هر آنچه می خواهید درباره تاریخچه چای و انواع آن بدانید
مجله اینترنتی کولاک، ترجمه: پردیس کیانی : داستان پیدایش چای، مرکب از داستان های اسطوره ای و واقعیت است. بر اساس افسانه ای چینی، تاریخچه پیدایش چای به سال ۲۷۳۷ قبل از میلاد باز می¬گردد. زمانی که امپراتور شِن نانگ، حاکم و دانشمندی ماهر، به صورت اتفاقی چای را کشف کرد در حالی که برگی از درخت وحشی چای به ظرفی از آبِ در حال جوش در باغ افتاد. امپراتور از نوشیدن آب دم شده با گیاه لذت برد و او را وادار به تحقیقات بیشتر درمورد گیاه کرد. یکی دیگر از موارد افسانه ای این است که امپراتور در حین تحقیقات خود خواص دارویی چای را نیز کشف کرد. امروزه چای پس از آب، محبوب ترین نوشیدنی جهان است.
انواع مختلف چای
اول از همه، مهم است توجه داشته باشید که ریشه همه چای ها به گیاه کاملیا سینِنسیس برمی گردد. طبقه بندی این چای-ها بستگی به چگونگی آماده سازی و فرآیند فراوری گیاه برگ چای دارد. پنج چای اصلی وجود دارد؛ چای سیاه، چای سبز، چای اولانگ، چای پوئر، چای سفید. علاوه بر پنج چای اصلی، نوشیدنی های دیگر که به اصطلاح دمنوش و یا چای شناخته می شوند موارد زیر را معرفی می کنیم:
چای جو
چای جو دارای محبوبیت بیشتری در شرق است و منشا این نوشیدنی در چین، ژاپن و کره است. در ژاپن، آن را به نام موگیشا و کره ای ها آن را بوریشا می نامند. بسیاری از خانواده ها آن را روزانه مصرف می کنند. این نوشیدنی ها توسط جوشاندن جوی برشته شده حدود ۲۰ دقیقه به دست می آیند.
چای سیاه
چای سیاه یک چای اصلی است که با برگ گیاه کاملیا سینِنسیس ساخته شده است. این یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در جهان است، مخصوصا در انگلستان و ایرلند. در واقع، آنها هر روز حدود ۱۶۵ میلیون فنجان چای سیاه مصرف می کنند. با توجه به طعم کمی تلخ آن، بسیاری از مردم با یک مقداری شیر از نوشیدنی لذت می برند.
چای بابونه
چای بابونه از گلهای خوراکی گیاه بابونه به دست می آید. این چای، یک نوشیدنی مخصوص برای هنگام خواب است و تولیدکنندگان ادعا می کنند که به بدن آرامش می بخشد. تحقیقات در مورد بابونه نشان می دهد که به عنوان یک آرامبخش عمل می کند و به درمان اضطراب کمک می کند.
چای سبز
یکی دیگر از انواع واقعی چای است. در حالی که چای سیاه انتخاب محبوب دنیای غرب است، چای سبز محبوبیت زیادی در شرق، به ویژه در ژاپن دارد. چای سبز بسیار سالم است و یکی از بهترین مواد غذایی و نوشیدنی های تحقیقاتی در جهان به شمار می رود. به طور خاص، بررسی های سیستماتیک نشان می دهد که مصرف منظم چای سبز می تواند خطر ابتلا به سرطان و فشار خون را کاهش دهد.
چای ماچا
ماچا نوعی چای سبز ژاپنی است. برای نوشیدن این نوع چای، بهترین برگ های چای رشد یافته در سایه برداشت می شود و سپس به دقت به صورت پودر تبدیل می شود. ماچا در ژاپن محبوب است. این نوشیدنی طعمی قوی، تلخ و علفی دارد. با این حال، بسیاری از مردم جهان آن را با مقدار زیادی از شکر و شیر مخلوط می کنند و آن را به صورت لته چای سبز مصرف می کنند.
چای گزنه
این نوشیدنی از برگ های خشک شده گیاه گزنه دوپایه تهیه می شود که عمدتا به عنوان گیاه گزنه شناخته می¬شود. چای گزنه طمعی سبک و علفی دارد که سبک و باطراوت و ملایم است. تحقیقات نشان می دهد گیاه گزنه مزایای خوبی برای بهبود سلامتی دارد. برای مثال این چای پر از ترکیبات فنولی است که خواص ضد التهابی دارد و همچنین پتانسیل خوبی برای درمان نشانه های هایپرپلازی خوش خیم پروستات در مردان را داراست.
چای نعنا
برگ¬های خشک شده گیاه نعنا فلفلی یک چای خنک و باطراوت را ایجاد می¬کند که دارای طعم و بویی قوی است، بنابراین اگر شما به دنبال طعم ملایم هستید، شما آن را در اینجا پیدا نخواهید کرد. در آزمایشات، چای نعناع نشان داد که می تواند کمک گوارشی موثری باشد و ناراحتی های معده را کاهش دهد.
چای سفید
اگر چای سیاه از قوی ترین چای های اصیل است، چای سفید ملایم رین آنهاست. چای سفید برای افرادی که دارای حساسیت به کافئین هستند، گزینه خوبی ست؛ زیرا فقط حدود ۲۵ درصد کافئین درون قهوه را داراست. چای سفید از تازه ترین برگ های گیاه کاملیا سیننسیس به دست می¬آید وآنها تحت فرآوری نورد یا اکسیداسیون قرار نمی¬گیرند، که طعم ملایم آن را حفظ می کند. با وجود این تفاوت ها، مشخصات تغذیه ای و محتوای پلی فنیک چای سبز و سفید مشابه است.
چای یربا ماته
چای یربا ماته یک چای محبوب از آمریکای جنوبی است که به طور منظم در آن منطقه مصرف می شود. در سالهای اخیر، محبوبیت آن در سراسر جهان نیز افزایش یافته است. این چای از برگ های یک گونه درخت به عمل می آید که در جنگل های بارانی آمریکای جنوبی رشد می کند. چای یربا دارای طعمی عمیق و شدید است و همچنین به عنوان چای کافئین دار محسوب می شود. در واقع، این چای حاوی حدود ۸۰ میلی گرم کافئین در هر فنجان است، تقریبا به اندازه قهوه.
علاوه بر طعم لذت بخش خود، مردم از خواص یربا برای افزایش انرژی و خواص تقویت کننده آن لذت می برند. بخش بزرگی از این خاصیت احتمالا از محتوای کافئین داخل نوشیدنی سبب می شود.
منبع: Nutritionadvance/Peets
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |