محققان هلندی در تحقیقات جدید خود دریافتهاند اغلب بیمارانی که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت میکنند یا در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشوند از کمبود ویتامین کا رنج میبرند.
به نقل از گاردین، محققان با بررسی بیماران مبتلا به ویروس کرونا در هلند دریافته اند شدت و پیامدهای منفی ویروس کرونا با کمبود ویتامین K مرتبط است.کوویدـ۱۹ باعث ایجاد لخته خون و آسیب به فیبرهای ارتجاعی ریه میشود. از طرفی ویتامین K کلید تولید پروتئینهای ضد انعقاد خون است و به همین دلیل در حفاظت از ریه نقش مهمی دارد.
محققان به افراد توصیه میکنند که با رژیم غذایی سالم مقادیر کافی ویتامین K را در اختیار بدن قرار دهند و در صورت کمبود این ویتامین و پس از مشورت با پزشک از مکمل استفاده کنند. این ویتامین حتی اگر در مقابل کوویدـ۱۹ نقش محافظتی نداشته باشد برای بهبود عملکرد و سلامت رگهای خونی، استخوانها و عملکرد ریه مفید است.
سبزیهای برگسبز مانند اسفناج، کلم کالی و کلم بروکلی و برخی محصولات لبنی منابع غنی ویتامین K محسوب میشوند. یک لیوان اسفناج خام ۱۴۵ میکروگرم ویتامین K۱ به بدن میرساند که معادل ۱۸۱ درصد از نیاز روزانه یک فرد بالغ است.
همچنین یک لیوان کلم کالی ۱۱۳ میکروگرم یا ۱۱۴ درصد و یک لیوان بروکلی خرد و پختهشده ۱۱۰ میکروگرم معادل ۱۳۸ درصد از نیاز روزانه را تامین میکند.
کلمکالی یک سبزی سبز برگدار از همان خانواده کلم وحشی است که گل کلم، بروکلی و کولارد هم جزو آن هستند.
محققان احتمال میدهند رژیم غذایی در مبارزه با ویروس جدید کرونا نقش مهمی دارد.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |