و نگاه مشترکی که نسبت به نیروی شر و نقد نگاه تند از این زاویه وجود داشت با پیشنهاد درستی از جانب اکتای براهنی تصمیم بر کار روی داستانی شد که در ادامه «عنکبوت» نام گرفت.
از اوایل سال ۹۶ پروسه تحقیقاتی فیلمنامه را آغاز و اواخر شهریورماه ۹۷ نسخه اول آن آماده شد. اما در ادامه در بحث پیدا کردن تهیهکننده دچار مشکلاتی شدم و درنهایت اواسط دیماه خوشبختانه آقای جواد نوروزبیگی که تهیهکنندگی فیلم قبلی من را هم برعهده داشتند، تهیه این فیلم را قبول کردند. سپس درخواست پروانه ساخت «عنکبوت» را به وزارت ارشاد دادیم، اما در این مسیر نیز با مسائلی مواجه شدیم.
نکته مهم این است که داستان فیلم عنکبوت ریشه در واقعیت دارد و به زندگی یک قاتل زنجیرهای میپردازد. «عنکبوت» روایت مردی است که قصد دارد ریشه فساد را خشک کند و درحقیقت نوعی آسیبشناسی و نقد نگاه تند است.» ساره بیات و محسن تنابنده از بازیگران این فیلم هستند.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |